Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ha nem velem történik el se hiszem! fórum

Ha nem velem történik el se hiszem! (beszélgetés)

1 2
2010. aug. 11. 13:21

Még szerencsés vagyok, hogy mi nem váltunk el, az anyósékkal sem volt soha semmi bajom...

Jobb, ha nem is reagálsz a sértésekre, tényleg, nem felelsz. De én sem lennék kedves hozzájuk, ha ők ilyenek !

2009. okt. 27. 18:48
Túl vagyok a tegnapon a cucc pakolással részben,mert kicsit elfajultak a dolgok,és inkább majd a maradékot ügyvéddel együtt viszem el.A részleteket leírtam a naplómban.Katasztrófa volt.Nem tudom miért lett ilyen a "férjem",de az a környezet,ahol éltünk ahol,él nem igazán van rá jó hatással.Elmebeteg őrült lett belőle,le..arja a gyerekét,és mindent.Anno beszélgettünk amikor anyumék válása volt,hogy ha nálunk erre kerülne egyszer a sor kúltúráltan próbáljuk végig csinálni.Szerintem úgy gondolta,hogy én nem adom,adhatom be a vállókeresetet,csak ő esetleg.
2009. okt. 25. 16:30
ja, és biztos, hogy elkezdenek majd sértegetni! Ez annyira tipikus emberi reakció, hogy szinte kizárt, hogy ne tegyék! Viszont ne felejtsd el! A sértegetés a sértett, buta ember fegyvere! Peregjen le rólad, és csak mosolyogj rajta! Bele a szemükbe! Figyeld meg! Ők idegesebbek lesznek a mosolyodtól, te pedig megnyugszol! Legyél okosabb náluk!
35. c1e9612cd3 (válaszként erre: 34. - Szilvóca)
2009. okt. 25. 16:18
csak ne hagyd magad kompromitálni! Ha azt látják, hogy ők bármit tesznek, mondanak, te csak mosolyogsz, észre veszik majd magukat, és abbahagyják! Ha nem találnak rajtad támadható felületet, a kisugárzásod is azt sugallja, hogy jobban érzed magad így, hogy elköltöztél, hogy nem félsz az új találkozástól, akkor nem fognak tudni mit tenni! Te leszel nyeregben, őket meg eszi a penész! Egye is, ha ilyenek...
34. Szilvóca (válaszként erre: 33. - C1e9612cd3)
2009. okt. 25. 15:01
Az ügyvédem is ezt mondta,hogy nincs esélyük.Remélem is,hogy csak a bosszú beszélt belőle,és eláll ettől a dologtól.Szeretnék már az egészen túl lenni.Holnap megyek a cuccaimért,szerintem kemény lesz.
33. c1e9612cd3 (válaszként erre: 32. - Szilvóca)
2009. okt. 25. 07:52

na, ahhoz azért elég jól alátámasztott, és durva indokok kellenek, hogy egy gyereket, főleg akkorát, mint a tied, ne az anyának ítéljen a bíró! Ezt a férjed se gondolta komolyan... Csak a bosszú beszél belőle sztem! Azzal 1ütt meg az elvakultság, ami sokszor butaságba torkollik...

Az ügyvéded úgyis tudni fogja, hogy hogyan tovább! Ne félj! Ezek a dolgok még mindig a férjed minősítik.

