Hajópincér képzésről van valakinek tapasztalata? (tudásbázis kérdés)
Én idén végeztem el a szóban forgó ictc hajópincér sulit és a nyáron máris megyek hajóra. A suli nekem nagyon bejött. Szerintem sokkal nagyobb hátrányba lennék nélküle, mert hiába van alapfokúm angolból, a szakmai nyelvet nem is értettem, nem is beszéltem. Most viszont már simán ki mernék állni felvenni a rendelést
Az sem utolsó, hogy elmondták, mire kell figyelni, melyek azok a dolgok, amelyek segítenek a hajón előrelépés szempontjából. Már most tudom kezelni a luxushajókon is használt profi kávégépeket, amiről eddig azt sem tudtam, hogy létezik. Szóval hasznos volt a suli és egyébként meg egy hatalmas nagy buli! Megérte a befektetést. Nekem legalábbis! Egy hónap alatt visszajön a pénz, főleg, ha az elején látják, hogy képben van az ember és engedik utasok közé…
Teljesen felesleges!!! A vendéglátásban használt szakszavakra gyúrj rá, a meglévő angol tudásod mellé, ez a legfontosabb. A gyakorlatot megszerezheted kinn, a nyelv a fontos, hisz mindenütt más a követelmény szakmailag, azt úgy is ott kell megtanulnod, gyakorolnod.
KÁR KIDOBNI RÁ A PÉNZT !!!
Tök fölösleges pénzt és időt pocsékolni rá, ha beszéled a szükséges nyelvet, utána úgyis mindent mint egy gyökérnek betanítanak, nem kell hozzá vendéglátós végzettség, soha nem a vendégtérben kezdesz dolgozni, ahhoz hónapok telnek el, csak a személyzetre gályázol kezdetben.Végig kell járni pár lépcsőt a vendégekig. Ha nem megy a nyelv elég jól, nem lépsz előre.
Én voltam kinn, európai, amerikai céggel is többször is.Akit érdekel, írjon privát.
www.cruisejobs.hu En nekik dolgoztam itthon szallodakba kozvetitetek ki mint felszolgalo. Erdemes elmenni az irodaba bovebb infoert, mert kozvetitenek ki hajokra is. Ha eloszor Mo. elkezded a munkat akkor az mar jo referencia.
Az angol meg nagyon fontos, szoval arra is keszulj fel.
Sok sikert!!
Ja én is levégeztem egyet (a Csötönyi Norbisat). Nem voltam előtte a vendéglátás környékén sem-max 1x/év vendég(leszámítva a mc Donald's-okat
Hát azt mondom, hogy jobb, mint a semmi, sőt arra is jó, ha itthon akarsz vendéglátózni és kell a papír. Viszont számolj úgy, hogy -100 000 HUF (végül is papa.mama ha fizeti nem sok)szakma + angol. De mindkettő nagyon alap, nem ér sokat tapasztalat és gyakorlat nélkül (azt neked kell megszerezni). Egyes helyekre jó ugródeszka, de azt mondom, hogy előbb gyűjts 250-300 000 Ft-ott emellett, addig ne is menj ilyenekre. Meg helyezkedj el a szakmában min 1 hónapot-azt nem fogják megfizetni neked(bár lehet most már előbb kérik a papírt-na arra biztos jó). A közvetítést viszont más cégek végzik el
Szia
Én sima vendéglátói suliban végeztem pincérként. Ott a tanárnő mesélte hogy ki lehet menni hajóra dolgozni. És hogy volt tanítványai is milyen jól keretek külföldön. Hajón szigeten. Én is szeretnék majd kimenni. Bár nyelvtudásom nem a legjobb. Szerintem vendéglátói suliba kellene bemenni érdeklődeni szakmai igazgatótól. Kivel mennél ki dolgozni?
További ajánlott fórumok:
- EFEB kozmetikus képzésről vélemény, tapasztalat?
- Mi a véleményetek a sportkommunikátor képzésről? Érdemes lenne elvégezni?
- Mik a tapasztalatok a kiadványszerkesztő képzésről?
- Mik a tapasztalatok a szegedi Kossuth Zsuzsanna, gyakorló ápoló képzésről?
- Mik a tapasztalatok a székesfehérvári gyógyszerészeti asszisztensi képzésről?
- Mik a tapasztalatok az Alfa Kaposnál induló sportoktatói képzésről?