Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Nem ☺️ kerek 30adik napod utalja vagy adja postára. Ha az hétvége vagy ünnep nap akkor a rá következő munkanapon küldi. De neked a 30adik nap az április 18 lesz. Be adás utáni 30adik nap beadás napja nem számít.
Így április 18 utalná de mivel az nagypéntek aztán szombat hétvége utána húsvét vasárnap és hétfő. Így sajnos majd csak 22 kedden kapod meg
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy ha március 26-án küldtem be ügyfélkapun a bevallást,akkor ha hibát találtak volna benne, arról már kaptam volna értesítést? A beküldésnél nem jelzett hibát, és azóta sem kaptam semmilyen üzenetet hogy hiba lenne benne...
Előre is köszönöm szépen
Most nézem március 14 péntek volt
Biztos hogy húsvét után kapjátok
Az leghamarabb március 17 hétfőn ér be (de lehet később) de még ha be is ért márc 17 hétfőn annak is április 16 jár le a 30adik napja. Ami annyit tesz akkor adná postára a NAV a posta pedig 3-4 munkanap. Mivel pont akkor lesz húsvét hosszú hétvége így csak húsvét után kapjátok meg 1000 százalék.
Ha postán lett feladva és postán is lett kérve több mint egy hónap..
A 30 nap a be érkezéstől van . Ahogy be ér onnan 30adik napon adják majd postára. A posta idő hogy be érjen és idő hogy ki vigyék majd. Egy hetet minimum számolj rá így a 30 napra még de lehet több is
Kb húsvét körül kell hogy postára adja a NAV és mivel ott ünnep nap is lesz plusz hétvége stb szerintem húsvét után kapjátok. Ha időben be ért akkor talán bele fértek húsvét előtt.
Ha tudod melyik nap adtad be onnan számolj 30 napot és az nap utalják ki ha postára kérted még plusz 3-4 nap.
Legutoljára azt írtad 18án adtad be ügyfélkapun. Ha így van akkor a 30adik nap április 17 lesz. Az nap adja postára a NAV majd /mivel azt írtad postára kérted/ így majd csak húsvét után kapod csak meg. Olyan 24-25 körül kb. Mert hiába 17 adja postára majd ott az ünnep hosszú hétvége. És a posta ahogy írtam 3-4 munkanap is lehet nem sima nap ha nem munka ☺️😕 de ezt már le írtam neked az előző 2-3 kérdésed után is!
Sziasztok!
Párom március 19-én adta be a bevallását,de elfogadó nyugta nem érkezett a tárhelyére.
Eszja azt írja hogy bevallás elfogadva
Tavaly küldött a Nav elfogadó nyugtát
Sziasztok március 17.-én személyesen kertem vissza az adomat.
21.-én lett utoljára levalogatva. Nem tudom ez fontos e. Egyetlen egy dolog zavar hogy máskor kaptam vissza igazoló nyugtat most nem! Ez lehet probléma esetleg? Minden esetben jön vissza igazoló nyugta?
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?