Ha most eladok egy lakást, akkor mikor és mennyi adót kell fizetnem utána? Számít az, hogy irodaként van bejegyezve? (tudásbázis)
Ez nagyon inkorrekt!
Amikor feladtam most a hirdetésemet, engem is zaklattak az ingatlanosok. Ugyanaz az ember akár naponta is. Szinte kikérték maguknak, hogy merek egyedül ingatlant árulni.
Az egyikük annyira pofátlan volt, hogy azzal könyörögte be magát a lakásba, hogy egy ügyfelének keres PONT ILYEN eladó lakást. Amikor megmutattam , közölte, hogy az ügyfelének biztosan tetszeni fog, az ár is rendben, de csak rajtuk keresztül adhatom el. Gyorsan kitessékeltem. Ezt a pofátlanságot!
Nagyon nem mindegy milyen irodához fordul az ember!
Az 5-5,5 % extra durva! Mégis nekik , a nagy multiknak megy legjobban. Kicsi, korrekt irodát kell keresni, ha már irodában gondolkodik az ember!
Ne állj szóba velük.
2010-ben fél évre szerződtem egy ingatlan irodával, kb. 4 vevőnek mutatták meg és folyton az ár csökkentésére akartak rábeszélni, pedig az 5,5 %-ukat nehéz lett volna kigazdálkodni.
Fél év után pihentettük a dolgot.
Idén ősszel kb. 2 hónap alatt eladtuk a lakásomat Bp.-en magánúton. Persze biztosan szerencsém volt, de többen megnézték az alatt a 2 hónap alatt, mint korábban a fél év alatt.
Nagyon lenyúlnak a vételárból, szerintem simán megy nélkülük is a dolog, ingyen és bérmentve.
Szia!
Igen, ha nem lakásként van bejegyezve, akkor minden ingatlan eladás adóköteles. Ha lakásként lenne nyilvántartva, és 5 éven túli a szerzés, akkor nem kellene adót fizetni!
További ajánlott fórumok:
- Főiskola, egyetem.. Fizetnem kell vagy nem?
- Nincs semmiféle jövedelmem, akkor is kell fizetnem a TB járulékot? Utoljára tavaly novemberben volt fizetve.
- Nem érdekel és mégis fizetnem kell!
- Ha van egy autóm, és január 4-én eladom, akkor is ki kell fizetnem az éves súlyadót?
- Ingyenes lesz az orvosi ellátás vagy fizetnem kell érte, ha lejárt az alanyi jogon járó közgyógy igazolványom?
- Ha eladok egy lakást és nagyobb értékben vásárolok egy új építésű ingatlant 15 millió forintért, kell illetéket fizetnem vagy illetékmentes?