Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ha én már egyszer megváltoztattam az anyakönyvben a nevem, akkor már többet nem változtathatok? fórum

Ha én már egyszer megváltoztattam az anyakönyvben a nevem, akkor már többet nem változtathatok? (tudásbázis)

2014. jún. 28. 21:10
Köszönöm szépen mindenkinek.
8. Blaha Lujza (válaszként erre: 7. - Blaha Lujza)
2014. jún. 27. 12:57

Viszont hátha lehet ügyeskedni azzal, hogy amikor először változtattál, még lánykori nevet viseltél, most pedig asszonynevet szeretnél változtatni.

Kérdezz rá anyakönyvi hivatalnál!

7. Blaha Lujza (válaszként erre: 2. - Katika1989)
2014. jún. 27. 12:56

Tavaly ilyenkor kérdeztem ugyanilyen okból; a második névváltoztatás (mert az ugye már annak minősül, nem névVISELÉSnek), már nem 10, hanem 50 rugó...

De amúgy lehetni lehet. :P

2014. jún. 27. 11:52
A házasságkötési névviselési formát a házasságkötés helye szerint illetékes anyakönyvvezetőnél lehet kérelmezni, illetve a lakóhelyed szerinti illetékes anyakönyvvezetőnél is benyújthatod... ő fogja illetékességből elküldeni oda, ahol házasságot kötöttél. Vigyél magaddal iratokat, a házassági anyakönyvi kivonatot + 5000,- Ft az illetéke a házassági névmódosításnak... Ami utána jön, az már húzósabb, iratok... stb.... én is gondolkodtam rajta, mert én -né lettem, ma már nem lennék, ma már a férjem családi nevét venném fel, és a saját utónevemmel ... de annyi helyen vagyok bejelentve ezzel a névvel, hogy macerás.... :)
2014. jún. 27. 10:40

Nekem frissek az élményeim ezzel kapcsolatban:

4000 ft a jogsi, nekem 1500 volt a személyi, de csak azért mert a lakcímem is változott, amúgy ez is drágább. Az adókártya ingyen volt, a taj-kártya is.

2014. jún. 27. 10:00

Plusz a járulékos illetékek

- új személyi

- új jogsi

- új útlevél

- új minden

3. rinike (válaszként erre: 2. - Katika1989)
2014. jún. 27. 09:58
Lehet. Keresd fel az anyakönyvvezetőt, és megindítja a folyamatot. Pár éve 10.000,-Ft illeték is kellett, nem tudom, hogy most mennyi.
2014. jún. 27. 09:54

15 éve elhagytam a két keresztnevemből az egyiket.

De most azon szeretnék változtatni, hogy másképp viseljem a férjezett nevem, mint ahogy a házasságkötésnél eldöntöttem 10 éve. Lehet ilyet?

2014. jún. 27. 09:52
Ha én már egyszer megváltoztattam az anyakönyvben a nevem, akkor már többet nem változtathatok?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook