Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hány percig kell főzni a kukoricát, hogy ne legyen kemény? fórum

Hány percig kell főzni a kukoricát, hogy ne legyen kemény? (tudásbázis)


1 2
41. maszatt (válaszként erre: 38. - Maszatt)
2010. jún. 26. 09:54
valószínűleg takarmány kukoricát vettem 200ft/db áron!!!!
40. MMMaya
2010. jún. 24. 22:33
Forrástól számatva 10 perc.
39. maszatt (válaszként erre: 37. - Mmacus)
2010. jún. 24. 21:57
Irigyellek :(
2010. jún. 24. 21:56
Feladom,kidobom a fenébe!!!!!!
37. mmacus
2010. jún. 24. 21:51
Én forrástól számítva 10 percig szoktam főzni, só nélkül. Csak egyetlen helyről veszem a piacon, akit ismerek. Mindig nagyon finom!
2010. jún. 24. 21:47
azt elfelejtettem leírni:a kukorica friss, nem fagyos volt.
2010. jún. 24. 21:43

Ezt nem hiszem el......nem tudok kukoricát főzni?!

5 perc forrástól számítva...csont kemény....most már 45 perce főzöm....csont kemény....!!!Mit rontok el most már másodszor életemben? S.O.S

34. mreich
2009. szept. 5. 08:09
Hideg vízbe tedd. Akkor forrástól számítva 5 perc. Persze ha friss zsenge. A sok főzéstől visszakeményedik.
33. kattyus (válaszként erre: 21. - Xti_)
2009. szept. 3. 12:16
Az igazi csemegének elég.
32. Cepheus (válaszként erre: 30. - Bódiné Anikó)
2009. szept. 3. 10:57
Akkor ezt egyszer kipróbálom.
31. xti_ (válaszként erre: 30. - Bódiné Anikó)
2009. szept. 2. 18:29

végre valaki velem ért egyet!

már aggódtam, hogy kivétel nélkül mindenki túlfőzi - naná, hogy úgy kemény lesz!

2009. szept. 2. 18:20
forrástól kezdve öt perc.Olyan mint a tojás minél tovább főzöd annál keményebb lesz.
2009. szept. 2. 18:09
Forró, lobogó vízben én 10-15 percig szoktam! Én delikátot szoktam beleszórni!
2009. szept. 2. 18:08
10 perc, én szoktam beletenni egy kanál cukrot
2009. szept. 2. 17:59

hja, hozzáteszem, eladtam már életemben pár tonnát, csemegekukoricából is több fajtát, "szuperédeset" is

ha igazi csemege, akkor elég a forrástól 10 perc!

Csak sajnos sokan a takarmány kukoricát árulják, mert amíg "zsengébb", friss, egy laikus nem tudja megkülönböztetni...sajnos, vannak akik átverik a jónépet-még ebben is!!!

2009. szept. 2. 17:56

10perc só nélkül!

sótól lesz kemény

2009. szept. 2. 17:55
Forrástól számított 10 percig kell főzni.
2009. szept. 2. 17:33
forrástól számítva 20perc
23. ~Éva~
2009. szept. 2. 17:16
Ha nem túl fiatal vagy öreg a kukorica, forrástól számitott 20-25 percig kell főzni.
2009. szept. 2. 17:13
12-15 percig főzöm Én is, és ha nem öreg akkor tökéletes (forró vízbe teszem bele a kukoricát)!
21. xti_
2009. szept. 2. 17:12
szerintem próbáljátok ki a forrástól számított 5 perceset. ha nincs igazam, még mindig visszatehetitek főni, nem?
2009. szept. 2. 17:05
Szerintem csemegét 20-25 percig főzd sós vízben.
19. 707655fba1 (válaszként erre: 5. - Bcsnecsa)
2009. szept. 2. 16:55

Én is így tudom.

Sőt, minél tovább fő, annál keményebb lesz, vagy ha az nem is de legalábbis nem lesz olyan jó íze.

18. one85
2009. szept. 2. 16:54
A csemege kukorica főzése függ a fajtától is!A szuperédesnek is kell fél óra ha nem túl öreg!
17. alliteracio (válaszként erre: 15. - Xti_)
2009. szept. 2. 16:51
Én is piacon vettem, és azt mondta a néni, hajnalban szedték, és hogy ez még jónak számít....igaz, már nem "csecsemő"....:DD
2009. szept. 2. 16:50
Ami 15 -20 perc alatt nem lesz puha, az később sem. Már elég öregek a kukoricák sajna..
15. xti_
2009. szept. 2. 16:50
nálunk még lehet a piacon zsenge csemegekukoricát kapni. ezeknek 5 perc is elég, sőt, ha tovább főzöd, attól lesz kemény. ennél a fajtánál nekem ez vált be.
14. lizoka
2009. szept. 2. 16:49
én az aljára és a tetejére is rakok héját és 15-20 percig főzöm.utána benne hagyom a lábasba kihülni.így mindig finom volt eddig.
2009. szept. 2. 16:49
Igen, a gyenge kukoricát 10-15 percig kell főzni. Az örgebbet tovább.
12. alliteracio (válaszként erre: 5. - Bcsnecsa)
2009. szept. 2. 16:48
Elméletileg csemege....
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook