Ha az első baba koraszülött lett, akkor a másodiknál is valószínűsíthető, hogy így lesz? (beszélgetés)
Én beérnem a 37. betöltött héttel is!Addigra mindene szépen ki van fejlődve a babának...plusz nem nőne majd 4 kilósra, ugyanis, ha Ári végig bent marad, szerintem több lett volna 3500 grammnál.:)
Na, de ez a legkevesebb!!!!Fő az egészség!
Szerintem sehogy, max ha megvárod, ameddig óvodás lesz a nagyobb.
:)
Egy ismerősömnek szintén fertőzés miatt lett korababája (30. hét) , neki azt mondták nem valószínű, hogy a második is az lesz, de nagyobb a terhesség utánkövetése ebben az esetben.
Sehogy.
Én ha még egyszer kezdeném nem szültem volna kis korkülönbséggel.. Három-négy év a minimum.
Latod, ez lehet.
Nem is mondom, hogy nem kell odafigyelni, csak (remelem), szegenynek azert nincs eleve boritekolva a koraszules. En a (koraszulott) fiammal nagyon megszenvedtem az elso ket honapot.
Kimondottan figyeltem/figyelek a higéniára...sőt, kórosan rendszeretőnek tartom magam.
Azonban a 10 napos hasmenés (napi kb 12x voltam wcn) szinte garancia volt a fertőzésre:(((
Jelzem, előtte soha nem volt még 2 napig tartó hasmenésem se, soha...nagyon ki voltam borulva, kórházban is voltam 3 napot emiatt a fertőzőn.
A lanyommal 32. Hettol fekudtem korhazban, 36. Heten megszuletett folyamatosan nyilo mehszaj miatt.
A fiammal a 32. Heten megint elkezdtem nyilni, de nem kellett befekudnom es vegul 38. Heten szuletett meg. A dokim ossze akarta varrni a mehszajam az elejen, de vegul ugy alakult, hogy nem tette. Meg szerencse. Mindenesetre en konnyen es gyorsan nyilo-tagulo tipus vagyok. Vagy gyenge a mehszajam...
A 37. héttől már nem számít koraszülésnek..
Itt a 30-adik, meg a 34. hétről van szó.. Ami azért meg még az...
Lehet némi genetikai hajlam is.
De általában nem.
Nekem a négyből a második volt koraszülött kicsit..
De a fiaméknál az oviban egy 7gyerekes anyukának meg a negyedik. A többivel meg semmi sem volt..
Ez nem feltétlenül igaz.
Attól függ elsősorban hogy mi volt az első alkalommal a koraszülés oka.
A kettonek semmi koze egymashoz, annyi eselyed van masodszorra koraszulni, mint elsore.
Az en elsom koraszulott volt, a masodikat tulhordtam :)
Elfelejtettem írni, hogy amikor anyum bátyámmal volt terhes...nála is elkezdett kinyílni a méhszáj...de visszatartással végülis időre született...
Én 38. hétre születtem, úgy, hogy dolgozott szinte végig.
Nekem a koraszülöttön a babám doktornője ( dr. Kelemen Edit) mondta, hogy fertőzés miatt jött korábban Áron.
További ajánlott fórumok:
- Minden jó pasi foglalt vagy másodiknak akar vagy azt sem, hogy is van ez?
- Szerintetek valószínű, h terhes a barátnőm? Ezek akkor most előjelek vagy mi lehet?
- Ha az első baba könnyen összejött akkor a másodiknál is lehet rá számítani?
- Ha korábban rendőrségi kihallgatás nem volt, akkor valószínű, hogy tanúként hívnak be?
- Korai terhesség esetében a napközbeni hőm 35, 5 fok, akkor valószínű hogy nem vagyok terhes?
- Ha munkanélküliként regisztrálok a munkaügyhöz, akkor nagyobb valószínűséggel vesznek fel az általam jelentkezett helyre?