32. Szilvóca (válaszként erre: 31. - C1e9612cd3)
2009. okt. 22. 18:41
Igen,nem az én érdekem,hogy jöjjön,hanem az övé,övék.Csak amilyen színjátékot előadtak anno,hogy ők belehalnak,ha nem láthatják az unokájukat,ahhoz képest nagy ívben lesz..ják,hogy mi van a gyerekkel.Én biztos,hogy nem fogom ellenük nevelni,mert az nem jó stratégia,mert vissza is üthet,meg amúgy is minek.Csak az az egészben a legdúrvább,hogy a bírónak azt mondta a férjem,hogy nem egyezik bele,hogy nálam legyen a gyerek elhelyezve.Az kicsit mellbevágó volt.Látogatni se képes normálisan csak fél órákra,akkor hogy tudná nevelni?Meg őszíntén szólva elég,hogy ő ilyen nem kell,hogy a gyerek az ő példáját kövesse,vagy az ő példájukat.
31. c1e9612cd3 (válaszként erre: 30. - Szilvóca)
2009. okt. 22. 18:33
hagyd a picsába őket! Nem kell erőltetni! A volt férjednek is lehet, hogy ülepedni kell a dolgoknak, aztán majd menni fog! Lehet nehezebben emészti a dolgokat! Élj boldogan a picúrral, aztán majd kiderül, hogy akarja-e látogatni a gyereket, vagy nem! Ha nem, nem te leszel szegényebb tőle, hanem ő! Ő lesz az, akit nem fog apjának tekinteni a saját fia! Attól, hogy te felhúzod magad rajta, ő max. jobban érzi magát az apósodékkal együtt, mert azt érzi, hogy ezzel tud bántani! Ne add meg nekik ezt az örömöt! Azt lássák, hogy te tisztességesen neveled a gyereket, nem neveled ellenük, és nélkülük is jól megvagytok! A tartásdíjat úgyis a bíróság fogja intézni. A gyerek meg, mint írtam, majd szépen beilleszti az apját a saját értékrendjében a megfelelő helyre! Ha nem látogatja, nem érdekli a gyerek, akkor a gyerek is olyan helyre teszi...
30. Szilvóca (válaszként erre: 29. - C1e9612cd3)
2009. okt. 22. 18:26
Én igyekeztem normálisan kezelni a dolgokat,és törekedtem arra,hogy ne legyen vita,de amikor azt tapasztaltam,hogy ők nem hajlandóak a gyerekhez jönni,akkor elszakadt a cérna.Én miért küzdjek,ha ők nem akarják,ők nem hajlandóak áldozatot hozni,hogy beüljenek a kocsiba,és jöjjenek a gyereket megnézni.Amióta eljöttem a férjem 3x jött a gyerekhez+1x csak beadta a dolgokat amit kértem,hogy hozzon el.Anyósék 1x jöttek amikor elhozták a férjemet is/ez a 3 alkalom egyike volt/,a 3 alkalomból 2x kb fél órát volt,amikor anyósékkal jött akkor többet,mert apósnak tárgyalása volt,és itt várták meg,hogy visszaérjen.Megjött após fél óra múlva már itt se voltak.Ezt sikerült nekik május óta alkotni.
29. c1e9612cd3 (válaszként erre: 28. - Szilvóca)
2009. okt. 22. 18:18

Örülök neki, hoyg nem csak én vagyok ilyen "hülye" :)))

Amúgy, véleményem szerint a gyereknek se tenne jót, ha acsarkodásba menne át a dolog. Ha már vki elválik, akkor azzal a mindennapi veszekedéseket, vitákat is meg szeretné szüntetni a saját, és ha már van gyerek, akkor annak az érdekében is. A válással kész, pont, lezárult az élet ezen fejezete, a gyerek persze egy örök kapocs marad köztetek, de a mindennapi viták lezárulnak. Akkor meg minek belemenni, folytatni buta emberek butasága, "bosszúhadjárata" miatt? Ennyi erővel az embernek felesleges elválnia, mert a helyzet nem változik, ha idegesen, ingerülten reagál a másik ostobaságára. És a gyereknek ez uúgy nem jó, mintha házasságon belül élné meg...

28. Szilvóca (válaszként erre: 27. - C1e9612cd3)
2009. okt. 22. 18:05
Valahogy így látom én is.
27. c1e9612cd3 (válaszként erre: 10. - A61817160c)
2009. okt. 22. 07:03
az, hogy nem konfrontálódik, nem azt jelenti, hogy szereti őket! Vannak dolgok, szituációk, és emberek, akik szóra se méltóak! És nem azért, mert kibúvok a dolgok alól, hanem pont azért, mert számomra nem éri meg a konfrontáció! És hogy miért? Azért, mert így is bőven kijut a stresszből a mindennapokban, akkor még gyártsak is magamnak? Hát nem! Amúgy meg nem éri meg lesűllyedni arra a szintre, amit ők szeretnének...
26. Szilvóca (válaszként erre: 25. - Mamika2)
2009. okt. 21. 22:06
Mondta a bírónő,hogy kereskedelmi érettségivel,ha keres kizárt,hogy másfél évig ne találjon munkát Budapesten,mert nem messze laktunk.
2009. okt. 21. 21:42

Mindent mondjál el a férjedről, de normális hangnemben az első dologtól az utolsóig!

