Ha én már egyszer megváltoztattam az anyakönyvben a nevem, akkor már többet nem változtathatok? (tudásbázis)
Viszont hátha lehet ügyeskedni azzal, hogy amikor először változtattál, még lánykori nevet viseltél, most pedig asszonynevet szeretnél változtatni.
Kérdezz rá anyakönyvi hivatalnál!
Tavaly ilyenkor kérdeztem ugyanilyen okból; a második névváltoztatás (mert az ugye már annak minősül, nem névVISELÉSnek), már nem 10, hanem 50 rugó...
De amúgy lehetni lehet. :P
Nekem frissek az élményeim ezzel kapcsolatban:
4000 ft a jogsi, nekem 1500 volt a személyi, de csak azért mert a lakcímem is változott, amúgy ez is drágább. Az adókártya ingyen volt, a taj-kártya is.
Plusz a járulékos illetékek
- új személyi
- új jogsi
- új útlevél
- új minden
15 éve elhagytam a két keresztnevemből az egyiket.
De most azon szeretnék változtatni, hogy másképp viseljem a férjezett nevem, mint ahogy a házasságkötésnél eldöntöttem 10 éve. Lehet ilyet?
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Írj egy 4 betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg...
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- Újra kell regisztrálnom, ha szolgáltatót változtatok és ezzel a mail-címem is megváltozik?
- Az új iwiw profil-képek-albumok. Egyszerűen nem tudok alapértelmezett képet változtatni/berakni!