Ha lejárt a műszaki vizsga az autón, és totál károsra tört-fizet a biztosító? (tudásbázis)
én a helyedben felhívnék egy biztosítót :) Pl. a sajátodat. A mi ügynökünk pl. szívesen segít ilyenekben.
De logika szerint fizetnie kell, hiszen károsult vagy, ha szabálysértő is. A szabály sértése nincs összefüggésben a károddal. Én ezt azzal venném egy kalap alá, hogy nem kötöd be a biztonsági övet, és kirepülsz a szélvédőn, ha be lettél volna kötve, nem lett volna semmi bajod, ezért levonnak asszem 10 vagy 20%-ot, mikor a kártérítést fizeti a biztosító, de egyébként fizet. (ilyen ismerősöm volt)
Sajnos a mai rohanó világban nem figyelünk a másikra, agresszívek, önzőek lettünk és irigyek, kihalt belőlünk a segítő szándék. Én is naponta találkozom ilyen emberekkel (főleg a közlekedésben).
Látod azért vannak még másképpen gondolkodó emberek is. Mindenkivel történhet baleset, bárki hibázhat, csak egy pillanat műve az egész.
Kívánom, hogy rendeződjön a károtok és el is tudjatok menni nyaralni.
Tudod, a remény hal meg utoljára. Nem szabad ilyen könnyen feladni, fő a pozitív gondolkodás. Bízzatok benne, hogy megtérítik a károtokat. Én drukkolok Nektek, hogy így legyen.
A szerencsétlenségben még szerencse, hogy a férjed nem sérült meg komolyabban. Nézzük a dolog jó oldalát. Fiatalok vagytok, majd elmentek legközelebb nyaralni.
Nyugodjatok meg, gondolkodjatok higgadtan. Fel a fejjel, sajnos az életben sokkal nagyobb tragédiákkal is meg kell küzdenünk.
Szorítok!
Még szerencse, hogy nem férjed okozta a balesetet, mert:
most találtam a neten az alábbi szöveget:
"Lejárt a műszaki és közlekedési balesetet okozok?
Lejárt műszaki esetén érvénytelen a felelősségbiztosításom - hiába van befizetve - így balesetet okozva a biztosítóm nem fogja kifizetni az általam másnak okozott kár összegét, minden adódó kárt nekem kell megtéríteni."
Valóban igaz, hogy lejárt műszakival nem szabad közlekedni. Én azt hiszem, hogy emiatt biztosan megbüntetnek benneteket. Jobban jártatok volna, ha nem hívtok rendőrt, hanem egymás között kitöltitek a baleseti jegyzőköny nyomtatványt.
Így valószínű benneteket is - a lejárt műszaki miatt - és a szabálytalanul közlekedő autóst, aki a balesetet okozta, őt is megbüntetik.
Azonban én azt gondolom, hogy a kárt okozó autós kötelező felelősségbiztosítása terhére nektek - jó esetben - a kárt megtérítik. Bízzatok benne. Kár volt rendőrt hívni.
További ajánlott fórumok:
- Axa biztosító reál hozam kiszámítása
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Ha a férj meghal és nagy összegű kölcsönt vett fel amit a biztosító nem fizet azt a feleség is a törlesztést "örökli" vagy csak a gyerekei?
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Császármetszés esetén fizet a biztosító?
- Felmondott lakásbiztosítás ellenére számlát küldhet a biztosító?