Hajtatott már valaki magról selyemakácot? Kb. mikor kel ki? (tudásbázis)
Ma megnéztem a fa alatt. És találtam hüvelyt, és benne barna magocskát. Föld tetején még párat :).
Félek fagymentes hely, nekem csak a sötét pincébe lesz. Habár van aki ott teleti át a leandereit. És mikor kihozza hamar észhez tér... Vajon jó lesz neki ott??
Mennyi félét lehet olvasni...
Mi azt olvastuk,hogy nagy cserépben kell tartani 1 évig,utána kiültethető. Első évben talán nem sokat nő,de utána állítólag hamar megnő. Majd csinálunk így is-úgy is,meglátjuk,melyik a jó. Csak előbb keljen ki a mag. :DDD
Ha nem sikerül,akkor áztatunk is. Van még mag bőven. Köszi a segítséget!
Ha lesz fejlemény,leírom.
Köszi mindenkinek! :)
Nem vagyok mai tyúk, de selyemakácot tavaly láttam először. Mikor ősszel elpotyogott a termése, átfutott az agyamon, kellene fogni magot...
Így jártam.
Erről lemardtam. :(.
Összel amikor elpotyogott az a bizonyos termés, kellett volna.
Ezek szerint talán a 2 ablak közé nagy tejfölös pohárba is tehettem volna a magokat...
Mindegy, 2 fánk van.
( Hoztam be késő ősszel hajtást ami az a bizonyos lestyán, vegeta.. Magot is, mert szedtem abból. Szórtam melléje, és nehezen de kikelt ).
Apuék először a magot vízben kihajtatták,aztán berakták földbe....és ott szépen kibújtak.
Én viszont csak a földbe rakosgattam el a magokat vagy 1 hete még csak,kivi leszek mikorra lesz valami belőlük
Mit csináltatok?? Kis ágat ledugtatok? Vagy a termését ami a " bab " hoz hasonlít, abból vettetek ki magocskát?
Nagyon szép a virága! És a legkésőbb nyíló fa...
( saját tapasztalat )
Apukámék már vagy 2 hónapja (de lehet több is) bűvölik és már vagy 6 mini fájuk van.
De minden nap meg kell öntözni.
Egy nap elfelejtették és az egyik kis "fácska" el is száradt :(
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- A Selyemakácot hogyan teleltethetném át?
- Milyen virágot tudnék ilyenkor magról vagy hagymáról nevelni lakásban a gyerekekkel, amit aztán később elajándékozhatnánk?
- Ismer valaki olyan mesét, ami valamilyen csomagról szól? Ajándékcsomag, elveszett csomag bármi...
- Hogyan lehet magról szaporítani az íriszt /nőszirmot?
- Hajtatott már valaki otthon lobéliát magról?