Harmadik napja hideg vízzel zuhanyozok. 😉 (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Hát, mások vagyunk.
Én mikor zuhanyzok, az egész fürdő gőzölög utánam..)
A bőrömmel sosem volt bajom, krémeket se használok mert nem száraz.
Naponta zuhanyozol hideg vízzel? :) Milyen gyakran csinálod a légzést. Majd hétvégén csinálok egy tesztet, szeretek túrázni, megnézem mennyire bírom.
A szellemi teljesítőképességem növekedését is érzem már, mindennap tanulok, jobban, könnyedén megy.
Ez még hátra van 🙃 Talán idén nyáron.
Ki korán kel...
Hosszú Katinka edzésénél láttam, hogy jégdarabok közt van a kádban. Ebből következtetek, hogy ez nem lehet rossz módszer...
Majd nyáron elkezdem én is. :)
Kicsit bogarasnak tűnik az úr.
Számunkra egyszerűbb felvenni melegebb ruhát, szerencsére nem kényszerülünk jégen üldögélni és feleslegesen szomjazni sem.
Én már évek óta vegyesen, keverem a hideg és a meleg vizet. Gyakrabban a hideget használom, de nem eü okból hanem mert jobban birom/szeretem a hideget mint a meleget, a téli szoba hőmérséklet is 16-18 C volt, nem fáztunk, néha a macska miatt emeltünk egy kicsit a hősugin..
Fincsinek : nem tudom, hogy ránctalanabb-e az ember a hideg viztől( nekem még elvileg nem kéne ráncosodni, ) de hogy frissebb, az tuti.
Bizony, bizony bírja, és talán ez is hozzájárul, hogy energikusabb, mint új korában 🤗
Arcot és fogat világéletemben hideg vízben mostam.
Megelőztél, köszönöm szépen! Pont most akartam leírni.
Ma van a negyedik napja, hogy csinálom a légzéstechnikát és hideg zuhanyt veszek. Kevésbé vagyok stresszes, fáradt, jobban tudok koncentrálni. Eddig rendszeresen orrdugulással ébredtem, ma reggel viszont egyáltalán nem.
Már Michelle.r írta, hogy ő beiktatja a hideg vizet, ha bírja, csinálja.:))
Nekem anyu 80 évesen mondta el, hogy az arcát sosem mosta csak hideg vízzel. Jókor árulta el, miért ránctalan!😍
A Wim Hof légzésmódszer egy speciális légzéstechnika, amelyet a holland extrém sportoló és életművész, Wim Hof fejlesztett ki. A módszer lényege, hogy segítségével a felhasználó képes lehet befolyásolni a vegetatív idegrendszerét, ezáltal javítva az általános jólétet, a stresszkezelést, az immunrendszer működését és a teljesítményt. A Wim Hof légzés négy alappilléren nyugszik:
Légzés: A módszer középpontjában a mély, ritmikus és kontrollált légzés áll. Ez a technika magában foglalja a gyors, mély lélegzeteket, amelyeket követ a légzés tartása. Ez a légzési mintázat többször ismétlődik egy adott időtartam alatt.
Kitartás: A Wim Hof módszer gyakorlói arra törekszenek, hogy hosszabb ideig tartsák a lélegzetüket. Ez egyrészt javítja a légzőizmok erőnlétét, másrészt növeli a szervezet oxigénfelvevő képességét.
Hidegterápia: A módszer egyik fontos eleme a rendszeres hideg expozíció, mint például hideg zuhanyok, jéggel teli fürdők vagy a hóban való séták. A hidegterápia jótékony hatásai között szerepel az immunrendszer erősítése, a gyulladások csökkentése, valamint a vérkeringés és az anyagcsere fokozása.
Meditáció és elmeerő: A Wim Hof módszerben nagy hangsúlyt kap az elmére és a tudatosságra való összpontosítás. A gyakorlatok során a meditáció és a koncentráció segít abban, hogy a gyakorló jobban összhangba kerüljön a testével és a légzésével.
A Wim Hof légzéstechnika rendszeres gyakorlása számos előnnyel járhat, ám fontos, hogy csak fokozatosan növeljük a terhelést és mindig figyeljünk a testünk jelzéseire. Terhes nőknek, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, vagy légzési problémákkal küzdőknek ajánlott orvosi konzultáció előtt elkezdeni a módszer gyakorlását.
Forrás: Internet.
További ajánlott fórumok:
- Szólánc harmadik&negyedik betűvel
- Az elso szo harmadik betujevel mondj ertelmes szavakat
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- 19 hónapos kisfiamnak hasmenése van már harmadik napja, voltunk ovosnál, diétázunk, hidrasecet kap, mit tehetünk még?
- Harmadik napja ritkán vérzek(csak pár csepp), mitől lehet?
- Harmadik napja zsibbad a bal lábam térdtől lefele plusz még izomlázam is van a vádlimban .Mitől lehet?