Ha magas a vércukrunk, mit tehetünk, hogy csökkenjen? (tudásbázis kérdés)
Most már tudom!
Le kellett fogynom, most már semmi problémám!
Figyelj oda nagyon a szénhidrát fogyasztásra,csökkentsd a tésztákat, édességet, kenyér és péksütiket! A korpás kenyér is sok szénhidrátot tartalmaz csak lassabban szívódik fel.
Javaslom a Norbi-féle kenyér és péksütiket, valamint a Durum tésztákat.A rizs is szénhidrát bomba! Sok zöldség, gyümölcs és inkább a lédús gyümölcsök, nem a banán.
Nem döglik bele, max ha bekomál.
Vagy megvakul idő előtt. a lábon esetlegesen kialakult sebek szintén nagy rizikófaktort jelentenek.
Arra azért kíváncsi lennék hogy a kapor, meg a savanyú káposztalé, vitte-e le a vércukrot!
Gyanítom hogy ingadozó a cukra, és azért kap gyógyszert. / nem azért mert csak ezt hajlandó bevenni!/ egyébként van olyan fok, amikor a gyógyszer kevés.
Vagy inzulin, vagy…….!
A 2-es sz. diabétesz ritkán megfogható. A fogyást javasolják első körben.
Maga a betegség azonban sokmindentől lehet.
A rendszeres és megfelelő diéta, akár az első két rizikófaktor teljes kivédését is jelentheti!
A diabétesz alattomos dolog, nem fáj, és nincs közvetlen érezhető hatása. Könnyen gyógyult állapotba kerülhet az ember, de ez a felszín. Az egészségromlás fokozatosan következik be. Amikor észreveszi, akkor már késő.
Most már tudom!
Le kellett fogynom.
Mióta ez sikerült,helyre állt a cukrom,vérnyomásom is.
A legfontosabb tényezö,hogy nem szabad idegeskedni.Az viszi a legjobban fel a vércukrot.
Tehát stressz kizárva!Ez az elsödleges szempont,a az étkezés pedig a másodlagos,szénhidrátokat kerülni.Ha a lelki oldalát meg tudod oldani biztosan csökkenni fog!Tapasztalat!
Bocsi, Gizmóka, ezt elnéztem. A magast a mozgás intenzitására értettem:-DDD
Nagyon magas vércukorral tényleg nem szabad mozogni több dolog miatt sem.
Szia!
Erről az anyagcsere-kisiklásról még nem hallottam.
Pont, hogy a magasabb intenzitás csökkenti jobban a vércukorszintet.
Papámnál tudom. Attól függ, hogy mennyi a vércukorszínt. Először diétázni kell. Kenyér helyett napi 3-4 zsömle. Semmi tészta féle. Ha még akkor sem áll be a színt akkor gyógyszer és a legvégén injekció. De orvoshoz kell menni, mert ő mondja meg pontosan, hogy vérvétel után melyiket kell csinálni. A normális vércukorszínt: 3,8 - 5,8
Kórházi laboroktól függ a norm. érték mert 1 hónappal ezelőtt 3,4 - 5,2 volt. Orvostól is függ, hogy mikortól mondja a diétát és mikortól a gyógyszert.
Szia! Erről leginkább az orvosodat kellene megkérdezned, fölösleges laikusoktól választ várni efféle egészségügyi kérdésekre.
Ha magas a cukrod, mert cukorbeteg vagy, fordulj orvoshoz, különböző vércukorcsökkentő gyógyszerrekkel és diétával, esetleg inzulinnal csökkenthető, ill. egyéb étrendkiegészítők (leginkább króm) is szóba jöhet.
Minden attól függ, mitől magas a cukrod, ezt érdemes kivizsgálttani, hogy elejét lehessen venni a későbbi szövődményeknek.
Az áltamal leírtak csak lehetőségek, nem szakmai tanácsok (amit innen távolról amúgy sem adhat még orvos sem), inkább egy laikus véleménye.
További ajánlott fórumok:
- Internetfüggőség szülői szemmel? Tehetünk valamit?
- Mit lehet tenni, hogy az izületi fájdalmak csökkenjenek?
- Albérletből költöznünk kell, mit tehetünk?
- Parlagfű: tehetünk valamit az allergia ellen?
- Tiltanak a szülők, vagyis csak a fiú szülei, pedig már nem vagyunk gyerekek (21/26) mit tehetünk, van értelme?
- Mennyi felülést kell csinálni ahhoz, hogy sok édesség mellett is csökkenjen a has?