Ha valahol mellkas röntgent kérnek? (tudásbázis)
Nagyon köszönöm mindegyikteknek, hogy foglalkoztatok ezzel.
Külföldi ösztöndíj, 10 ezer km-re. Már a felvételihez is csatolni kell az eredményt. Aztán mielőtt ténylegesen kiutazik, akkor is kell küldenie egyet. És még a célországban is megcsinálják. (Mondjuk marha jó lesz háromszor röntgenezve 7 hónap alatt:(
(Kínai nyelven van, ott mellkas rtg. van írva, ezért agyalunk, hogy minél kevesebbet kelljen körzetihez is rohangálni beutalóért, mert dolgozik is a lány, más városban most, ezért megkért, bogozzam ki kicsit). Nem beteg amúgy, szóval semmi baja, de ezek ott olyan kekecek, mint a franc.
A tüdőszűrés egy mellkasröntgen :)
Ha egészséges munkavállaló vagy, nyugodtan vidd el te is az évi aktuális szűrővizsgálat eredményét az új üzemorvosnak :)
Én nem haragszom, de nem tudom, láttad-e a szövegben, hogy betegség, panasz esetén csinálnak kétirányú röntgent, ez a mellkas átvilágítás.
Munkahelyhez, ösztöndíjhoz szükséges röntgenhez elég a tüdőszűrés, amikor egészséges valaki.
Ilyen esetben nem is csinálják meg 12 hónapon belül az átvilágítást. De ha te jobban tudod, én nem bánom :)
Nektek is köszönöm.
Akkor futhatunk ezzel is egy kört a körzetinél.
Szia, igen, ugyan az.
Ha egy éven belül volt tüdőszűrés, akkor annak a leletét el kell fogadni.
Sziasztok, segítsetek légyszi!
Ha valahol mellkas röntgent kérnek (munkahely miatt, külföldi ösztöndíj miatt pl.), akkor az ugyanaz, mint egy tüdőszűrő vizsgálat?
Vagy ez más?
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Ma már voltál valahol?
- Felfüggesztett büntetés szerepel-e az erkölcsi bizonyítványban, és el lehet-e így helyezkedni valahol?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Mennyi időközönént lehet tüdő röntgent csináltatni?
- Fogászati röntgent hol csinálnak Székesfehérváron?