Ha az albérlő nem fizet, mit tehetek? (tudásbázis)
Szia!
Nem irigyellek, lehet ezt az összeget már elbukod! Ráadásul nem mehetsz be a saját lakásodba, mert a bérlő feljelenthet! Érdemes lett volna hivatalosan kiadni a lakást, akkor most nem volnál ilyen nagy bajban!
ezt csak átmenetileg lett volna szabad hagynod... de erre már te is rájöttél. 1-2 hónap, és nem tovább, ha minimálisan sem törleszt neked... Sajnos most te fizetheted az ő élete nyomorának az árát.
Beszélj egy ügyvéddel. Ha pedig a jóindulatodnál vezérelve fogadtad be, akkor lehet szó se lesz albérleti díjról, csupán a felhalmozott rezsi tartozásról....
Ez a legtisztább-mi is úgy adtuk ki a lakásainkat,hogy ide jönnek a számlák,és befizetjük csekken-amit minden hónapban bemutatunk a bérlőknek.
Így biztos,hogy be van fizetve.
Ha bíróságra mész, nem az lesz a tárgyalás témája, hogy Te adóztál vagy sem.
Ettől csak akkor kell tartanod, ha a volt lakód megfenyeget, hogy feljelent az adóhatóságnál.
Egy ismerősöm kiadta az árverés alatt lévő házát, és a lakói felhalmoztak egy csomó tartozást, és még ezt-azt el is vittek a házból, amikor kiköltöztek.
A bíróság kötelezte az albérlőket a tartozás megfizetésére.
És az, hogy az ismerősöm fizetett-e adót, szóba sem került.
Én is évekig laktam albiban. Nálam minden tulaj a saját címére kérte az albi számláit is, az elszámolásnál pedig havonta elém tette azokat, és az alapján fizettem ki őket neki (ő előre befizette, és azután rakta elém amikor megbeszéltük, h találkozunk) + az albérleti díjat. NAV felé senki nme jelentette le, h én az albérlője vagyok, de ők is korrektek voltak velem, én meg miért ne lettem volna az? Amúgy, ha nem fizettem volna, mivel hivatalos szerződés nme volt, simán kipakolhatott volna, mondván, h önkényes lakásfoglaló vagyok. Gondolom a törvény így nem mellettem állt volna.
Ezt én sem értem, h hogy tud vki ilyen rezsi tartozást felhalmozni??? Hogy lehet ezt hagyni? Ez sok hónap nemtörődömsége.
Nem igazán értem, hogy tud egy albérlő ekkora tartozást felhalmozni???
Én is laktam fiatalon albiban évekig, de nálunk halálpontosan (volt, hogy napokkal előbb is) jött a főbérlő a bérleti díjért és a rezsiért. Talán ezért is tudott átverni, nem kicsit, mindig elhittem, hogy ennyi, meg annyi a rezsi, és közben a másik lakásából való rezsi jó részét is én fizettem.
Tessék szerződést kötni, bejelenteni, és adózni, és akkor lehet pereskedni!
Azt hiszem,nemrég volt téma a Naplóban.
A minap néztem meg a videót.
Tanulságos.
Az a baj,hogy a törvény a bentlakókat védi,a birtoklót-hiába nem ő a tulaj -sajnos:((
ha nem adóztál akkor lehet rosszabbul járnál a bírósággal mint ha hagynád az egészet. biztos, hogy meg fognak bűntetni.
keress fel egy ügyvédet és kérd ki a tanácsát
Szia!
Ha nem hivatalos albérlő volt, akkor én nem biztos, hogy perelnék...Gondolj csak bele...amit fizetett Neked albi díjat azt Te bejelentetted? Adóztál utána? Csúnyán megbüntethet a NAV...
Volt egy albérlőm,aki nagyon sok közüzemi számlát gyűjtött össze.Közjegyzőhöz fordultam,de ellentmondással éltek.
A Tiszaszolgban ügyvéd előtt elismerte a tartozását.
Nem hivatalos albérlő volt,szerződés volt,de nem volt bejelentve,viszont a siját illegárisan beköltöztette a lakásomba.Ezért kérhetek-e plussz bérleti díjat tőle?A bíróságon,ha perré alakul,nekem mennyit kell fizetnem,mikor látom a pénzem?Érdemes-e elkezdeni?Lesz-e tárgyalás,vagy csak a bizonyítékokat kell benyújtani?Kérhetek-e költségmentességet?
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetek? Albérlő a szomszédom.
- Mi az a kommunális adó? Azt ki fizeti? A főbérlő vagy az albérlő?
- Nem enged be az albérlő a lakásba. Mit tehetek?
- Ebay - ha a vevő nem fizet mit tehetek?
- Az albérlő vagy a tulaj fizeti, ha valami tönkremegy a lakásban?
- Az albérlővel csak a rezsiköltséget (gáz, villany, víz) fizettetem ki, kell akkor adóznom utána?