Ha ruhát akarok küldeni postán, mibe kell csomagolni, mielőtt feladom? (tudásbázis)
Nem muszáj doboz.Én vennék olyan egyszerű drapp csomagolópapírt.Mi egyébként azt használjuk mint bolt.Van amikor simán van amikor a dobozt fedjük be vele.Ha viszont belefér A/4-es borítékba akkor az is elég.
Itt a posta tarifája:
de pont az a lényeg, hogy NE csomagként, hanem még levélként tudja postázni, mert úgy olcsóbb :))
egyébként sem kell szabvány doboz, ez is TUTI :)))
Persze simán papírba is lehet.
Én éppen kiürítettem ma egy virágföldes nejlonzsákot, annak fekete a belseje, abba is lehetne csomagolni. Valami vastagabb nejlon, ami egyszínű és nem átlátszó. Ragasztószalaggal rá egy papír a címzéssel.
Rendeltem már cégtől ruhaneműt, az is nejlonban jön.
Lehet kapni a postahivatalokban dobozt, az biztosan a szabványméret.
A legutóbbi változásig dobozban is lehetett akár, ha nem volt 2 kg. A változásokat meg nem ismerem pontosan.
A nagyobb méretű (A4) bubis boríték már elég drága.
Lehet, hogy postaköltségben jobban jössz ki, ha valami lapos dobozba teszed (bonbonos doboz). Úgyis érdemes széles ragasztószalaggal megerősíteni az éleket és a sarkokat, szóval egy ilyen lapos dobozra akkor már elég, ha valamilyen papírt ragasztasz rá egyúttal. Akár használt csomagolópapír is lehet, a fehér hátoldalával kifelé.
Természetesen. Szépen összehajtogatva, bezacskózva. Belülre a tetejére címmásolat.
Doboz átkötve, feladó és címzett pontos címe, tartalom, érték ráírva.
További ajánlott fórumok:
- Hogy illik vendégnek útravalót csomagolni?
- Saját készítésű bon bont mibe csomagolnátok be?
- Jelszóval védett fájlt ki tudok csomagolni ha nem tudom a jelszót vagy felejtsem el?
- Gyerekeknek kiránduláshoz, strandra milyen ételt célszerű csomagolni ebben a melegben?Adjatok légyszi tippeket...
- 20-és 10 Ft-os érméket szeretnék beváltani postán, hány darabos rollnikba kell csomagolnom ezeket?
- Ismeri vagy használta valaki azt a fogyi teát, amit a teszveszen hirdetnek, és csökkent munkaképességűek csomagolnak?Naturell Fogyasztó tea