Hajnövesztés közbeni hajhullás ellen mit lehet tenni? (tudásbázis)
forcapil kapszula,jót tesz neki,h tápnyag hiányról vagy androgén típusú hajhullásról van szó Nálad.
De inkább:
Nem hosszúságtól hullik ki hajad,hanem a a hagymáid élettartalmától.
Az indiai nők hajszálainak élettartalma,vagyis az anagén szakasz: 8-10 év. Eddig él a hajszál,eddig van növekvő fázisban.
Az európai nők esetében ez 1,5-6 év. Eddig van az anagén szak.Valószínű,hogy a te hajszálaid éltartalma 1,5-2 év lehet,ezután kerülnek telogén fázisba,és ilyenkor a hajszálak leválnak a hagymától és folyamatosan lökődnek ki.
Könnyen ki lehet számolni,ha 1 hónap alatt cm-t nő a haj,akkor 2 év alatt az anagén szak alatt 24cm-t,utána szép lassan kihullik,azért tűnk úgy,ha megnő akkor kihullik a haja,ennek azonban semmi köze a hosszhoz.
Szerintem ne vágasd le,várd ki amíg lecseng ez a telogén szak,és akkor beáll a vállig érő hosszra.
Rövid hajam van és úgy tudom a napi 100-150 szál normális ha kihullik.De szerintem ennyi megvan.
Hajmosásnál még több.
Amíg rövid a hajam nem hullik de ahogy elkezdem növeszteni egy pár hónap múlva mikor elér egy hosszúságot hullik,amikor levágatom újra megáll a hullás.
Tesómnak most ajánlott egy kitűnő fodrász hajhullásra egy Stella Herba Vita nevű hajszeszt. Olcsó, kb. 6-700 forint körül van az ára. A nővérem azt mondja, hogy nagyon jó.
Én Alpecin koffeines sampont használok, bár igen drága. Erősíti a fejbőrt és a hajhagymákat. Annyi a "hátránya" az ára mellett, hogy férfias illata van.
További ajánlott fórumok:
- Mi hatásos a hajhullás ellen?
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Hajhullás ellen mit tudtok ajánlani? Kérlek csak tapasztalat alapján!
- Hajhullás ellen kinek milyen hajsampon vált be?
- Hajhullas ellen homeopatiaval? Tud valaki tanacsot adni?