Ha én úgy érzem, hogy az egyik fogam nem teljesen stabil, akkor a fogorvos ezt hogy vizsgálja ki? (tudásbázis)
Azt tudom, hogy van egy alap mozgás, ami természetesnek mondható, és afölött már nem igazán normális. Alapból én is érzek enyhe mozgást, ha összeszorítom a két fogsorom és a fogak érintkezéséhez teszem az ujjam, de az éppenhogy alig érezhető.
Az első és felső fogam esetében viszont ha kívül ráteszem az ujjam a két felső fogam érintkezésnél és rányomok nyelvvel, érzem a mozgást. Persze ez se nagy mozgás, de érezhető. De főleg harapásnál érzem azt a bizonyos diszkomfort érzést. Erősbe már nem is nagyon merek harapni. Összehasonlítási alapom is van, mert míg régebben a győri pilóta keksz ráharapása semmi gondot nem jelentett, most nem igen megy kellemetlen érzés nélkül. :/
Köszi a válaszod!
Őszintén bevallom, hogy kicsit félek, hogy egy jelenleg nem túl stabilnak érzett fogat még meg is mozgat erővel a doki. Nem lazít az rajta még jobban, ha tényleg eleve nem teljesen stabil?
Szia!
Nekem már volt ilyenem, igaz, hogy nekem 2 nagyobb állkapocs műtét után, ahol a foggyörkereim is érintw. A mai napig úgy érzem, h. a j. alsó 6-osom mozog, de az orvosok szerint nem...És igen, jól írta aki írta,h. megkocogtatja és megmozgatja. Az, h. a rtg mennyire laap ilyen eljárásban, nem tudom, mert nekem minden kontroll alkalmával készül panoráma rtg. De szerintem csak a manuális vizsgálat mutatja ki azt, h. tényleg mozog e a fog.
Nem erre voltam kíváncsi, hanem arra, hogy egy fogorvos hogyan vizsgálja és méri meg a mozgást.
Rögzíteni lehet dróttal, de fogszabályzással is megszüntethető a nyomás, és tervezve is van, de ez teljesen más kérdés.
Nézd,ha már mozog,az sosem fog már stabilan állni:((
Nyilván híddal,vagy koronával meg lehet menteni,ill. a helyét kitölteni.
Gondolom,először megröntgenezi,hogy hogy állnak ezek egymás mellett.Lehet h a mozgónak nincs elég helye,ezért ki kell húzni.
Nekem 21 évesen azért húztak ki egy fogamat,mert jött mögötte egy új és nem volt helye hová nőni.
De kíváncsi lennék rá, hogy mire számítsak, mert olvastam olyat, ahol az illető azt írta, hogy erősen ráfogva mozgatta a fogat a doki. Nem tudom elképzelni, hogy ez lenne a megfelelő vizsgálat, főleg ha egy fog tényleg nem teljesen stabilan áll a fogágyban.
Azért tettem fel a kérdést, hátha valakinek vizsgáltak ilyet vagy mérték már meg a mozgását.
Pár hónapja érzem, hogy az egyik első, felső fogam kicsit mozog. Már kerülöm az erősebb harapásokat is, mert nem érzem a legstabilabbnak. Nincs ínygyulladásom, egészségesek a fogaim, viszont a mellette levők nyomják ezt a fogat.
Ha most elmegyek egy fogorvoshoz ezzel a problémámmal, hogyan vizsgálja ki, mozog-e és ha igen, mennyire?
Mivel kímélem a fogam, nem próbáltam ujjal se mozgatni, ezért remélem, a doki nem esik neki megragadva ráncigatni. Jobb szeretném tudni, mi ennek a professzionális és a fogat kímélő vizsgálata.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan vizsgáljam meg a saját prosztatám?
- E-621-nátrium glutamát érzékenységet hogyan vizsgálják?
- Szegeden felnőttnek hol vizsgálják ki az autizmus spektrumzavart, aspergert?
- A koponya MRI vizsgálattal csak az agyat vizsgáljak vagy az arcot is?
- Észre vettem egy barnás foltot a fogamon teljesen kiakadtam.. Gáz ha így megyek fogorvoshoz?
- Diszlexia felnőtt korban - hol vizsgálják?