Amúgy a bíróságnak már az is elég, hogy másfél éve nem dolgozik és felnőtt férfi létére nem tudja eltartani a családját!

24. Szilvóca (válaszként erre: 23. - Mamika2)
2009. okt. 21. 21:34

Köszi!Abból a szempontból jó,hogy bejött após,mert később,ha lesz tanu meghallgatás,mert lehet,akkor ő nem tanuskodhat már,mivel bejött erre a tárgyalásra.Jó nagy baromság volt részéről,mert így anyós tanuskodhat még,de neki kicsit lassan vág az esze,meg nem olyan furfangos mint após.Szerencsére az ügyvédemmel minden tárgyalás előtt össze fogunk ülni,ez most is így volt,elmondta,hogy hogy kell viselkedni,mert életemben nem voltam tárgyaláson,még "nézőként"sem.Megdícsért az első után,mert csak akkor válaszoltam,beszéltem amikor kérdezett valamit a bírónő,és a férjemmel váltottunk 2 szót amit nem intett le a bíró.Én nem szóltam közbe,a férjem igen,le is intette a bíró,meg miközben én válaszoltam egy kérdésre ő halkan nyomta a megjegyzéseket,meg a sóhajokat,szóval kommentálta a dolgokat.Én csöndben,nyugodtan,higgadtan ültem mikor más beszélt.Ez az első még nem volt vészes.A következő már gázosabb lesz szerintem,ha fel kell tárni a tényeket,miért is dönöttem így.Mondjuk,ha konkrétumokra kíváncsiak,miért gondolom úgy,hogy felelőtlen,nem kell messzire menni,mert egy kocsi borulását ittasan ott tárgyalták,meg már akkor kiakadt a bíró rá,hogy másfél éve nem dolgozik.

Egyébként kezdem úgy érezni,mintha nem is a férjemről,meg rólam szólna a válás,hanem apósékról,meg rólam,mert úgy rángatják a férjemet,mint egy bábut.

2009. okt. 21. 21:07

A tárgyaláson te legyél a megtestesült nyugalom a bírók utálják ha valaki hangos, durva, közbeszól, veszekszik!

Az após csak hagy eressze ki a hangját, majd jól elássa magát, de amúgy te a férjedtől válsz nem tudom, hogy mit keresnek ott az anyósék!

Amikor nekünk az exemmel(nem voltunk házasok)volt egy gyerektartás és elhelyezési perünk, akkor jött vele a mostani párja és be akart jönni, tőlem megkérdezték, hogy beleegyezem-e!

Nem vagy köteles beengedni senkit ez a te és a férjed válási pere, tessék szépen kint hangoskodni!Mármint az apóséknak!Sokkal felkavaróbb lesz ez az egész ha ők is bemennek, szerintem ne engedd a magad érdekében!

Max. tanuskodni hívják be őket, ha ilyenkor van egyáltalán tanumeghallgatás és viszont látásra, ki lehet menni!

Csak keményen csajszi, veled vagyunk!:))))

22. nenne67 (válaszként erre: 9. - Szilvóca)
2009. okt. 21. 17:14

Ha ez így van,nagyon felháborító,meg persze szomorú.Tedd azt,amit helyesnek gondolsz,

te ismered a körülményeket a legjobban :-))

Kitartást,még sok erőre lesz szükséged.

