Használ valaki mosható popsitörlőt? (beszélgetés)
Ha negyzet alakuakra csinalod oket, egy tipp, hogy hogy tarold oket esztetikusan:
Kell egy kis kosar, nagyon aranyos a fuzfaagbol vagy mas termeszetes anyagbol keszult kosarka. A belsejebe teritesz egy feher, vagy a furdodhoz passzolo szinu egyszeru csipkes szelu zsebkendot vagy szalvetat.
Ebbe teszed bele a kistorulkozoket ugy, hogy a negyzet alakbol kiindulva, felbahajtod majd feltekered kis hengerbe. Ezeket a kis hengereket beleallitod sorban a kosarkaba. Szerintem tok dekorativ:))))) egyszeru, es ha nem szereted oket vasalni, akkor ezzel a hajtogatassal meg is oldottad, gyors es szep
A házi popsitörlőbe, amit papírtörlővel készíthetsz, csak szappan és mandulaolaj van, illetve más krémek, vannak erről blogok, szóval te választhatsz összetevőket, hogy mit teszel bele.
Ami a babavárást illeti, én első 2 hónapban nem használnék még moshatót, van 3 gyerekem és nézd, az első 2 hónap az mindig olyan, hogy szoptatsz, fáradt vagy, sok mosnivaló, háztartás, stb. ne legyen ez rögtön az elején plusz gond, ennyi ideig kibírod az eldobhatóssal, azért is, mert az enyémeknél a az első időkben, első 6 hét szoptatás alatt napi 10 kakis pelus volt, de ez még nagyon híg, szóval a textilpelusos eldobható kendő sem fogja fel.
Azért 10 kakis pelust ha ki kell mosnod naponta, mégsem ugyanaz, mint mondjuk 5-6 pisis és 1 kakis. Az elején tényleg nagyon foscsi, nem ajánlom, csak feleslegesen elmegy a kedved.
Utána is azért ha elmész otthonról, valamennyi eldobhatós majd kell. Amúgy nem bántam meg, hogy váltottam, és nem érzem ettől magam őskorszaki nőnek, van moshatós pelus topik is a hoxán, ha érdekel:)
Én is moshatós pelust használok, de hát ott is van kaksigyűjtő kendő meg minden, én annyira nem díjazom, hogy cuccossal teli rongyokat tárolj...
Szóval lehet higiénikusan is csinálni ezt, de nem kerülheted ki, hogy legalább minimális mértékben eldobhatós kendőt használj
Megtaláltam, a boogie wipes, az egy popsitörlő márka és a házi az simán így lett elnevezve, hogy homemade boogie wipes (marha fantáziadús, azta mindenit :/...)
És itt találod:
Működnek, de a nagyját akkor is előtte eldobhatós törlőkendővel törölném le.
Habár én pici törülközőket használtam és használok, amiket azonnal kimosok, értsd, letörlöm a nagyját eldobhatóssal (ezt házilag is elkészítheted, a spórolós naplómban írtam róla, papírtörlőkből), és utána a kis törülközőt úgy használom, mintha az lenne a mosdószivacs, szóval bevizezem, beszappanozom és ezzel mosom meg a popsiját és ezt a műveletet a csap fölött, inkább azért, mert a frottír az kényelmesebb, jobban tisztít, puha, és habzik és mégsem mosdószivacs, ami egy bacikupac-fészek. Ezután a gyereket megtörlöm és a kis türit azonnal egy kis szappannal, vízzel elöblítem, majd dobom a pelusos tartóba. Nekem minden fürdőben van olyan 12 darab, kis kosárkában. Szerintem gyárthatsz nyugodtan, de én otthonról el nem vinném, nincs értelme.
Hát a kakit biztosan le lehet törölni velük... (mondjuk a polárt nehezen tudom elképzelni, mert nem nagyon szívja a nedvességet...).
Utána mit csinálsz vele? Azonnal kimosod kézzel, vagy összegyűjtöd? Bevallom nem nagyon látom az előnyét...
További ajánlott fórumok:
- Mit felesleges megvenni a babának? Gondolok itt pl. popsitörlő-melegítőre
- Melyik egészségesebb és gusztusosabb, a papírzsepi, vagy az anyag mosható zsebkendő? Ti melyiket használjátok, tarjátok előnyösnek?
- Szerintetek egy baba le tud nyelni egy popsitörlőt?
- Mosható pelenkát szeretnél használni? Akkor ne vesd el a hagyományos tetra pelenkát sem!
- Próbálta már valaki ki a Cba-s popsitörlőt?
- Ha mosható nadrágpelenkát használsz, kérlek segíts!