Kata Online Rendelője :-) Kérdezz nyugodtan, szívesen segítek! (beszélgetős fórum)
Szép estét, Hölgyek!
Elnézést, nagyon kevés az időm mostanában, gondok vannak a lányommal is.
A mailemet rendszeresen nézem, arra írhattok, nagyon szívesen válaszolok mindenkinek, csak ide nem tudok jönni olvasgatni.
A postaládám pedig más miatt is nézem minden nap gyakorlatilag.
Köszönöm a megértést, és várom szeretettel a kérdéseket, panaszokat, bánatokat...
Üdv.
Kata
Szia!
Nekem is lennének kérdéseim...már lassan 3 éve várjuk, hogy babánk lehessen... :(
Az utolsó vizsgálatom HSG volt. A bal oldal teljesen átjárható, a jobbról viszont nem tudott semmit mondani az orvos, mert kicsúszott a katéter. Szerinte egy ultrahanggal nem látható sövényem van. Ez tényleg valószínű?
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy az orvos megállapította, hogy a méhszájam össze van tapadva. Mindenhol azt olvastam, hogy ilyen esetben alig tud átjönni a vér, és ezért erős görcsök vannak. Szoktam görcsölni, de csak elviselhetően, nem erőteljesen. Mit lehet csinálni egy összetapadt méhszájjal?
Válaszodat előre is köszönöm!
Szia!
Tavaly nyáron szültem az első babám és az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatta a korai méhlepény elöregedést, már a 32 hetes ultrahangon első fokban érett volt a 36 héten másodfokban és a 38 hétre már harmadfokban volt érett.Nem dohányzom, és nem értem miért öregedet el előbb.A másik kérdésem az, hogy a magzatvíz mitől lehet kevesebb az átlagosnál, ezt is a 32 heti ultrahangon vette észre az orvosom.Szeretnénk majd még egy babát és nem szeretném, hogy ezek a problémák újra elő jöjjenek.Meg lehet előzni valahogy ezeket?Előre is köszönöm válaszod!
Szia!
Nos, ha ez a kúra nem hoz eredményt, több folytatás lehet.
Például az egyik alapvető dolog, hogy mivel testileg totál rendben vagy, mint írtad, ne görcsölj rá, hidd el, az nagyon sokat ront a dolgon, tudom, hogy könnyű mondani és nehéz megvalósítani, de tuti módszer. Nem szabad görcsösen akarni, el kell engedni az egészet, és sokkal hamarabb összejön az a baba!
Viszont bocsi, ha már írtál erről valamit, de ha te rendben, javasolt esetleg a férjedet is kivizsgáltatni. Nem ismerem az életmódját, de a dohányzás és az alkohol sokat ront a helyzeten, persze egyáltalán nem feltételezem, hogy a férjednek káros szenvedélyei lennének.
Szerintem ne aggódj, viszont vannak pontosabb kimutatások, hogy melyik időszakban ÁTLAGOSAN hányat mozog a baba naponta. Esetleg arra keress rá.
Próbáld sztetoszkóppal hallgatni!
Igen, meg én elég sokat olvasok hozzá a tanult dolgokhoz.
És ez természetesn, alapvetően endokrin betegségről beszélünk, ami a petefészekre is kiterjed.
Szia!
Szerintem nem kell az átjárhatósági feltétlenül, mivel a babák megfogantak, később volt a gond...
Csak a dokid segíthet, illetve a hormonvizsgálat sok mindenre fényt derít.
Szia! Pl. nem tudom, mikor szültél.
De persze, elképzelhető elvileg a peteérés, sokan esnek teherbe szopi alatt, mert nem tudják, hogy az nem "véd"...
Nődokid segíthet a ciklus figyelésében, tüszőrepi figyelésében, innen nehéz. :) Szurkolok neked, biztosan menni fog az!
sziasztok...
Bocsi, beteg volt a lányom, semmi időm nem volt a gépezésre! Meg közben utaztunk is vidékre, szóval kissé sűrű időszakunk volt.
Ja, és nem vagyok a Tiétek, a Lányomé vagyok. :);)
Viszont ha mailt írtok, arra előbb-utóbb biztosan válaszolok.
LOL
Kata jól lelépett :)
Szia!
Lenne egy kérdésem. A mensesem febr.14-én jött meg. Rákszűrésre elmehetek szerinted febr. 22-én?? Fontos lenne. Az adatlapodon láttam Nyházát lakhelynek, ott laktok?? Akkor közel vagyunk egymáshoz :-)
Szia Kata!
22 hetes babaváró vagyok és most kb 2 napig nem éreztem hogy mozogna a pici, ezért szeretnék venni egy magzatszív hallgatót..
Viszont úgy tudom, hogy a gyerkőcöt zavarja az UH zöreje ( bár nem tudom ezek ilyen módon működnek-e), viszont azt is olvastam, hogy kb ekkortól (22 hét) már sztetoszkóppal is lehet hallani a pici szívverését (az meg van itthon).
Szerinted?
Üdv
:)
várom :)
Semmi gond, amennyire értek hozzá, megpróbálok válaszolni!
Tényleg alacsony, de semmi gond, szerintem - pláne ha aki nézte, nem mondott további vizsgálatokat - nem kell különösebben foglalkozni vele, időnként esetleg mérd neki, és ha tartósan ilyen alacsony, vagy lejjebb megy, menjetek el a házodokihoz.
Youlcsi, a kérdésedre azt hiszem csak holnap tudok válaszolni, a gyerek még mindig aktív, és kicsit hosszabban szeretnék írni neked, nem kapkodva!! Remélme nem haragszol meg, holnap írok!
További ajánlott fórumok:
- Kérdezz nyugodtan
- Ti is tapasztaltátok már, az emberek milyen indulatosak?Nem tudnak nyugodtan megbeszélni dolgokat, indulatos, személyeskedős, sértegetős let
- Hogy lépjünk túl a múlton? Hogy engedjük el a sérelmeinket, hogy nyugodtan tudjunk élni?
- Mondd nyugodtan, neked hogy jó!
- Szülés - meghitten, nyugodtan:)
- Bemenekültem a kádba, hogy nyugodtan legyek.Erre bejött a...