Hasmenéskor és hányáskor milyen ételt adhatok a kislányomnak? (tudásbázis)
Nem tudom, nálunk nem lehet banánt adni, de szerintem gyomor válogatja.Húst, fehérjét egyáltalán nem szabad adni sem hasmenésre, sem hányásra semmilyen formában. Anyatej, és tápszer kivét. Burgonya vízben főtt.
Hasmenésre smecta,(vigyázni kell, mert nem engedi a többi gyógyszert felszívódni, ezért ezt kell utoljára beadni) normafloret, szoktam. HA nem eszik nem erőltetem kis ropi arra szomjas lesz, vagy valami sós, és sok folyadék, ha lehet citrom nélkül.
Első körben orvos.
Mindenesetre banántémában nem fogok vitát nyitni :)
ez pont olyan, mint a mandulakivételkor a fagyi kérdése :)
Az biztos, h nem 1 orvosunk van :) én még gyermektelen vagyok :)
De én benne dolgozok :) és 1-2 járványidőszakot végigvittem már (gyerekosztályon)
Nem egy orvosunk van, és más kórházban jártunk. :)
De inkább ne ajánld. "Kétesélyes".
Ja, és persze ne hirtelen egyen meg nagyobb mennyiséget! Inkább csak falatonként, rágcsálgasson!
Attól, h hány még, adj neki vmit enni, mert egyébként csak a gyomorsavat fogja tudni kihányni, vagy az epét, az pedig nem túl kellemes... CFsak mondom! Ne hirtelen egyen, mert az megterheli a gyomrát, és attól is hányni fog!
ha még hány, és megy a hasa, akkor csak folyadékot.
Ha enyhülnek a tünetek, reszelt almát, és reszelt répát adj neki. nyersen.
A legjobb a rpi, mert a sót is pótolja, és kicsit szomjassá teszi, ettől iszik eleget.
B6 ampullát is lehet teába tenni ha van otthon.
Ja, háztartási keksz is jó
További ajánlott fórumok:
- Adhatok tehéntejet a 3 hónapos kislányomnak? Mi a véleményetek?
- Mit adhatok kislányomnak enni?
- A kislányom 2, 5 éves adhatok neki olyan ételeket, amiben nyers tojás van? Esetleg ehet lágy tojást már?
- 1éves kislányom nagyon nyugtalanul alszik, adhatok neki citromfű teát?
- Hányás után mikor adhatok enni valamit a kislányomnak?
- Két éves kislányomnak, adhatok ebédre tojásos lecsót?