Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymaleves (diétásan) recept

Hagymaleves (diétásan) recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Hagymaleves (diétásan) hozzávalói:
60 dkg vöröshagyma
1 ek. margarin (koleszterim csökkentő)

bors
1 l víz
1 ek vegeta/delikát
vagy
2 leveskocka

idény szerint: friss metélőhagyma, vagy póréhagyma vagy újhagyma

sovány sajt


A Hagymaleves (diétásan) elkészítési módja:
Elkészítjük a levest a kockából. A vöröshagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, majd a margarinon kicsit pirítjuk, egy pici vizet teszünk rá (pár ek-nyit) és ezzel főzzük, amíg teljesen összefonnyad. Ráöntjük a "levest", az idény hagymákat, lassú tűzön főzzük és kevergetjük. (Sózzuk), borsozzuk. Forrástól kb. még 10 percig főzzük. A sajtot megreszeljük és a tálaláskor a levesre szórjuk.

A receptjeim között fellelhető francia hagymaleves diétásított (?) változata. /Tejszín és liszt pl az én diétámba nem fér bele/
Sajtot ezért csak annyit szoktam bele tenni, hogy épp csak pár "szál" legyen benne (az illúzió miatt):)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymaleves (diétásan) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook