Háremben élni... (beszélgetés)
igazából én sem.
nem lennék a sokadik a sorban.
csak nekem legyen több, neki nem. xD
:)
Régebben volt egy sorozat a TLC-n. Egy férfinek három felesége volt, engedte a vallása. Aztán megismerkedett egy nővel, a három feleség ezt már nem fogadta könnyen. Mégis feleségül vette a negyediket is. Aztán már mind jóban voltak.
Nagyon szerettem nézni, de én nem lennék alkalmas ilyenre.
Sziasztok
Nekem két ilyen férfi is van a családban. Sajnos nagyon közeliek. A feleségeik lemondtak mindenről. Szomorúan élnek. Az egyiknek legalább már unokái vannak, de nem viheti magához őket, mert a férje veszélyes mindenkire. Kiszámíthatatlan. A szülők nem engedik a gyerekeket. A másiknak legalább 15 éve mozgáskorlátozott a férje, egyre rosszabb a helyzet, mert közben cukorbeteg is lett. Nem is mehet dolgozni. Pedig az már kikapcsolódás lenne a számára. És úgy tudom, hogy ott sem történik már jó régóta semmi a hálószobában....
"...de ehhez sincs joga:("
De van.
Joga van azt tenni ahogy érez ,gondol.
De a feleségnek is joga van ahhoz,hogy új életet kezdjen,és elhagyja.
Nem kell még okot sem találni rá ,se megmagyarázni,de szerintem az mégis csak jó ok,hogy pocsék dolog lehet egy olyan emberrel együtt élni ,aki kifordult önmagából és teljesen más emberré lett ,és itt most nem a betegségére céloztam.
Ez igen, gratulálok! :)
Akkor rád tényleg érvényes lesz a "két emberöltő". :)
Igen, lehet, hogy kitart mellette, és szép csendben kikészül lelkileg, idegileg, ha nem tudja jól kezelni a férje viselkedését. Kívülről nehéz megítélni, hogy tartja mellette. Szeretet, hűség, ígéret, gyávaság, sajnálat ....... sorolhatnám .....
A pasi megrekedt abban a fázisban, hogy csak önmagával foglalkozik, és nincs tekintettel a feleségére ..... se tisztelet, se szeretet ...... persze hogy is szerethetné, tisztelhetné, ha saját magát sem tudja szeretni és tisztelni ebben az állapotában?
A jóban-rosszban egy szép szövetségnek indul, de könnyen béklyó lehet belőle, ha a kezdeti körülmények, érzelmi alapok megváltoznak.
Nem fogja elhagyni...szerintem.
Azért írtam a tiszteletet,mert a férj ebben a szituban nem tiszteli a feleségét szerintem.Viszont a jóban rosszban megállja a helyét.Tehát véleményem szerint nagyon nem jó ez a felfogás.
Sok ilyen eset van. :o((
Ez azért tovább árnyalja a "maradjak vele vagy hagyjam el" című történetet.
Na, ez gáz! Persze érthető a pasi reakciója, de így tényleg pokollá teheti a neje életét. Jól jönne némi segítség a pasinak, hogy el tudja fogadni a helyzetét, és megtalálja újra az önbecsülését. És akkor a nejét sem szekálná ....
De gondolom a pasi nem kér segíséget.
Nem tudja feloldani,elkezdett inni és egyfolytában féltékeny a feleségére.Nehéz lehet így tovább élni,de ehhez sincs joga:(
Ezért kemény kijelentés ez a jóban-rosszban...szerintem annyira ember idegen..embereket tehet tönkre ..bizonyos helyzetekben.Én inkább úgy fogalmaznék tiszteletben és elfogadásban próbáljunk élni...