Ha jódallergiám van, ugye nem adhatják be a kontrasztanyagot a CT-n? (tudásbázis)
Szia!
Nekem volt.A betegségemből adódóan 3 havonta járok ct-re.Eddig nem volt semmi bajom tőle,de most decemberben amikor voltam allergiás lettem a kontrasztanyagra. Azonnal orvost hívtak hozzám és kaptam ellenanyagot.a ct-én azt mondták hogy nem kaphatok legközelebb kontrasztanyagot,mert lehet hogy jobban kijön rajtam.
Nincs mitől félned. Részletesen kikérdeznek.
Ha nincs más megoldás, akkor kontrasztanyag nélküli (natív) vizsgálatot csinálnak.
E-mail?
Háziorvosod kérd meg, nyomozza ki... elvileg úgysincs túl sok dolga...
Legrosszabb esetben mész időpontra és azzal kezded, hogy ez a helyzet. Sajna nincs több ötletem.
Hívd fel őket, mondd meg, hogy ez a problémád. Biztos fogják mondani, hogy menj/ne menj. Lehet, van más alternatíva is pont a jódérzékenyeknek és fölöslegesen aggódsz.
Szóval tessék telefonálni!
Nyaki lágy részek CT vizsgálatára kellene mennem. Sajnos később néztem utána, hogy ezt jóddal végzik.A beutaló orvosom nem kérdezte, csak a veseértékeket nézte a laborleleten. Ha a CT-s orvosnak szólok, figyelembe fogja venni? Nagyon félek.
Jód érzékenyeknek milyen tapasztalataik vannak a CT-n?
További ajánlott fórumok:
- A ducikat is elveszik, ugye?
- Ezt a csávót Magyarországon 100-ból 98 nő felfalná ugye?
- 2 éves korú gyermeknek szoktál adni Bolero italporból készült italt? Ugyebár édesítőszerrel készült...
- Volt már valakinek ez a kontrasztanyagos gyomor rtg vizsgálat?
- Van különbség a PET-CT és a kontrasztanyagos CT között?
- A kismedencei MR vizsgálatnál kell inni kontrasztanyagot?