Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ha szebb külsővel áldott volna meg a sors, akkor most... fórum

Ha szebb külsővel áldott volna meg a sors, akkor most... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
53. plavalaguna (válaszként erre: 52. - Channa*)
dec. 12. 17:47

Egyszerűen kevesebb energiával jutsz több lehetőséghez ha szép vagy. Úgy.

Most nem arról beszélünk, akiknek meg kell dolgozni a szépségért extrán, hanem aki egyszerűen szép.

Szóval igen, jóeséllyel akár ugyanitt kevesebb energiával tartanál. Vagy igen akár sikeresebb lennél.

azt hazudni, hogy a külső nem számít, szerintem önámítás. Illetve mások félrevezetése.

Gondolj bele, két ugyanolyan tudásszintű szerelő közül is már a jobbkiállásút fogod újra hívni.

52. Channa* (válaszként erre: 51. - Plavalaguna)
dec. 12. 17:22

Én még mindig nem értem, hogy a sikeresség, hogy függ össze a külsővel.

Sosem voltam szép, de elég sikeres vagyok a munkámban. Ha szebb lettem volna, akkor mi lenne?

dec. 12. 14:56
Sikeresebb lehet lennél, mert annak tényleg van köze a külsőhöz (aki azt mondja a külső nem számít, hazudik), de barátsághoz semmi köze, az nem biztos, hogy több lenne. Felszínes ismerettséged lenne csak több. a barátságnak viszont semmi köze a külsőhöz
50. Ildi
dec. 10. 23:29
Mai világ úgyis pofára megy úgyhogy számít,minden téren szinte.😀
49. vigyefene (válaszként erre: 48. - Srcrss)
dec. 10. 21:39

Hááát én már ilyen ürge vagyok, és így is fogok meghalni.

Éljenek a szókimondók.

48. srcrss (válaszként erre: 46. - Vigyefene)
dec. 10. 20:25
Vigyázz, mert betörik a fejed, ha szókimondó vagy. :D
47. Miss Angel (válaszként erre: 45. - Srcrss)
dec. 10. 16:04
egyeseket én is elkerülök nagy ívben.Nem tehetek róla,ha taszítanak,nem fogok velük jópofizni
dec. 10. 15:38

Nekem más a véleményem.

Az, hogy a szebb külső nagyon sokszor előnyösebb.

Üssön belém a villám,vagy valami más, mondjuk a guta, ha már ilyen szókimondó lettem.

45. srcrss (válaszként erre: 42. - Miss Angel)
dec. 10. 15:27
Nem tudom. Ha beképzeltség, legyen. :D Mit tegyek, ha kevés ember szimpatikus? Megválogatom a barátaimat, nem kötöm össze bárkivel az életem, nem szívesen csevegek a szomszéddal, mert veri a feleségét, és bevallom, hogy lenézem emiatt. Ez van.
dec. 10. 15:14
Ott lennél ahol vagy....
43. srcrss (válaszként erre: 41. - Miss Angel)
dec. 10. 14:57
Az, hogy nem vagy érdekes a többség számára? Nem is kell. Amíg vannak emberek, akik szeretnek, minden OK. Pedig az ellentétünkkel hamarabb egymásra találunk, mert valakinek kezdeményezni kell, és mi ritkán szoktunk. :D
42. Miss Angel (válaszként erre: 36. - Srcrss)
dec. 10. 14:32
ja és az,hogy megválogatod,kivel állsz szóba,messze áll a beképzeltségől .D aki erre következtet ,ennyit is ér.
41. Miss Angel (válaszként erre: 39. - Srcrss)
dec. 10. 14:29

hidd el nekem ,hogy igaz.mármint az első mondat,amit idéztél :)

nem duzzadok az önbizalomtól,soha nem is volt így.De mindenkinek van egy személyisége,egy alap beállítottsága.Lehet rajta "javítani",lehet fejlődni,én is nyíltabb vagyok már,mint voltam.Próbálom ilyennek elfogadni magam,és normalis életet élni.De az ember érzékeli ,a környezete hogyan viszonyul hozzá.Azt sem mondom,hogy sajnos,mert így is lehet értékes kapcsolatokat kialakítani,hasonló érdeklődési körrel,személyiséggel rendelkezö emberekkel.

Abban nem hiszek,hogy az ellentétek vonzzák egymást,max egy bizonyos fokig...

40. srcrss (válaszként erre: 38. - Miss Sárika)
dec. 10. 13:58

"Aki ronda, öreg, szegény azzal nem kommunikálsz? Amíg nem ismersz valakit, addig véleményed sem lehet róla."

Magadból indulsz ki? :D Pl. megfigyelem, hogyan viselkedik másokkal. Ha egy kivagyi, harsány paraszt, akkor lehetőleg elkerülöm. Téged is elkerülnélek, mert a megnyilvánulásod alapján előítéletesnek, és butácskának tűnsz. :D

39. srcrss (válaszként erre: 32. - Miss Angel)
dec. 10. 13:51

Szerintem minden kisugárzik, de nem mindenki érzékeli, vagy félreérti.

"visszahúzódó vagyok és zárkózott, így nem vagyok túl érdekes a többség számára, bár ez egyáltalán nem érdekel"

Ez az igazi önbizalom. :D

"ismerek is, és látok is olyan párokat, ahol az egyik fél sokkal szebb, mint a másik"

Én is. Attól, hogy valaki szép, nem biztos, hogy jó az ízlése. :D Vagy nem is érdeklik annyira a külsőségek.

