Hagymaleves (diétásan) recept




60 dkg vöröshagyma
1 ek. margarin (koleszterim csökkentő)
só
bors
1 l víz
1 ek vegeta/delikát
vagy
2 leveskocka
idény szerint: friss metélőhagyma, vagy póréhagyma vagy újhagyma
sovány sajt
A Hagymaleves (diétásan) elkészítési módja:
Elkészítjük a levest a kockából. A vöröshagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, majd a margarinon kicsit pirítjuk, egy pici vizet teszünk rá (pár ek-nyit) és ezzel főzzük, amíg teljesen összefonnyad. Ráöntjük a "levest", az idény hagymákat, lassú tűzön főzzük és kevergetjük. (Sózzuk), borsozzuk. Forrástól kb. még 10 percig főzzük. A sajtot megreszeljük és a tálaláskor a levesre szórjuk.
A receptjeim között fellelhető francia hagymaleves diétásított (?) változata. /Tejszín és liszt pl az én diétámba nem fér bele/
Sajtot ezért csak annyit szoktam bele tenni, hogy épp csak pár "szál" legyen benne (az illúzió miatt):)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: funny.suzie, 2009. okt. 16. 14:14
A hagymaleves (diétásan) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.