Használható-e akril festék helyett egyszerű tempera? (tudásbázis)
Javallom ezt a céget, ha használtat nem kapsz
Nem egy nagy összeg egy tégely
Én mást rendeltem tőlük, korrektek
Jó rég nem írt ide senki.
Műkörmös lennék max az edényzeten spórolnék.
Fogalma sincs milyen festékeket kell tárolni benne, ismerősöktől a kiürült krémes tégelyeket kérném el. Azt jól le lehet zárni.
( 4 hozzászólásba írta a kiírója, aki már nincs is itt )
De végülis állagra hasonló, tehát ha csak gyakorolni, tervezni használod, már akkor megérte :)
Kisgyerekek sokszor kézzel festenek, nem mosnak kezet, szájukba veszik. Bár valóban nem 3 hétig érintkeznek vele egyfolytában. Viszont van alatta valami alapréteg + a műköröm is, nem hiszem hogy bármi felszívódna belőle.
Nem vagyok műkörmös, annyira nem értek hozzá :S
Egy műkörmös ismerősömnél láttam ilyen gyakorló körmöket, szerintem próbáld ki, hogy elkenődik-e.
Nem tudom, hogy ez az akril mennyivel másabb, mint amit a hobbi boltokban lehet kapni. Ott olyan 4-500 Ft körül van egy kis tégely, de pl. nagyobb, mint egy körömlakk :)
Szia!
Elsősorban műkörmön illetve már próbálkozom az egyedileg készített gyűrűkkel, medálokkal is. Amik passzolnak a körömhöz mintában!
Köszi
Egészségre tuti nem káros, hisz gyerekek is használják.
Csak nem tudom, ha ráviszed a fedőlakkot nem mosódik-e el :S
Gondolod, hogy akkor is, ha húzok rá egy réteg fényzselét? Vagy már nagy valószínűséggel a fényzselé felhúzása is elkenné?
Köszike!
Mire szeretnéd használni?
Én gipszen használtam,száradás után lelakkoztam,és jó lett.
A tempera minôségétôl is függ,ha jó a festék,élénkebb lesz a színe.
Mielőtt még bárki komplett idiótának nézni nem viccből kérdezem a dolgot. Most lettem műkörmös és a 120 ezer forintos tandíj mellé sikerült kb. 150-180 ezer forintot költenem az eszközökre. Ekkor jutott eszembe, hogy az olcsóbb megoldást választom abból amiből lehet. Egy akril festék keverőtál a műkörmös boltokban 700 Ft, papírírószerboltban ugyanaz a tál (temperafestéshez) 220 Ft... Sok kicsi, sokra megy... Szóval az lenne a kérdésem, hogy mivel mindkettő vizes bázisú anyag, használható-e az egyszerű tempera is... A hatás igazából ugyanaz. Ugyanúgy néz ki. De kíváncsi lennék rá, hogy nem egészségkárosító-e vagy nem kopik-e le gyorsabban.
Köszönöm a válaszokat!
Attól függ mire
Az akril vízállóra szárad, a tempera lemosódik, fog, szétkenődik
az attól függ
a tempera utólagosan foghat...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek használható napolaj helyett étolaj?Nem lesz valamilyen káros hatása?
- Norbi süteményei közül sokhoz kell zabkorpa, viszont csak zabpelyhem van. Ha ezt porrá darálom, használhatom korpa helyett?
- A paleolit recepteknél feltüntetett egyes lisztek (kókusz, gesztenye, stb.) helyettesíthetők-e vagy csak az használható ami le van írva?
- Gmail helyett más jó fiók?Többféle használható karakterrel az emailcím választásban, unom, hogy a nevem összes normális formája foglalt!
- A mascarponét használhatom tejszinhab helyett, például torta bevonására?
- Tudtok olyan egyszerűen használható, hordozható kulcstartóról, vagy bármiről, ami gyógyszer bevételére emlékeztet, előre beállított időben?