Hány percig kell főzni a kukoricát, hogy ne legyen kemény? (tudásbázis)
valószínűleg takarmány kukoricát vettem 200ft/db áron!!!!
Forrástól számatva 10 perc.
Feladom,kidobom a fenébe!!!!!!
Én forrástól számítva 10 percig szoktam főzni, só nélkül. Csak egyetlen helyről veszem a piacon, akit ismerek. Mindig nagyon finom!
azt elfelejtettem leírni:a kukorica friss, nem fagyos volt.
Ezt nem hiszem el......nem tudok kukoricát főzni?!
5 perc forrástól számítva...csont kemény....most már 45 perce főzöm....csont kemény....!!!Mit rontok el most már másodszor életemben? S.O.S
Hideg vízbe tedd. Akkor forrástól számítva 5 perc. Persze ha friss zsenge. A sok főzéstől visszakeményedik.
Az igazi csemegének elég.
Akkor ezt egyszer kipróbálom.
végre valaki velem ért egyet!
már aggódtam, hogy kivétel nélkül mindenki túlfőzi - naná, hogy úgy kemény lesz!
forrástól kezdve öt perc.Olyan mint a tojás minél tovább főzöd annál keményebb lesz.
Forró, lobogó vízben én 10-15 percig szoktam! Én delikátot szoktam beleszórni!
10 perc, én szoktam beletenni egy kanál cukrot
hja, hozzáteszem, eladtam már életemben pár tonnát, csemegekukoricából is több fajtát, "szuperédeset" is
ha igazi csemege, akkor elég a forrástól 10 perc!
Csak sajnos sokan a takarmány kukoricát árulják, mert amíg "zsengébb", friss, egy laikus nem tudja megkülönböztetni...sajnos, vannak akik átverik a jónépet-még ebben is!!!
10perc só nélkül!
sótól lesz kemény
Forrástól számított 10 percig kell főzni.
forrástól számítva 20perc
Ha nem túl fiatal vagy öreg a kukorica, forrástól számitott 20-25 percig kell főzni.
12-15 percig főzöm Én is, és ha nem öreg akkor tökéletes (forró vízbe teszem bele a kukoricát)!
szerintem próbáljátok ki a forrástól számított 5 perceset. ha nincs igazam, még mindig visszatehetitek főni, nem?
Szerintem csemegét 20-25 percig főzd sós vízben.
Én is így tudom.
Sőt, minél tovább fő, annál keményebb lesz, vagy ha az nem is de legalábbis nem lesz olyan jó íze.
A csemege kukorica főzése függ a fajtától is!A szuperédesnek is kell fél óra ha nem túl öreg!
Én is piacon vettem, és azt mondta a néni, hajnalban szedték, és hogy ez még jónak számít....igaz, már nem "csecsemő"....:DD
Ami 15 -20 perc alatt nem lesz puha, az később sem. Már elég öregek a kukoricák sajna..
nálunk még lehet a piacon zsenge csemegekukoricát kapni. ezeknek 5 perc is elég, sőt, ha tovább főzöd, attól lesz kemény. ennél a fajtánál nekem ez vált be.
én az aljára és a tetejére is rakok héját és 15-20 percig főzöm.utána benne hagyom a lábasba kihülni.így mindig finom volt eddig.
Igen, a gyenge kukoricát 10-15 percig kell főzni. Az örgebbet tovább.
További ajánlott fórumok: