Ha társasházban laktok emeleten és ételt rendeltek, lementek a ház elé? (tudásbázis)
Jelenleg nem élek társasházban, de míg egyetemista voltam, vagy ha barátnőnél/barátoknál társasházban, emeleten voltunk/vagyunk és rendeltünk/rendelünk valamit házhoz mindig lementem/lemegyek a futárhoz. Nekem ez a normális, egyrészt a mozgás nem árt, másrészt ne opassam a futárt, lehet neki aznap az már a 78. emelete. Tartogassa az erőt oda, aki idős, beteg tényleg nem tud lemenni.
Ettől függetlenül borravalót is mindig adok/adtam.
Míg dolgoztam és oda rendeltem nagyobb csomagot (kutya-, macskakaja, alom) nem szivattam őket, még a portáig se vigyék, megbeszéltem velük telefonon, hogy a parkolóban melyik autóba dobják be, az autót is nyitva hagytam nekik.
Jó arcok voltak mindig is, nem egy alkalommal visszafelé is kaptam szívességet.
Nem, a lakásból csak kilépek, míg átveszem a rendelést.
A szállítás a lakásig szól, azért veszik fel az emelet, és lakásszám adatokat is.
A megrendelés tartalmazza nem csak a csomagolás, hanem a kiszállítás díját is. Vagyis a futár bérét.
Vagyis NEM JÁR nekik borravaló.
Sok munkaterületen elvárják, de mire fel?
Lehet, hogy bunkósság, de nem lopom a pénzt, hogy aztán csak osztogassam.
Magamból indultam ki. :)
Igaz, kertes házban lakom, a futár hajnali 5 körül felakasztja a kapun belülre, mi meg behozzuk, amikor felébredünk.
Nem, nem megyek le, mindig feljön a futár az emeletre.
És az sem érdekel ha pizsamában nyitok ajtót, vagy kócosan :)
Bár összesen 2 helyről szoktam rendelni, és a futár mindig ugyanaz :)
Persze, nem halunk bele..ahogy abba se, ha magunknak főzünk, de azért fizetek, hogy nekem kényelmes legyen, akkor, amikor fáradt vagyok. Nem azért, hogy a futárt kíméljem az emeletmászástól.
Amúgy én sem értem, mi bajod a köntössel, pláne, hogy még anyukád se láthat benne.
Én elvárnám, hogy felhozza. Igazság szerint meg se fordulna a fejemben, hogy nem.
A munkahelyemre rendelek kaját és a felületükről már hetek óta nem jól működik az átutalási lehetőség. (Nem vonja le a pénzt. Jeleztem feléjük, tudnak róla.) Hetente fizetek és a második héten volt szíves a futár megjegyezni a takarítónőnek, hogy csak velem van baj, mindenki tud neten fizetni. (Gondolom leginkább Szép kártyával. Az meg működik.) Tette ezt azért, mert a takarítónőre pár percet várni kellett, hogy a fiókomból elővegye az előre bekészített borítékot. Megmondom őszintén én egy kicsit kiakadtam. (Nem ez volt az első ilyen húzása a csávónak.) Nem annyira olcsó a kajájuk és az a három perc nem a világ, miért kell ilyen kelletlennek lennie?
Volt ra pelda, hgy huzta a futar a szajat, holott lift is volt, de mtam neki, ha nem fer bele az idejebe, plusz varja a jattot is, akkor vissza is viheti.
Tok igazad van, azert rendel az ember, mert igy kenyelmes...
Háztól-házig járnak, vagyis, felveszi az ételt, megkapja a címet és köteles az ajtóig vinni.
Sajnos ha valaki a másodikon lakik, de nincs lift, akkor is fel kell hozza, ezért kérik a pontos címet.
Mondd neki, ha legközelebb jön, fáradjon fel, ez a dolga.
Még anyámnak sem nyitok köntösben ajtót, nem hogy egy idegen férfinak :))
Férjem minden alkalommal mikor felveszi a kaputelefont mondja, hogy megyek érte.
Ennyibe nem halunk bele...
A rendeléskor meg kell adni az emeletet és az ajtót is, nem csak a társasház címét. Szóval ajtóig tart a a kiszállítás.
Én mondjuk a lifthez ki szoktam menni, hogy ne bajlódjon a lakás keresésével a szinten.
Azért nehogymár a nyuszi vigye a puskát!
Cím emelet kaputelefonszám és felhozza Jól néznék ki ha én mennék eléje.
Érdekes kérdés. Egyfelől házhoz (lakcímre) szállítást rendeltél.
Másfelől képzeld magadat a futár helyébe! Nem elég, hogy házhoz viszi, még emeleteket is másszon? A helyedben adnék neki borravalót. Ha már lusta vagyok lemenni, ez a minimum. :)
További ajánlott fórumok:
- Zajongás(gyermekek által) egy társasházban
- Akik társasházban laknak és zenészek
- Mit tennétek, ha a társasház alatt ahol laktok egy pékség lenne és nem lehet szellőztetni tőle annyira büdös?
- Ha sürgősen megoldás szükséges a társasházban, mit és hogyan lehet tenni?
- Közös udvarú társasházi lakásban lakni
- Közösképviselet, társasház kezelés