Hány hónaposan vált biztossá, hogy milyen színű lett a kisbabád szeme? (tudásbázis)
nekem több mint 2 éves koromig kék szemem volt utánna nagyon sokáig zöld ma meg barna
:))))
Az én kislányom kék szemmel született, néhány napos korában megjelent a jobb szemében egy barna csík, azóta is megvan, csak a kék lett zöldes kicsit. Nagyon érdekes, kíváncsi vagyok, hogy megmarad-e ilyennek, vagy változik még... Most 9 hónapos.
Már rég nem járt itt senki....
Közben nekem is megszületett a kislányom,és ugyanígy vagyok,mint Te!A kislányom szeme szürkés kék,pedig mi apával barna szeműek vagyunk,úgyhogy én is meg voltam győződve,h ő is barna szemű lesz!
Igaz,h ő 7hetes,szóval lehet,h változik neki!
De nekem így is tetszik!:)
A szomszéd kislánynak az egyik szeme vakító kék (az apukájától örökölte,csak az övé mind2 kék!),a másik szeme pedig barna!Nem semmi!:) Számomra nagyon furcsa!De amugy szép kislány!
Nekem is barna a szemem és a kisfiam apukájának is, de a kisfiunk szeme kék. :) (Apai nagyapjának is kék, illetve pár dédszülőnek.) Fel voltam készülve, hogy barna lesz a szeme, vártam, hogy a születéskori sötétkék mikor kezd majd barnulni. Már mindenkit kérdeztem a környezetemben, vegyes válaszokat kaptam. Kb. 4-5 hónapos volt, amikor a nagy barnulás-figyelésem közepette észre kellett vennem, hogy nem barnul, hanem egyre világosodik a szeme. :) Egyáltalán nem bánom és nagyon szépnek látom a gyerekemet, a szemszín teljesen mindegy szerintem. Csak valahogy a barnára voltam felkészülve 2 barnaszemű szülő esetén. :)
Nekem mindket fiamnak olyan maradt a szeme, amilyennel szuletett, az elsonek kek, a masodiknak barna, annyi, hogy mindketto vilagosodott egy kicsit, fel eves koratol.
Lányom is csodaszép kék szemekkel született.
Fél éves korában szürkés-zöldessé változott, majd lassan bebarnult.
Most csodaszép, barna őzike szemei vannak.
Az én kisfiamnak majdnem 3 éves koráig nagyon szép világító kék szeme volt,hasonló mint az enyém. Aztámn átváltozott pár hónap alatt zöldesbarnára, olyan khaki színű lett. Érdekes,hogy a bal szemében maradt egy gombostűfejnyi kék folt az eredeti színből! Ez lesz a szexepillje:-))A hosszű fekete szempillája mellett:-))
Nagyobbik lányomnak 4 éves koráig halványkék szeme volt ,utána megváltozott barnára, most 7 éves.
Kisfiam kék szemmel született,most 9,5 hónapos még mindig kék bár kicsit sötétebb lett,Nem hiszem,hogy változna már.
Szerintem az első fél évben bizonyossá válik.
Tényleg nagyon kék (és nagyon szép babóci:)
ezért van a kis könyvecskémben nekem is kék, aztán rikító zöld:))))
A kisgyerek négy hónapos korában már bizonyos hogy milyen marad a szeme színe.
Nekem az egyik gyerekemnek sötétbarna a szeme, a másiknak kék. Már születésük után néhány nappal lehetett látni, hogy sötét, vagy világos lesz-e a szemük.
az en fiamnak sotet fekete volt a szeme ahogy megszuletett es ugy is maradt.most lasan 6 eves de van amikor mintha egy piciket kivilagosodik a fekete de nem barna .
Nekem mindket fiam szeme elkezdett bebarnulni nehany napos koraban. Baratnom kisfianak viszont 7-8 honaposan is sokat valtozott meg a szeme szine. Eloszor kek volt, aztan szurkes, vegul zoldesbarna lett. 9 hos korara fejezodott be a szinvaltozas.
Amikor megszületett a kisfiam,sötétkék volt a szeme. Legalábbis szerintem. Aztán kb. 2 hónapos korától határozottan barna szeme van. Így gyönyörű!
kb hathonapos volt a kislanyom amikor hatarozott barna szemek lettek az addigi kekbol, de ez igy nyilvalvalo, mivel a ferjemnek kek, nekem meg barna szemem van igy a barna a dominans szin, az erosebb
nekem meg nincs gyerekem en csak azt tudom mondani h az en szemem mar barna volt amikor megszulettem mondta anyukma meg lattam kepet is.
Az én kislányomnak 14hós koráig kék volt a szeme,és utána kezdett kékes szürke lenni,és a végén zöld színű lett:)
Az én kisfiam is kék szemmel született és kék is maradt neki. Mindenki meg is csodálja, olyan szép!
Kék szemmel született a lányom.Ma 14 hónapos .Megmaradt a kék szin!
Azt mondják ilyen kék szemeket még nem láttak!
kisfiam szürke szemszíne félévesen lett barna.a kislányom ragyogó kék szemszíne megmaradt.
Kék szemmel született mindkettő és kék is maradt!
úgy maradt ahogy volt, mindkét gyerekemnél
Az én kisfiamnak szép kék maradt a szeme, talán egy kicsit sötétemm, mint mikor megszületett, d maradt kék!
A nagyfiamnak már 1 hetesen látszott, hogy barnul a szeme, a két kisebbnek pedig szintén 1 hét után léátszott, hogy világosodik. Én úgy tudtam, 6 hónapos korukig alakul ki a szem színe, de az előttem szólók ezt megcáfolták.
Szóval szerintem látszik, hogy milyen lesz a színe. A barnának opálosodott, így vettem észre, hogy sötétül, a kék szemnél pedig ragyogott.
Egy éves korukig változhat a szemük színe. A kislányomnak jelenleg kék a szeme, azt mondták rá, hogy marad is szerintük. A barátnőm kisfiának kb. 5 hónaposan kezdett változni.
Az változó,de tapasztalataim során el egy éves korukig nekem változtak....
AZ elején olyan szűrkés kékes volt mindkét gyerekemnek ,aztán a kislányomnak hamar észrelehetett venni ,hogy sötétűl ,de körűl egy éves korára lett teljesen barna amilyen most is...A fiacskámnak pedig egyre szűrkébb lett ,mostan pedig olyan zöldes szűrkés,barnás érdekes 2 éves 4 hónapos ,de még nemvagyok megyőződve ,hogy ez igy is marad....
Annyit tudok,hogy amivel megszületnek az a kékes szem ,nemsok kisbabának marad meg...:(
További ajánlott fórumok: