Mit lehet kezdeni megszáradt sós-édes keksszel, mézessel? (tudásbázis kérdés)
jaj ne is mond. fagyi.... :)
már annyi ideje ennék,d e folyton beteg vagyok :( ez kilőve nyárig asszem
Az édeskekszet lereszeled és megszórod vele a fagylaltodat. :)
+ mehet még rá valami finom öntet (csoki, karamell..). :)
Mézeskalácsból:
30 dkg mézeskalács morzsa
5 dkg darált dió
3 tojás
1 dl tej
1 evőkanál rum
kevés mazsola
1 evőkanál méz
1 lapos kávéskanál szódabikarbóna
A megmaradt mézeskalácsot összetörjük: lehet mozsárban is, de darálón talán még gyorsabb. Hozzáadjuk a többi alapanyagot is, majd összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanálnyi halmokat teszünk, majd 180 fokon addig sütjük, amíg picit megpirul (kb. 20-25 perc).
A kekszet összetöröm, és felmelegített vajjal, vanília- vagy rumaromával összegyúrom, azután tortaformába jól belenyomkodom, hűtőbe teszem. Pudingot főzök, és langyosan azt teszem rá. Gyümölcsökkel dúsítva is szoktam készíteni.
Vagy csak pudinggal, gyümölccsel pohárba rétegezem a maradék kekszeket. Nagyon szeretik a gyerekeim, a pudingtól megpuhul hamar, alig várják, hogy meghűljön. :) Végülis a babapiskóta is száraz, és azt is szeretik rágcsálni.
Szia!
Sóssal nem tudom.
Édessel ha megmarad be lehet áztatni kevés tejbe, aztán lekvárral, kevés margarinnal, kakaóval és ha kell + cukorral összegyúrod, golyókat formálsz és kókuszba/kakaóba/kristálycukorba (ízléstől függ) forgatod. Lehet a közepébe meggyszemet tenni ha van, lehet kis rumot/aromát is hozzákeverni és ha nem gyerekek eszik, kv-ban is lehet megáztatni.
Vagy puncstorta tölteléket készíteni
Én ezt szoktam.
További ajánlott fórumok:
- Ha kicsit borús az idő, kiteríted a mosott ruhát, hátha megszárad kint?
- Miért nem marad illat a ruhákban mire megszárad?
- Play Doh gyurmát hogy lehet felpuhítani? A gyerek kint hagyott valamennyit az asztalon, és megszáradt, megkeményedett.
- Az este felvitt és megszáradt körömlakk (alapozólakk, két réteg lakk és fedőlakk) mitől lesz buborékos reggelre? (Egy-két körmön csak)
- Hogyan kell kárpiton úgy foltot takarítani, hogy ne látszódjon a vízfolt széle, ha megszáradt?
- Miután már megszáradt a birsalmasajt mindkét fele, miként kell tárolni, hogy ne penészesedjen be, és ne is száradjon ki nagyon?