Hányadik héttől mutatható ki UH-n a magzat? (beszélgetés)
Szia:)
A mostani harmadik babámat az 5 hetes ultrahangon már látták. Illetve a petezsák már látszódott (még képem is van róla) és már volt szívhang. Ellenben a most 15 éves lányommal azért voltam veszélyeztetett terhes, mert az akkori orvos szerint - akit szerencsére hamar lecseréltem - nem voltam terhes. Idézem mit mondott: "kicsit nagyobb a méhe". Elméletileg 8-9 hetes terhesnek kellett lennem. Kaptam egy olyan injekciót, amitől meg kellett volna jönnie a menstruációmnak, és mint kiderült, hogyha terhesség alatt adják, nagyon súlyos fejlődési rendellenességet okozhatott volna. Miután a sokadik tesztem is pozitív lett, elmentem egy másik orvoshoz kb. 2 héttel ezután, akkor már látszott. Hátsó fali tapadású volt a méhlepény, nem tudom ez mennyire játszott közre, hogy nem látták. Havonta kellett a SOTE-ra járnom genetikára, szerencsére semmi gond nem lett, ma már gyönyörű, okos nagylány. De a második gyermekemmel hasonlóan jártam, csak már amikor az orvos azt mondta, hogy nagyobb a méhem, mondta, hogy megnézzük 2 hét múlva. A harmadik babámnál elől tapadt a méhlepény. Nem vagyok szakértő, fogalmam sincs, hogy mennyire játszhat bele, de talán segíthettem. Szerintem menjen el még egy orvoshoz. Még ne adjátok fel :)
Szia!
Nem szeretnélek elkeseríteni, de sajnos lehet, hogy elhalt a baba. Nekem ez volt a nyáron:-( A szervezet termeli a hormonokat, azt hiszi babás, de a magzat nem él. Ezt műtéti úton szüntetik meg, ha nem megy magától, és a diagnózis neve misseb ab. Viszont ne essen kétségbe, sajnos sokan járnak így, és ez nem jelenti azt, hogy nem lehet babája. Nekem nyáron volt, várnom kellett 3 hónapot, és most úgy néz ki, hogy sikerült. Ma megyek dokihoz, remegő lábakkal, hogy megnézze, ezúttal minden rendben van. És még csak 6 hetes vagyok, a 12. hétig bármi lehet még. De próbálok optimista lenni, nem lehet semmi gond.
Nektek is fel a fejjel!
Én is nagyon remélem, hogy nincs semmi, csak még bujkál a picike!:(
De ha esetleg mégis bekövetkezett, elhalt a magzat, mért van minden nap rosszul, mért van hányingere?
Szia.Nem akarok senkit elkeseríteni,de én is így voltam nem is olyan régen.Nekem sajnos elhalt a magzat.
remélem a barátnődnek nem így van,de az is lehet,hogy tényleg csak elbújt a baba.
Én azóta boldog kismama vagyok,5 hónaposan.
Tehát,ha mégsem mond sok jót a doki,ne adják fel a reményt,ha jönni akar jönni fog.
Remélem csak jót fog hallani,majd írj majd mi újság!
Köszönöm s gyors válaszokat!
Tulajdonképpen egy nagyon kedves barátnőm miatt kérdezem!
Csinált több tesztet is, amikből kiderült, hogy végre babát vár! Volt vérvételen azon is pozitív lett az eredmény!
Ma kellett UH-ra mennie, de vmi baj van! Azt mondja az orvos, hogy nagy baj, mert Ő nem lát semmit! Vagyis vmi van, de nem baba, vagy lehet megállt a fejlődésben!:(
Egy hét múlva kell vissza mennie!
Annyira sajnálom és nem akarom elhinni, hogy vmi nincs rendben nála! Elvileg a 9. héten kéne lennie, vagyis azóta nem jött meg neki! De a hányigerek mindennaposak nála! Lehetséges, hogy még nem látható? Vagy tényleg vmi baj van?:(:(
2 óra múlva megyek a dokimhoz, utána megmondom. :-DDD
Viccet félretéve.
Ha úgy számolom ahogy a dokik és terhes vagyok akkor 7 hetes vagyok.
Ha meg azt a napot számolom amikor fogant akkor 5 hetes...
(Gratulációkat kérlek mellőzzétek)
Szia!
5.héten még nem látták,6.héten már látszott.De szívverés csak a 7.héten.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy hányadik héttől látható a magzat?
További ajánlott fórumok:
- Mikor mutatható ki egy magzat ultrahangon? 4. hét vagy 6. hét? Vagy csak utána?
- Mikor van szívhangja a babának? Kinek hányadik héttől volt?
- Ikerterhességet hányadik héttől vette észre azorvos?
- Hányadik héttől figyelhető meg a mell eresedése terhesség alatt? Linea negra vonal erőssége változhat-e (reggel halványabb, este sötétebb)?
- Mellfeszülés hányadik terhességi héttől jellemző?Segítség!
- Terhesség hanyadik hetéig mutatható ki a HCGhormon?