Úgy látszik,én az érem 3. oldalát láttam :-(

2009. okt. 21. 12:26
A tárgyalások vége előtt nem szeretném velük túlságosan összerúgni a port,de volt már,hogy kiabált anyósom,meg gúnyosan modta,hogy édesem,na akkor leraktam a telefont,meg párszor már kifejtettem a véleményemet.Hétfőn biztos lesz részükről sárdobálás,ordítozás felém,mert após amúgy is nagy orgánumú ember,és fél perc alatt felkapja a vizet,meg közbe vág az ember szavába.De megpróbálok higgadt maradni.Nehéz lesz,mert kezdem utálni őket.Míg a férjemmel együtt voltunk após mindíg engem hívott segítségnek,ha barkácsolni kellett,vagy egyébb,mert a férjem elég ügyetlen.Egész jól kijöttünk,volt néha nézeteltérés,de nem számottevő,anyóst csak elviseltem,mert nagyon más világban él,de úgy tettem mintha nagyon bírnám.Ahogy akkor éreztem kedveltek,de lehet ez is színjáték volt.Anyós mondta,hogy rájött nem szabad senkit túl közel engedni magához,meg megkedvelni,mert attól jön a pofon.Ja én a férjemtől "kaptam a pofonokat".De azt nem értem,hogy nem tőlük válok,nem tettem nekik keresztebe,nem szemétkedtem,nem tiltom tőlük a gyereket,akkor miért kell így viselkedniük.Mennyivel jobb lenne,ha kulturáltabban viselkednének,és nem a büszkeségüket néznék,hanem az unokájukat?!
20. klenca (válaszként erre: 19. - Klenca)
2009. okt. 21. 12:22
bocsi, nappal ALSZIK.(kb 6 órát)
19. klenca (válaszként erre: 15. - Klenca)
2009. okt. 21. 12:21

Drága anyám valahogyan nehezen fogta fel, hogy aki éjjel műszakban van, az nappal dolgozik.

Így hiába kértem, hogy csak vész esetén hívjon

(haláleset, bajban van....) mindig 2 óra alvás után megkérdezte, kialudtam-e magamat?

Mondtam neki, hogy fejezze be, vagy visszakapja.

Nem fejezte be.

A következő éjszakás hetemen a nagyszünetben úgy hajnali kettő körül felhívtam, s mosolyogva megkérdeztem tőle, hogy kialudta-e magát, mert nekem most pont jó lenne az időpont beszélgetni.

Ő kb 3 nap után felfogta, majd egy nap még bocsánatot is kért, hogy bunkó volt.

Néha az emberek nem fogják fel, hogy miket csinálnak, csak amikor egy tükröt tartasz elé.

18. danama
2009. okt. 21. 12:20
szerintem a tárgyalásokon hozd majd szóba a nagyszülők igényeit és zaklatásaikat is, majd helyre teszi őket a bíró az tuti
17. klenca (válaszként erre: 11. - Szilvóca)
2009. okt. 21. 12:16

Tudod Szilvóca, én kb 15 évig tűrtem az anyósom beszólásait. (Na, jó, volt olyan, hogy húsvét vasárnap összepakoltam magam is és a lányokat is és kimentem a vasútállomásra keresni egy hazafelé tartó vonatot.)

Aztán belefáradtam, s ha felhívnak, akkor olyanokat odapörkölök neki, hogy csak úgy süt.

Azóta valahogy csendesebb. Gondolom a véleménye nem változott meg, de legalább látja, hogy nem az a lábtörlő vagyok, akibe bele is kellene rúgnia.

Így aztán most hogy szélesre nyitottam a számat, megy a részükről a laposkúszás.

Ne hagyd magad.

16. danama (válaszként erre: 15. - Klenca)
2009. okt. 21. 12:14
ez jó ötlet pl amikor kicsi Domi felébred :-), mert nekik akkor kezdődik a nap :-))
15. klenca (válaszként erre: 9. - Szilvóca)
2009. okt. 21. 12:11

Én is ezt sejtettem.:))

Igaza van annak, aki azt írta, hogy rosszul érzik magukat, azért sértegetnek téged.

Két fülünk van: egyiken be, másikon ki.

Ha te nem tiltottad el az unokájukat tőlük, akkor nincs miért félned. Szembe tudsz állni nyugodt lelkiismerettel a tükörrel is és velük is. Ne hagyd magad, nem kell, hogy kikészítsenek. Van egyéb más feladatod is bőven, szerintem.

Ha beszólnak, nagyon nyugodt hangon mondd el a magadét nekik.Érvelj okosan, érezzék rosszul magukat ők!

(Én pl biztosan felhívnám ebben az esetben az anyósomat vagy hajnali ötkor felköszönteni, vagy éjfél felé, s mondanám neki, hogy én meg ilyenkor szoktam kelni/feküdni, gondoltam náluk ez a szokás...)

