Ha már kiváltottam a déli etetést, melyik legyen a következő? És mivel? (tudásbázis)
10órai vagy uzsi. én úgy éreztem logikusnak, hogy egymás utáni evéseket váltok ki, azaz napközben egyre hosszabb időre "függetlenítem" a tökit magamtól (igaz, én uzsival/10óraival kezdtem, és utána jött az ebéd)
később napközben így 3 etetés már szilárd, majd vacsi is. legutolsó volt a reggeli (hiszen vacsi után lefekvés előtt mindenképpen van összebújós cici :))
Gyümölcsből és főzelékből (húsosból is) 1 üveggel (190g). De csak olyan 5 hós kora óta, azelőtt inkább 3/4 üveggel.
Tejpépet 150ml vízzel csinálok, abból kb 170ml lesz, de a duplája se lenne elég, imádja :)
2 napja adtam tejpép helyett Hipp-es Jó éjt papit, ez az abszolút kedvenc, a 190ml-s üveget 3 percig tartott bekanalazni :D
Tápszerből 160-170ml az adagja. (van kortársa, aki akár 200, sőt közel 300ml-t eszik, mondjuk ők közel vannak a 10kg-hoz... Szandrám 8kg)
Ha már rendesen eszik ebédet és gyümölcsöt is, akkor szerintem nem kell a fokozatosság.
Inkább úgy fogalmazok, hogy én (és egy ismerősöm se) tartottuk akkor már be, egyébként azért javasolt, hogy ha valamire allergiás lenne a baba, akkor ne mindjárt egy egész üvegnyitől legyen az...
Én megkóstoltattam egy kanállal, ha ízlett neki, akkor nem vettem el tőle, általában kapásból egy üveggel betolt :D
Én bevezettem 3 hósan tízóraira a gyümölcsöt, 4 hósan uzsonnára a tejpépet, 5 hósan ebédre a zöldséges főziket és 6 hósan ebédre a húsos főziket. /1 hós kora óta tápszeres/
Most 6,5 hós, reggelire és vacsira még tápszert kap.
én először az uzsit,majd a tízórait,ebédet és vacsit...persze lefekváskor járt még egy utolsó,de az csak az alvásmiatt:P
aztán jött a reggeli,és végül az alvás előtti,majd az éjszakai:)
jó kis sorrend:D de 20hónapos volt a végére:DDD
nekem az ebéd volt az utolsó...
elsőnek a tízórait szokás, mert gyümölccsel kell kezdeni a hozzátáplálást (!), utána az uzsonnát, majd az ebédet
reggelire és vacsorára jó, ha megmarad még a tej/tápszer - attól is függ, mekkora a babád
de ha már ebéddel kezdtél, akkor legyen a tízórai gyümölccsel :)
Ez attól függ mekkora étvágya van a csöppségednek és persze h milyen idős. Nálunk egy időben utána az uzsi volt, valami gyümölcs, olyan 3 óra körül, de mióta betöltötte az 13/14 hónapot azóta: ebéd (délben), joghurt (2kor), banán (4kor), vacsi (6kor), tejbepápi ami cumiból szív ki (7kor).
Azt hiszem jó étvágya van a fiamnak!! :-)))
További ajánlott fórumok:
- Újabb szólánc-Az adott szó első két betűje legyen a következő szó utolsó két betűje.
- Írj egy betűt, a következő ír hozzá még egyet. Minél hosszabb legyen a szó. Ha már nem bővíthető kezdd új betűvel.
- Segítsetek! Ki mit hallott a vetélés után mit ajánlott szedni, hogy a következő várandósságnál ne legyen nagy a kockázat?
- Szerintetek egy4-5 hónapos babának mennyit kell enni egy üveg bébi papiból, hogy ne legyen éhes következő etetésig?
- Ha a szekrény keret fel van állítva , ajtók és hátlap nélkül, mi a következő lépés, hogy stabil legyen ?
- Hol tudom beállítani a winapban, hogy ne legyen megszakítás a dalok közt, hanem az aktuális dal végén már kezdje is a következőt?