Szerettem volna életemben először vért adni, de nem voltam jó donor mert valami kevés volt a véremben. És ott ajánlották, hogy szedjek vasat. Így vettem a patikában gondolván jót fog tenni mivel múlt hónapban kezdtem a fogamzásgátlót szedni és végigpecsételtem az egész hónapot. Gondoltam nem árt a vas pótlás.
Eddig 2 szem vasat vettem be. És mindkettő hasmenést okozott. Egyszer szedtem más fajtát azzal nem volt gond.lehet inkább multivitamint kellene szednem amiben van vas.
Második levélnél tartok és ez alatt a több, mint egy hónap alatt nem is szeretkeztünk mióta szedem. És védekeznék máshogy is. Nem is ez volt a kérdés. Csupán azt szerettem volna megtudni gyengül e a hatás így.
Azt nem mondtam, hogy nem akarok máshogy védekezni csupán érdekelt mások véleménye.Eddig is gumival védekeztünk. A hasmenés pedig csak egyszeri a vastabletta bevétele után. Azon kívül egész nap nincs hasmenésem. Ezért gondoltam, hogy több, mint fél nap alatt már csak felszívódik a fogamzásgátló.
Megtaláltam a betegtájékoztatót. Az szerint, ha 3-4 órán belül jelentkezik hasmenés akkor lehet hatással a felszívódásra. Gindolod, hogy akár 15 órával a fogamzásgátló bevétele után még nem szívódhatott fel rendesen?
Sziasztok! Tegnap kezdtem vastablettát szedni. Reggel 7 körül szoktam bevenni, de kb 1 órán belül hasmenést okoz. Most tartok a fogamzásgátló másidik levelének 5. szeménél. A fogamzásgátlót délután 5kor szoktam bevenni. Szedhetem így naponta a vasat mivel 30 darabos. Nem befolyásolja a fogamzásgátló felszívódását,ha a hasmenés a fogamzásgátló bevétele közt eltelik kb 15 óra?