Ha nem eszik a baba....a hozzátáplálásról. (beszélgetés)
Szia!
Én ugyanígy vagyok a kislányommal:)
Semmiből nem iszik?
Próbáld ki a sport kupakos flakont. Egyik ismerősöm kisfia úgy iszik belőle, hogy csuda.
AZtán lehet Dorkának azzal van baja, hogy nincs íze a víznek :)
Mennyire gyakran?
Bene most lesz 9 hós és én már csak 3-4 alkalommal szoptatom.
azt nem, de jártunk Dévényre, meg otthon tornáztattam
kezd végre Dorka is enni, bár fogacska nincs, így remélem egy-két hónap és elkezdhetek újra tornázni, lehet, hogy akkor már el fogunk járni baba-mama jógára is együtt, de most még mindig sokat szopizik - ebben a nagy melegben meg még gyakrabban, pfff
Próbáltátok már a baba jógát is? Én még csak hallottam róla, de kíváncsi vagyok milyen lehet.
A kézfejfájásom elmúlt ahogy pihentettük a sportkocsit és a nagy babakocsival rodeóztunk. Így rájöttem hogy amiatt fáj, mert azt más szögben kell fogni és sokkal megerőltetőbb a patkára így felpattintani a járgányt. Így nem lett doki sem az ügyből :)
A babám eszik végre rendesen. A titok itt is megfejtésre került, kibújt a felső két foga (egyszerre) tadáááá :D
fáj, vagy zsibbad? zsibbadni nekem is zsibbad, de az kéztőalagút (nekem volt baba előtt is, meg akarták műteni, de ahogy rendeződött a ciklusom elmúlt, most, hogy nem menstruálok automatikusan újra előjött)
fájni nem fáj, csak a zsibbadás miatt fáj, vagy kellemetlen inkább, így mondanám
nem tudom mit lehetne tenni ez ellen, várom, hogy többet egyen végre Dorka, mert akkor elkezdenék újra tornázni, nekem attól sokat javult (jóga)
Lenne egy kérdésem:
Többőtöknél probléma volt a terhesség alatt az ízületi gyulladás. Mit csináltatok vele?
Már gondolkozok a dokin :( Pár napja annyira beáll mind a két kézfejem, hogy fájdalmas minden apró mozdulat, ha bébit kell felvenni arról már nem is beszélve. Ha pihentetem a kezem (legyen az újságolvasás, tv-nézés, vagy alvás) és után csinálnám a munkámat fáj az egész kézfejem csuklótól az ujjaim végéig. Mindkettő.
Most csak 20 percet pihentem (kaja kész, bébi alszik) és ahogy ideültem és netezek FÁJ :(
Mi lehet ez szerintetek?!
Köszi. Szerencsére nincs allergiás a családban, és a fiacskám holnap lesz 8 hós :)
Két napja kipróbáltam bébiételes variációban. Nagyon ízlett neki :D
VAnnak ezek a házi készítésű tejtermékek, az talán valamivel emberközelibb. Majd azt most már adom neki uzsira.
Sziasztok
Nálunk is nagy szenvedés volt amíg rászokott a főtt ételre. Csak üveges ételt fogadott el, főzelékbe és gyümölcsbe is egyaránt. Aztán kipróbáltam a házi paradicsomos kajákat és akkor elkezdett enni, paradicsomos krumpli, paradicsomos tészta husival és sajttal, paradicsomos rizottó. Meg amikor ehetett már joghurtot akkor a gyümölcs is bejött neki. Addig csak párolt gyümit evett nem frisset. A főzeléket kicsi joghurttal habarom be és nagyon ízlik így neki. Meg a gyümölcsrizs ami kb olyan lesz mint a babakaja, csak jobb. Kicsi rizs, idénygyümi + kicsi fahéj és cukor. Nagyon finom lesz. Próbáljátok ki hátha bejön.
Egy iszonyat. A sütőtök, a sárgarépa, a cukkini után is zöld fosása volt a gyereknek, jah és csak egy-két kanállal evett ezekből!!! Utálom az egészet!!!
Jah és Dorkám tejcsiből is max. 120-130-at szopizik, akkor most mit várjak??? Szerintem simán fog egyéves koráig csak szopizni, hiszen tejem van több, mint amennyi Neki kell, és mellé jó zsíros (hat hónap alatt 4,5 kg-t hízott ilyen "hatalmas" étvággyal).
Ja és még ma sem eszik meg normális adagokat, max. 150 ml-t és utána kéri a cicit.
Nyugi, én is alátámasztom, hogy kínlódás még a hozzátápi, de meg van ennek is a szépsége, mert tudsz még szoptatni.
Judit, nálunk krumpli útálat van. A fiam nem eszik meg se magában, se semmi mással csak akkor ha őszibarack van benne. Szerintem az semlegesíti az ízét.
A tejpépnek szerintem van egy sajátos, pépes íze- ha lehet - így mondanom. Szerintem hagyd, hogy a gyümi természetes ízét szokja a pincur. Majd belerázódik.
Még mindig tart a harc???
A súlyára mondtak valamit a dokik?
Próbáltad már hogy vicces szendvicseket csinálsz neki? Amikor vmilyen fej formát adnak ki... hasonló...
/Bár gondolom már mindent megpróbáltál..../
Nálunk a fogzással vége a küzdelemnek, végre eszik a gyerkőc, koppkoppkopp.
Persze most már jönnek a felső fogak és ez a hőség... de legalább hajlandó enni.
Sziasztok!
Az én kisfiam 22hónapos de már az elejétől fogva kész káosz az evés.Ha meglátja a kanalat olyan hisztibe tör ki mintha valaki bántaná.Sokszor könyörgök neki hogy egyen mert üres pocival nem jó aludni játszani stb...
De kinevet és eldobja a kanalat.Reggelizni nem szeret ebédre csak pörköltet enne vacsi meg már kész háború.Az én kisfiam is össze szorítja a száját és öklendezik ha belekerül néhány falat.
Sziasztok!
Mi is most léptünk bele ebbe a cipőbe. Korábban ette a gyümiket a fiam, aztán az ebédet kezdtem bevezetni és azóta eltol mindent. Ma kijött a foga, lehet ez áll/állt a háttérbe. Remélem lassan visszarázódunk.
Ha én főzőm a menüt, ha pattintósból adom, totál mindegy neki. Száját jó erősen összezárja és elfordul :( A barit és banánt úgy eszi, hogy az egész gyümit kínálom neki és azt szopizná, meg nyalogatja. Barackot jó lédúsat vettem, lereszeltem és pohárból megitta, kettőt is. De slussz, ennyi. Semmi mást nem eszik. Főzit egyenesen kiköpi ha valahogy becsalom a szájába.
További ajánlott fórumok:
- 3 hós a babám. Tudom, hogy csak 4 hós kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást, de mégis mikor? És mivel?
- Anyatejes babák hozzátáplálása
- Jól szopizó babánál elkezdjem a hozzátáplálást?
- 1 hónapos babánál el lehet kezdeni a hozzátáplálást?
- 7 hónapos baba hozzátáplálása
- 6 hós babánál mindenképpen el kell kezdeni a hozzátáplálást? Kislányom 6 hós múlt, sok tejem van, szépen fejlődik, szeret szopizni