Ha az orchidea virága lehullott, de a levele szép, mit lehet csinálni vele? (tudásbázis)
Tényleg ne vágd le, mert nagyon valószinű, hogy ha nem szárad le tövig új szárat hajt a már meglévő főszáron. Ha többet nem hajtana, leszárad magától és akkor levághatod, de csakis a száraz részeket.
Nekem is van három orchideám, ezek csak akkor hullaták el a virágaikat amikor tovább hajtottak valahol. Most is kettő elhullatta a virágait, de már akkor látszott, hogy tovább hajtanak.
És a lényeg, ha elkezd hajtani, iszonyat gyorsan nő, legalábbis én ezt vettem észre, egyik napról a másikra.
Amíg zöld a szára, én sem vágtam le. A végén hozott még virágot.
Aztán mikor leszáradt, levágtam persze. És aztán néma csend...
Majd másfél év múlva elkezdett növeszteni valamit, ami nem gyökérnek nézett ki. Sőt, kettőt! Virágszárak voltak, július elején, kislányom születésekor nyílt ki az első bimbó. Akkor összesen 17 virágot hozott a két száron, és azok közül jópár még azóta is pompázik. :)
Jah, és a virágszár végén is hajt még...
Nekem tavasz óta északi ablakban van, mert az összes többire odatűz a nap, azt meg tudtommal nem szeretik.
Csak azt szabad levágni, ami elszáradt. Ami zöld, azt TILOS!
Várj türelemmel!
Nekem évek óta alig virágoztak. Aztán vki mondta, hogy nyáron tegyem ki a teraszra. Egy-két hete behoztam őket és most az összes fog virágozni.
Idén már késő, de jövőre kipróbálhatjátok.
Milyen kár, hogy most tudtam meg :(
Sajna már levágtam, nem hajtott új szárat.
Úgy értem, hogy virágozzon legközelebb is, le kell vágni a már üres szárát? Vagy pont ezzel tennék rosszat?
Vagy ha lehullott a virága, akkor már nincs mit tenni?
További ajánlott fórumok:
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- Mit fogsz csinálni/csináltál a hétvégén?
- Egyszerűen csak végig szeretném csinálni végre! Tarts velem!Együtt könnyebb!
- Jobb lehullott cseresznyevirágnak lenni, mint csalánnak az út mentén
- A háromágú dracénámat túlöntöztem, lehullottak a levelei, menthető még?
- Mit a teendő Mikulásvirággal tavasszal? ( levelei lehullottak, de még virágzik)