"Harci kutyások"! Családba csak kölyköt vagy felnőttet is, nyugodtan? (beszélgetős fórum)
Bár én nagyon szeretem a kutyákat, de sem kölyökként sem pedig felnőttként nem vinnék kimondottan harci kutyát a családba.
Ahol kisgyerek van oda leginkább Berni pásztort, Labradort vagy Golden retrivert választanék.
Nálam pedig volt olyan 6 éves nagytestű kan kutya, akit azért adtak le a menhelyen, mert féltek tőle. Itt 3 hónapig tökéletesen viselkedett, gyerekek is csinálhattak vele bármit, aztán az új gazdik megint eltolták a dolgot, őket simán megmorogja, nem is merik a gyereküket a közelébe engedni... :S
Persze az ő harapása kb. a fele sincs egy bull típusúénak, más kategória, de KUTYA, megfelelő kezekre van szükségük ahhoz, hogy tudják, hol a helyük!
Ismerek én olyan staffit aki tenyérből eszik :D Van kutyád így tudod, hogy minden csak nevelés kérdése :) Ahogy egy tacsiból lehet vérengző vadállatot nevelni, úgy a harci kutya is simán lehet "öleb " :)
Éppen ezért tanácsolom a kölyköt , mert az biztosan a te nevelésed lesz ..:)
Szia, ilyen fajtájú saját kutyám ugyan nincs, de segítem a Dogó-mentés munkáját és különösen odafigyelek a kisgyerekes befogadókra, az utóbbi években semmilyen probléma nem volt. :) Persze biztos hogy azért, mert alaposan megnézik, milyen kutya mehet családba.
Az ideiglenes befogadók közt is vannak (a többség az!) és gondolkodás nélkül hazaviszik ezt a fajtát nemre, korra való tekintet nélkül!
Magatoknak kell eldönteni, főleg, hogy benti kutyának akarjátok, akire ha megfeszül az ember, akkor sem tud minden percben odafigyelni, hogy mit csinál vele a gyerek...nem úgy, mintha csak pár órát lennétek kint egy nap és csak akkor találkoznak, állandó felügyelettel.
Nekem is folyton az kattog az agyamban, hogy egyszer esik, ami esik...viszont jobb a tapasztalatom a kész, felnőtt kutyákkal. :-/
Még egy kölyköt felnevelni nem terveztem mostanában, mikor végre 2 éves lesz az uszikám. Végre egy kis nyugalom, mindenki szobatiszta, harmadik gyereket sem vállalok... :)
Azt hiszem, még várunk egy kicsit, bár a biztonságérzetemet jelentősen fokozná mondjuk egy staffi. A colliem és a kis törpém jobban félnek a sötét alakoktól a parkban, mint én. :(
Én is hiszem, hogy nevelése kérdése....
De!Amióta átjön állandóan a szomszéd pitbullja tépni az én kutyám ami 2x akkora azóta nemigen gondolom ezt sajnos.
Úgyhogy csak akkor ajánlom ha van is időtök foglalkozni vele és szeretni.
A sógornőméknek 3,5 éves Cane Corso kanjuk van.
Majd' minden nap találkoznak a 16 hónapos fiammal, sokszor órákat játszanak és még soha semmi baj nem volt. A kutya legalább olyan szintre süllyed, mint a fiam. Imádják egymást, sokszor együtt esznek.
Szerintem nem szabad előítéletesnek lenni a harci kutyákkal sem, hiszen egy tacskó is lehet vérszomjas.
Ha lehet, kölyök kutyát válasszatok, de ha felnőtt lesz belőle, az sem tragédia.
Még egy mondat az előzőhöz ..
Természetesen felnőtt kutyusból is ki lehet fogni azt amelyik él hal majd a gyerekekért és soha semmi gond nem lesz vele ..de ez lutri sajnos , minden felnőttként befogadott kuttynál .
Szió !
Én is amondó vagyok, hogy kölyök kutyus ...
A kölyök kutyát ti nevelitek , ti szoktatjátok be a családba , és mindenképpen pozitív ha kiskora óta szokja a gyerekeket . Én úgy gondolom és ez minden kutyára igaz nem csak a harci fajtára.. ha gyerek mellé kerül, legjobb kis korban ! Egy felnőtt kutya viselkedését nagyban befolyásolja, hogy milyen volt az előző gazdája , milyen helyen tartották, milyen nevelést kapott . Akármilyen barátságos is a felnőtt kutya , lehetnek benne rejtett tulajdonságok . Mikor a kislányom született rottweilerem volt , de akkor a gyerek érkezett egy már felnőtt kutya mellé így más volt a szituáció . Most egy közép schnauzerünk van aki 8 hetesen került a családba 3 gyerek mellé , és hatalmas az összhang .
Nekünk van egy staffordshire-pitbull keverék kutyusunk, akit az utcáról fogadtunk be, kb. egy-másfél éves korában. Kenyérre lehet kenni! Van mellette másik kutya is (ivartalanított keverék valamilyen terrier szuka), őt is imádja, gyerekek is gyakran jönnek hozzánk (7-10 évesek) a rokonságból, soha nem volt még gond, pedig húzzák-nyúzzák a kutyákat. Nekem csak jó tapasztalataim vannak a kérdésben.
Ja, amúgy a kertben vannak, de a bull elég lusti (mármint a miénk), ő simán el lenne lakásban is.
Sok sikert a választáshoz!
Sziasztok, tapasztalt, staffordshire, bull, ambull vagy akár dogo, cane corso, stb. tulajdonosok véleményére lennék kíváncsi, hogy gyerekeseknek, családba - benti kutyának mit tanácsolnának: maguk neveljék fel vagy nyugodtan fogadjanak örökbe felnőtt kutyát?
A megszólítás ne tévesszen meg senkit, a kutyák oldalán állok, nincsenek előítéleteim, ezért is tervezünk egy ilyesmi kaliberű kutyát is magunkhoz venni. Óvodás korú gyerekeink vannak, akik eddig is kutyákkal nőttek fel, magunk is ideiglenes befogadói voltunk több kutyának (más fajták ill. keverékek voltak).
További ajánlott fórumok:
- Kérdezz nyugodtan
- Ti is tapasztaltátok már, az emberek milyen indulatosak?Nem tudnak nyugodtan megbeszélni dolgokat, indulatos, személyeskedős, sértegetős let
- Sziasztok! Ismer valaki albínó babaát vagy akár felnőttet? Nekem albínó babám született és minden infót szeretnék ezzel kapcsolatban +tudni
- Tudnátok ajánlani olyan "laza" katolikus papot Pest megyében, aki hamar és különösebb vizsga, stb. nélkül keresztelne felnőttet?
- Kata Online Rendelője :-) Kérdezz nyugodtan, szívesen segítek!
- Hogy lépjünk túl a múlton? Hogy engedjük el a sérelmeinket, hogy nyugodtan tudjunk élni?