Hamis krémtúrós recept
A Hamis krémtúrós hozzávalói:45 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg margarin
8 evőkanál tej
1 tojás
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
szóráshoz porcukor
töltelékhez:
1/2 l tej
2 főzős vaníliás puding
20 dkg cukor
2 nagy doboz tejföl
1 citrom reszelt héja és 2 citrom leve
A Hamis krémtúrós elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. Töltelék: A pudingot a cukorral a tejben jó sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. A tejfölhöz adjuk a citrom héját és levét, a langyosra hűlt pudingot és simára keverjük. Egy tepsit vajjal kikenjük, lisztezünk. A tésztát 2 részre osztjuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Ráöntjük a pudingos krémet, befedjük a maradék tésztával és 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni és csak utána szeleteljük. A tetejét megszórjuk porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. dec. 4. 06:41
A hamis krémtúrós elkészítési módja és hozzávalói.