38. Miss Sárika (válaszként erre: 36. - Srcrss)
dec. 10. 13:44

Hogyan válogatod meg?

Aki ronda, öreg, szegény azzal nem kommunikálsz? Amíg nem ismersz valakit, addig véleményed sem lehet róla.

Kicsit elszálltál a végén magadtól!😂

Aki valóban különb másoktól az nem kérkedik vele!

dec. 10. 13:38
talán más lett volna a sorsom.
36. srcrss (válaszként erre: 33. - Miss Angel)
dec. 10. 13:27
Igen. Én sem vagyok túl beszédes, és állítólag beképzeltnek tűnök. Lehet, hogy van alapja, mert megválogatom, hogy kivel állok szóba. Tényleg különbnek tartom magam egyeseknél, és minden okom megvan rá. :D
dec. 10. 13:23
filmszínésznő szerettem volna lenni. Igy sem vagyok olyan rémisztő, de jobb életem lett volna.
dec. 10. 13:08
A jellem lényegesebb!
33. Miss Angel (válaszként erre: 32. - Miss Angel)
dec. 10. 12:43
kimaradt: általában aki szép,és mellette keveset beszél,csendes, zárkózott,vagy ez így együtt,az egy beképzelt p*csa,aki felsőbbrendűnek érzi magát.Így jön le másoknak,ami szomorú,mert nem mindig igaz.Előítéletesek az emberek e téren is,mint ahogy általában mindenben.
32. Miss Angel (válaszként erre: 29. - Srcrss)
dec. 10. 12:37

én is ezt tapasztalom.Szépnek tartanak mások,de ha én nem érzem jól magam a bőrömben,valami miatt,vagy a hangulatom a béka s*gge alatt van,kifejezetten taszítom az embereket.Ez kisugárzik? vagy nem is tudom....

Emellett kifejezetten visszahúzódó vagyok és zárkózott.,így nem vagyok túl érdekes a többség számára,bár ez egyáltalán nem érdekel :D Elég ,ha kedvel-szeret néhány ember,kifejezetten zavarna ha sok ember venne körül vagy mindig én lennék a középpontban.

Írta valaki,hogy szép külsővel lehet elérni,hogy előnyös külsejű párunk lehet.

Miért?

ismerek is,és látok is olyan párokat,ahol az egyik fél sokkal szebb ,mint a másik.

azt,hogy csak a szép külsejű embereknek lehetnek barátaik,kifejezetten röhejesnek tartom:D

31. PöttyösPanka (válaszként erre: 23. - Channa*)
dec. 10. 11:02
Tudom, hogy a férfiak egy része eleve a nőket, mint csoportot lenézik sok területen. De ezen felül az is számít, hogy az adott nő hogyan néz ki. Ezt többször tapasztaltam. Néha még egy ruhacsere is változást hoz egyesek prekoncepciójában. Nem mindegy, hogy csinosan és nőiesen, vagy farmer-pulcsiban jelenek meg.
30. cicosz
dec. 10. 10:46
más lennék
29. srcrss (válaszként erre: 25. - Srcrss)
dec. 10. 10:36
Legalábbis nálam. Én is szép vagyok, mások szerint is, de nem érdekel. :D Az aktuális anyagi helyzetemtől, és hasonlóktól (nem publikus) függ, hogy mennyi az önbizalmam. Sokáig nem is volt. Talán most sincs. Nem számít a külsőm, nem számít a végzettségem, semmi sem számít.
28. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 10:19
Ez nem feltétlen van így.
27. vigyefene (válaszként erre: 26. - Vigyefene)
dec. 10. 10:12
negativ
dec. 10. 10:12
A szépség relativ, a csúnyaság negetiv.
25. srcrss (válaszként erre: 24. - Loch ness)
dec. 10. 09:59
Kevés köze van az önbizalomnak a szépséghez.
dec. 10. 09:48

Ez ördögi kör tud lenni: valaki nem olyan szép, kevesebb lesz az önbizalma, attól esetleg szerencsétlennek néz ki, és akkor már tényleg rosszabbak az esélyei mindenben. Át kell törni ezen az ördögi körforgáson, kihúzni magát az embernek, és úgy kommunikálni a környezetével. De ehhez le kell ülnie és át kell gondolnia, mi az, amiben jó, vagy akár jobb is, mint mások. Mindenkiben van ilyen. És semmi esetre sem szabad hagynia, hogy más lekezelően bánjon vele, senki nem több, mint ő, senkinek nincs joga lenézni őt.

Tapasztalatból beszélek, évtizedek munkája volt ez, pedig én még (mások szerint is) egész szép vagyok, de más dolgok miatt sokáig mínuszban volt az önbizalmam. Aztán, mikor láttam, hogy sok olyan dolgot megoldottam, amire a munkatársaim nem voltak képesek, plusz olyan dolgokat megcsináltam, amire én sem sejtettem, hogy alkalmas vagyok, akkor kezdett megjönni az önbizalmam (bár még mindig nincs elég...). És jó, ha van az ember körül egy vagy több ember, aki biztatja, de ha esetleg nincs, akkor magad, uram, ha szolgád nincsen :)

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook