Ha kicsit borús az idő, kiteríted a mosott ruhát, hátha megszárad kint? (beszélgetős fórum)
Tenyleg eltorhet a ruha ha megfagy?
Próbáld ki meglátod milyen isteni illata lesz.:)
Azt hittem,hogy a kisbaba illatot csak én érzem.
Én egész évben kint teregetek.Tavasztól őszig a kerti nagy szárítóra,télen a fedett teraszon a kinyitható szárítóra.Ha nem szárad meg, este szárítóstól beviszem a lakásba és éjszaka megszárad.
A legdrágább öblítő is elbújhat a friss levegőn szárított ruha illata mellett.
Én kockáztatni szoktam. Igaz, én vidéken lakom, ahol tiszta a levegő.
Ha otthon vagyok és bevihetem az eső kezdetekor, akkor igen. De amúgy nem kockáztatok. Az esővíz legalábbis Pesten nagyon szennyezett.
Nyáron igen. Beszedem, ha esik az eső. Télen viszont nem teszem ki a ruhákat, akármilyen jó idő is van. Csakis fűtési szezonon kívül.
Igen, és mivel itthon vagyok, figyelem az időt, és ha esik, gyorsan beszedem. Van úgy, hogy naponta többször eljátszom ezt.
Nyaron megtortenik,de telen nem teszem ki.
Ha elé bolond vagyok akkor ki.
Ha nem sürgős, hogy megszáradjon, akkor ki.
Állítólag jönnek a fagyos idők, lehet próbálkoznom!
Haígy alakul az idő , nehezen fogunk mi kiterigetni!
sajnos igen.De mindig ráfázok,mert abba reménykedek,hátha nem fog esni.
Igen kiszoktam teriteni van amikor futás a vége!
Még én is először fogok vele próbálkozni.Nagyon sok klassz dolgot hallottam ( olvastam) róla!
Lassan itt a fagy, én próbálkozok! Tegye szerintem más is , valóban jó baci írtásnak is.
Akkor ezek szerint valós volt amit én hallottam, csak nekem a friss hóesés illatához hasonlították. Minden esetre, ki fogom próbálni!
fedett erkélyünk van,így bizony télen is kiteregetek.mindent.jól kifagy,szinte kopogósra,akkor beviszem és a szobában hagyom megszáradni.de nem teljesen,hanem csak annyira,hogy a vasalással szárítsam meg teljesen.
nekem Anyukám mondta,hogy jó a téli teregetés,mert minden bacit kiöl belőle a hideg.És nagyon finom illata van mikor bevasalja az ember.nekem mindig a kisbaba illat ugrik be. :)
Hajaj , a télen lehet hogy csak köd lesz hó már nem is, akkor ,hogy fogjuk ezt ki próbálni?
Nem mintha odalennék a nagy hidegért, de kíváncsi vagyok milyen valóban befeküdni egy így szárított ágyneműben, vajon valóban olyan csodás , ahogy azt nekem mesélte egy volt kolléganőm?
Ki tud még róla?
Én is ki fogom próbálni. Állítólag olyan , mint amikor a friss hó esésekor tapasztalt kellemes friss illatot érezzük. És sokáig ilyen marad.Igaz kint megfagy, és bent szárad meg, mégis ez a tapasztalata annak aki nekem is mesélte!Az viszont fontos, hogy ahol kienged a fagyos ruha, majd megszárad, ott abban a helyiségben legyen egy min. szellőzési lehetőség.! Es ne felejtsük el, ha megszáradt, enyhe vasalás után, ha szükséges, fel kell húzni az ágynemhuzatot ,és ne hajtsuk be a szekrénybe!Aztán a fűtött hálóban is sokáig friss hó illatát kelti! Kellemes lehet, biztos hogy a télen ki fogom próbálni!
Én kiterítem ősszel is, mert a lakásban száradt ruha bizonyos anyagok esetén nálunk majdhogynem keményre szárad, sprőd és a szaga sem valami jó. Ha kint nem is szárad meg teljesen, de utána az illata és a puhasága fantasztikus. Nyáron mindig kint teregetek, mert a ruha illata csak úgy tökéletes, öblítő ide- vagy oda. Télen nem szoktam kiteregetni, de amiket olvastam itt.... azután megpróbálom.:-)
Teraszra aminek a teteje fedett, kiterítenél essőbwn is? Az nyirkosság sem árt szerinted az illatának?
Amennyiben nem párás, nyirkos az idő, akkor ki szoktam teregetni, még télen is. Sajnos nekem nincs fedett helyem, de ha lenne, akkor még esősebb időben is kiteregetnék.
További ajánlott fórumok: