Mit adhatok kislányomnak enni? (beszélgetés)
Az, szereti csak úgy rágcsálni tej nélkül.
De tegnap éjjel megint hányt így már megint nem tudom mit is ehet ezeken kívül?
Szegény, mondjuk annyira nem éhes most mint amúgy, meg folyton fáj a hasa úgyhogy van elég baja kis drágámnak :(
Végülis nem csodálom... Én sem szívesen élnék rajta hetekig... :)
Ha ettől nem lesz most baja, akkor szerintem adhatsz neki a későbbiekben is. Ha máskor nem is, de uzsira. Akkor mégis megvan az édesség is, meg evett is valamit. Bár nem vagyok nagy híve (ha jól sejtem, az a puffasztott izé), de néha belefér.
Ő kérte és elég keveset evett csak.
Ma nem sokat akart enni amúgy.Már unja a krumplit meg a rizst :(
Az jó azt úgy kipróbálom.
Jajj de nehéz ez a betegség alatti evészet, mert amúgy meg a jó kis magyaros kajákat szereti, most meg alig ehet vmit...
A sárgarépás kubu az nálunk sem jön be...teát issza nagyon :) szerencsére.
Csinálnék piritóst, sajna viszont nincsen piritónk :((( az is pedig jó lenne...
Köszi mindenkinek.
Igyekszem valami finit csinálni akkor neki, remélem benne is marad este...
csipkebogyó teát ivott, most meg főztem citromosat, azt issza sokat, szerencsére.
kekszet, pirítóst (ha szereti), ropit, és sok folyadékot.
Nekünk hasmenésnél a gyógyszertárban kapható HIPP sárgarépalé vált be, először hígítva próbáld ki.
(nagyon sűrű, és elég borzasztó íze van, de már fél üveg is hatásos lehet, ha sikerül belediktálnod)
Gyors gyógyulást kívánok!
répa, burgonya csak szigorúan főtt,reszelt alma, sárgarépás kubu,ropi,keksz sok-sok folyadék /almalé,limonádé,citromos tea/ egyszerre kis mennyiségben, kortyonként és semmiképp ne legyen meleg, a húslevest nem ajánlom,eü.dolgozó vagyok és sok ilyen gyerekkel találkoztam a gyerekkórházban
Javulást kívánok, minél előbb!
Krumplis tészta?
De úgy, hogy nem raksz bele hagymát meg olajat.
Mefőzöd=párolod a krumplit enyhén sós lében, aztán rá egy kevés pirospaprika, csak a színe kedvéért, és összekeverni krumplival.
Ez így elvileg nem terheli le a pocakját meg a beleit...
Hát igen azt nem mernék azért.
Vasárnap este hányt utoljára szóval az talán már nem lesz.
Tésztát mivel adhatok neki szerintetek?
Okés, hogy ürüljön a vírus, de azért ne sugárban...
És mivel a hasmenés a szervezet reakciója, csak csökkenteni tudod vele, teljes székletszilárdulást nem fogsz elérni semelyik kajával sem - sőt, együtt az összessel sem.
De ha nem kell rohannia a WCig, amikor amúgy is le van gyengülve, az azért már jó egynek...
Most néztem meg a lánykádat, a kólás terápiához még kicsinek tartom, az enyémnek sem adnék... ;)
Mondjuk azt mondták ne fogja a székeletet, mert az a lényeg hogy a vírus kiürüljön belőle.
Ezt a Normolytot köszi akkor megnézem majd.
Eszik ő sokmindent, csak este van gond, mert nem tudom akkor lehet érzékenyebb a gyomra vagy fekszik alvásnál és azért jön visza, de hát tegnap benne maradt a keksz.
Szia!
Először is kitartás Neked!
Én a lányommal sokszor voltam ezzel kórházban.
Ha nem kíván ne egyen, az a fontos, hogy igyon! Nekem a doki a 100%-os almalevet ajánlotta az jó a hasmenésre nagyon és a hányingert is csillapítja, egyszerre ne igyon sokat. (én otthon gyümölcs centrifugával készítettem, az tuti 100 %-os). Banánt, ropit, babapiskótát, főtt sárgarépát,főtt krumplit, rízst,háztartási kekszet, mást nekem nem engedtek amíg beteg volt. Olajban sült dolgot még véletlenül sem!
jobbulálst
Mindent ehet, amit kíván és amit szívesen megeszik. Nagyon fontos, hogy a fehérjefogyasztást (tejtermékeket, húsféléket) semmiképpen ne korlátozd, mert akkor a saját fehérjetartalékaihoz nyúl a szervezet, és ez késlelteti a gyógyulást. Csak a zsíros, fűszeres ételeket kerüljétek, amelyek irritálhatják a beleket.
Normolyt azaz!
Normolyt por
Pótolja az ásványi sókat
További ajánlott fórumok:
- Adhatok tehéntejet a 3 hónapos kislányomnak? Mi a véleményetek?
- A kislányom 2, 5 éves adhatok neki olyan ételeket, amiben nyers tojás van? Esetleg ehet lágy tojást már?
- Hasmenéskor és hányáskor milyen ételt adhatok a kislányomnak?
- 1éves kislányom nagyon nyugtalanul alszik, adhatok neki citromfű teát?
- Hányás után mikor adhatok enni valamit a kislányomnak?
- Két éves kislányomnak, adhatok ebédre tojásos lecsót?