2009. okt. 21. 12:10
Belefáradtam abba,amibe a férjemnél is,hogy én igyekeztem,megpróbáltam mindent.Kzdünk arra a pontra eljutni,hogy én tartottam a kisujjamat,de mostmár az egész karom kellene nekik.Én igyekeztem azon munkálkodtam,hogy ne mérgesedjen el a helyzet,de ha a másik fél ..arik bele akkor egy idő után én is ezt csinálom,mert mit próbálkozzak,ha ők nem tesznek semmit.Azért is csinálják ezt,ezt megmondták,mert én jöttem el,csak azt nem veszik észre,hogy nem véletlen,ennek oka volt.
2009. okt. 21. 11:23

Szilvi!

Én a helyedben hétfőn csak annyit mondanék nekik, hogy most mentél utoljára, ha látni szeretnék az unokájukat, akkor ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN természetesen láthatják és a párod is ez egyértelmű, de te nem vagy hajlandó és KÖTELES SEM odarohangálni!

Ha nem tisztázod le, akkor ez a probléma sosem múlik el!

Ha felhívnak és zaklatnak olyan dolgokkal, amihez semmi közük, akkor egyszerűen tedd le a telefont!

Te ne legyél tekintettel a korukra ha ők nincsenek tekintettel se rád, de még az unokájukra sem!

Szemét emberek ezek Szilvi és csak akkor szabadulsz meg tőlük ha határozott vagy!

Nem kell sértegetni csak határozottan elmondani a véleményedet!

Sok sikert!Annyira sajnállak, tudom ez nagyon nehéz, mert valószínű, hogy ha a sarkadra állsz, akkor vita lesz vagy veszekedés, de hosszútávon megéri, gondolj magatokra!

12. danama (válaszként erre: 10. - A61817160c)
2009. okt. 21. 10:13

én személyesen is ismerem a történetet, hidd el Szilvi nem gyáva de azok után amit vele tettek és tesznek nem kell őket hívogatnia szerintem.

és a kedves nagyszülők is bele gondolhatnának, hogy nem este 8 után kell egy kisbabás anyukát hívni, és sajnos még sok mindenbe bele gondolhatnának.....

2009. okt. 21. 09:52
Szerintem nem gyávaság,egyszerűen nem vagyok hajlandó belemenni velük semmien vitába,mert nem látom értelmét,meg mit vitatkozzak,miért idegesítsem fel magam 2 ilyen ember miatt?Valószínű jöv.hét hétfőn úgy is kénytelen leszek velük találkozni mivel elhozom a cuccaimat.Addigra kicsit lehiggadok,enyhülnek az indulatok,mert szerintem melegebb éghajlatra küldeném el őket,de én tekintettel vagyok a korukra,és ha lehiggadok kultúráltan tudom lerendezni,mert úgy is ezzel fognak indítani,hogy én mit képzelek magamról.
10. a61817160c (válaszként erre: 9. - Szilvóca)
2009. okt. 21. 09:36
Szilvóca és Bubó!Ez gyávaság!Ez csak kibúvó keresés, h ne kelljen konfrontálódni!ha ennyire dühítcsak az a megoldás, h kiadod magadból, különben nem fogsz megnyugodni!ne szeresd annyira őket, h ezt elnézed nekik, ha nem szólsz, ezzel elismered az igazukat.Tiszteld magad!!
2009. okt. 21. 09:30

Nagyon kiakadtam ezen az eljáráson,mert egész nap nem jutott eszükbe?Csak este amikor már alszik a gyerek?

Nenne67Azért hívtak már szerintem fel,hogy megmondják a magukét,mert eddig is azt tapasztaltam,hogy ,ha hívtak azért hívtak,hogy belém rúgjanak.Soha nem kérdezték meg ilyen alkalmakkor,hogy hogy van a gyerek.

Bubó!Én is úgy döntöttem,hogy nem hívom fel őket.Apám is tud a dolgokról,ő egy nagyon higgadt ember,na ő fogja felhívni őket,mert amúgy is hívná,hogy egyeztessenek mikor megyünk a cuccaimért.

Klenca!Soha nem tiltottam el az unokájukat,eleinte még én dolgoztam azon,hogy lássák,látogassák.Anyósnak mondtam,hogy ha jön a férjem a gyerekhez jöjjön ő is nyugodtan,de közölte,hétfőn,hogy hétvégén kártyaparti,és nem ér rá.Após nap mint nap azon a környéken járt,egyszer sem ugrott be,majd kijelentették,hogy ők egy lépést se hajlandóak tenni,hogy lássák az unokájukat,ezért a férjem se látogatja,mert apósék diktálnak neki.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook