Habos pogi recept


tészta:
8 tojás
8 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
3 evőkanál puncs ízű pudingpor
1 vaníliás cukor
1/2 sütőpor
csipet só
2 evőkanál ráma margarin
Krém:
2 cs.puncs ízű pudingpor
2 evőkanál cukor
3/4 l tej
15 dkg ráma margarin
1/2 l HULALA növényi tejszín
3/4
A Habos pogi elkészítési módja:
A tojások fehérjét,sárgáját külön választjuk.A fehérjéből kemény habot verünk.A sárgáját habosra keverjük a cukorral ,vaníliával,margarinnal.Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és a fehérjéből vert habot. Nagyobb méretű tepsiben sütőpapíron , vagy szilikonon 175 fokon kb 20-25 percig sütjük.Sülés után pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és hűlni hagyjuk . Közben elkészítjük a krémet: a pudingokat keményre főzzük a tejjel és cukorral. Ha megfőtt szintén kihűtjük.Felverjük a növényi tejszínt kemény habbá.Ha a puding kihűlt hozzákeverjük elsőként a margarint , majd a kemény habot.Csillagcsővel a pogácsákra nyomjuk a krémet,majd ízlés szerint mazsolával ,reszeltcsokival diszíthetjük.
Nagyon dekoratív ,de egyszerű ,finom süti .
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2008. jan. 27. 21:00
A habos pogi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.