Halál után (beszélgetés)
Rajtam is biztosan. Azt olvastam, hogy sokszor derül ki post mortem egy csomó állapot, amelyről az illető életében nem is tudott!
(Na jó, nem akarom az egekbe korbácsolni a közhangulatot ezen a fórumon :))
Ezen sokat gondolkoztam! Én sem tudok hinni a mesékben.
Ha egy fantasztikus álomvilágban tényleg találkozhatnánk az elhunyt szeretteinkkel, akkor mindenki olyan idős volna, amennyi ideig élt, vagy varázslatosan visszaváltozik a legszebb korába? Akik valamilyen velük született rendellenesség miatt nem éltek sokáig, azok a túlvilágon már egészségesek lesznek? Vagy mivaaaaaaan? (pedig nem is vagyok műszőke divatcica)
Nem rossz ötlet! Komolyan gondolkozok azon, hogy majd felajánlom a földi maradványaimat, hátha hasznukat vehetik a kutatásokra. Ezt az opciót találom, kizárásos alapon, a legnormálisabbnak.
A koporsós temetés lassan már luxus - pedig szépnek találom a régi, elhagyatott temetőket a művészi sírkövekkel -, a hamvasztás nem tetszik, de a testem felajánlása egy értelmes megoldásnak tűnik.
Aki jár temetőben láthatja mennyi elhagyott sír van
Jópár hete elvették az autómat, utoljára még elugrottam szüleim sírjához
Ki fog látogatni ha elföldelnek? Senki!
Látom jóbarátaim esteit
Rokonaim vannak olyan falvakban városokban eltemetve ahol a kutya sem néz rájuk, mert nincs a közelben aki emlékezne rájuk
Egy barátom emlékére szoktam egy szál virágot tenni a hamvasztásos részben
Hamvasztás és szétszórás suttyomban de oktatásra is ugyanaz. Akkormár mindegy.
Én is gondolkozom ezen,hogy felajánlom a testem halálom után a jövő orvostanhallgatói számára. Megemlítettem férjemnek is,de őneki nem nagyon tetszik az ötlet. És ha belegondolok,hogy nekem is ezt mondaná egy közeli hozzátartozóm,lehet nekem sem tetszene.
Szerintem amúgy se menny,se pokol nincs. Elég pokoli ez a földi lét néha....
Viszont hiszek az újjászületésben,és a halál utáni életben,de szerintem akik meghalnak egy helyre kerülnek. Ki dönthetne arról,hogy melyik ember hová kerüljön. Ennek ellenére elfogadom,hogy vannak akik hisznek a szent szövegekben,de szerintem csak egy emberalkotta mese az egész...
Inkvizitorék csak hittek a túlvilágban és Isten itélőszékében!
Amit én nem gondolok bűnnek az nem az. A bűnt mindig mások állapítják meg
Senkit nem hagynak az utcán heverni ha meghal. Köztemetés! Van egy házam, talán belefér az árába.
A bp-i Új-Köztemetőben van egy totemfa, a szóróparcellánál, azok emlékére akik felajánlották ilyen célra a testüket