Ha három lábon gyábokorsz, a kálán pugra nem tudsz menni (beszélgetés)
:)
Ő inkább azt szereti, ha énekelünk, mondókázunk neki. Viszont elég kreatívnak kell lenni, hogy megértsem mit akar, mert beszélni nem hajlandó :)
Köszi :D
jáj isten ments! egyenlőre ő túltesz 3 gyereken is rosszaságban :)
Ő ilyen kis barna volt mikor megszületett, és ilyen szőke herceg lett belőle :)
:)
Majd ha lesz saját picúrod :)))
és mi az a kála? mert nem hiszem hogy itt azt a bizonyos növényt jelenti :P
Ez egy elég kiforgatott világ, kezdve ugye a lakóhelyükkel (négyszögletű kerek erdő). Talán nem is kell a szavakat lefordítani, elég csak nagyjából értelmezni egy-egy mondatot.
Vagy egy gyereknyelv féle, felcserélt vagy kihagyott betűkkel, pl. mikkamakka-miska macska... ebből kiindulva viszont bármi lehet :D
Ha három lábon gyábokorsz,
ha sánta mankó jut neked,
ha sík utadra lyuk reped,
ha bokron-árkon átbotolsz,
ha azt hiszed, hogy nem lehet
a kálán pugra jutni fel,
hát fel lehet: hazudni kell.
Csak valót kell füllentened.
Ha földet rá- meg rákotorsz,
csak mélyítesz az árkadon.
Másfélszer annyi fájdalom,
ha három lábon gyábokorsz.
"A hazug embert könnyebb utol érni, mint a sánta kutyát"- vagy valami ilyesmi szerintem. :)
Sziasztok! Lázár Ervin egy meséjének csattanója ez, és nem értem. :( Kérlek segítsetek nekem.
Mikkamakka mondja a kislánynak, hogy "Ha három lábon gyábokorsz, a kálán pugra nem tudsz menni"
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Szó-tag-lánc - az előző szó bármely szótagjával lehet kezdeni és minimum három szótagos szavakat kell írni
- Mindig az utolsó szó három betűjéből legyen egy új értelmes szó
- 3 betű egy mondat. A megadott 3 kezdőbetűvel írj egy mondatot, és adj meg újabb három betűt.
- Az utolsó szó utolsó három betűjével írj értelmes szót
- Három megadott betűvel alkoss háromszavas kifejezést, mondatot!