Ha reggel megettem egy banánt és utána másfél órával vért vettek, lehet h. az okozza, h magas volt a cukrom (6.3) és a koleszterinem? (6.1) (tudásbázis)
Csak azért írtam, mert éppen tegnap olvastam a Házipatika.com-on:
A vércukorszint normálisan 3,9-6,1 mmol/l között mozog éjszakai koplalás után.
Emelkedett éhomi vércukorszintről beszélünk, amikor az éhomi vércukorszint enyhe emelkedettséget mutat, 6,1-6,9 mmol/l, de a cukorterhelési vizsgálat 2 órás értéke (vagyis cukrot tartalmazó folyadék ivása után 2 órával) a normál tartományon belül marad.
hát azt mondta a doki, ha éhgyomorra vtam, egyek kevesebb zsírosat és fél év múlva levveszik megint a vért. De akkor nem jutott eszembe a banán amit odafele a kocsiban ettem. Csak később ugrott be, h még mondtam is a hölgynek aki levette, h ettem egy banánt, azt mondta, h á nem számít, úgyse cukrot nézünk.
Remélem elég lesz ha félév múlva vetetelk vért megint. Baromira utálom
Ajnácska!
A koleszterint semmiképp, a vércukrot fölviheti.
nem tudtam, h vért vesznek, egészen másféle (fül -orr gégészeti) vizsgálatra mentem, de mivel nem tudták mi okozza a tünetem ezért biztos ami biztos vettek vért:) De amúgy lehet csak egy órával volt utána, nem tom...
Amúgy kifejezetten sovány vagyok, ezért nem értem hogy lehet magas a koleszterin pl. Nem mondtak, h ez nagy baj lenne, de azért idegesít
a koleszterint egyátalán nem okozhatja és a cukrodnak már vissza kellett volna mennie a normálisra...nekünk terhesség alatt is úgy csinálják h komoly cukoradag után ha nincs semmi baj akkor 2 órával teljesen normálisra kellene visszamenni..
Nem kötözködés,de ha tudtad h vért vesznek miért ettél előtte?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan csökkenthető gyógyszer nélkül a koleszterinszint?
- Milyen természetes (alapú) szereket ismertek a magas koleszterinszint csökkentésére?
- Magasabb koleszterinre van bevált diétás étrendetek?
- Van esély a koleszterinszintem csökkentésére gyógyszerek nélkül? Tapasztalat?
- Milyen alternatív gyógyászati lehetőségek vannak a koleszterint csökkentésére?
- Alacsony koleszterin, mit jelent?