Ha Ausztráliában él a magyar ember... (beszélgetés)
Szia Panka21!
Sikerül kijutnotok??
Üdv
Pannita
Szia!
:) Tényleg jól hangzik..:)
Köszönöm hogy megosztottad velem. Ilyenkor kicsit erősödik bennem a mehetnék.. Csak ugye ez még kevés:)
Szép napot!:)
Szia Panka!
11évvel ezelőtt jártam ebben a csodálatos országban:)
Pár hónapot éltem kint,csak jót tudok írni róla.Bécsből indult a gép(Lauda air),és 24 órás volt az út,egyszer szálltunk le tankolni Kuala Lumpur-ban(Malajzia).
Jártam mindenfelé,dzsungelben,sivatagban,hegyekben,csodálatos városokban és a legvégén egy katamaránnal a nagy korallzátonyon Hamilton Island környékén is.Egyedül mentem,ott vártak a Barátok,mindenki nagyon kedves és csak csupa jót tudok mondani tényleg!
Aki kint él ismerősöm és ott dolgozott az pincér,a másik parkettázó volt.
Szálltam meg szállodában és aludtam Magyaroknál is,akik 56'-ban mentek ki.
Van munka,szeretni kell dolgozni,jól kell tudni beszélni,és mosolyogni kell mindig :)
Egyik reggel a Bondi Beach-en üldögéltem egy padon,merengtem(nem hittem el hol vagyok) és kocogtak fiatalok el mellettem,majd odaszóltak: menjek velük fussunk együtt(mindezt széles mosollyal),mint a filmeken.
Bocs ha hosszúra nyúltam,de jó volt megosztani ezt a pár sort is,nincs olyan napom,hogy ne gondolnék arra az időre!
Köszönöm szépen a hozzászólásokat! Ha valakinek még bármi eszébe jut, kérem ossza meg velem:)
Szép, napsütéses napot mindenkinek:D
2 évvel ezelőtt úgy volt, hogy én is megyek ki a párommal és még más barátainkkal. Bennem is rengeteg kétség volt... A szervezés elkezdődött. Mi azóta már nem vagyunk együtt (úgyhogy a kérdés már nem kérdés), de a barátaink kimentek. Akik sok pénzzel mentek, jól elvannak. Akik viszont kevéssel, azok azóta küzdenek rendesen (ilyen-olyan vízum, húzódó ügyintézés). Sokkal nehezebb már, mint évekkel ezelőtt volt. 'AU bezárta kapuit' - ezt mondta a barátom. Persze nem lehetetlen, csak fel kell készülni, hogy sokkal nehezebb. Ő mondjuk olyan ember, aki az őslakos kultúra miatt ment oda ki - és oda is való, úgy néz ki, mint egy abo :) Ezért ezek a nehézségek sem tudják elrettenteni. Neki ott a helye. Szóval a kérdés az, hogy miért akarod, és mennyire...
Sok szerencsét, ha úgy döntesz! :)
No, akkor meg van az egész esti olvasnivalóm. :)
És számodra milyen 4. éve ott? Így tervezted? Mennyi időnként jutsz haza? Megbántad esetleg? Anyagilag így jobbnak érzed?
Azon is gondolkodtam, hogy ha a Párom megkapja azt a melót, akkor én elkezdek valami olyasmi OKJ-s tanfolyamot, amiit ott lehetne hasznosítani.. Valami vendéglátós, különleges mixer, vagy bármi ilyesmi.. Aminek ott tutira lenne keletje.. Mire vannak mostanság rákattanva?
Mi az a meló, amit mostanság keresnek?
Én úgy gondolom, hogy aki innen "menekül", az nem csak az országtól menekül. Sőőőt! Leginkább nem az országtól, hanem az emberektől. Szeretem ezt az országot, szeretem, hogy éjszaka szép a kivilágítás, nem látom a szemetet és a szerencsétlen homeless-eket, mert sötét van.
De.. Ha van más megoldás, ha van könnyebb.. Akkor az ember nekiindul, nem?
Köszönöm a válaszokat! A lehetőség alatt azt értettem, hogy úgy kimenni, hogy már van munka. Nekem ez nehezebb, mert még csak 21,5 vagyok, és még nincs semmilyen végzettségem, de a páromnak már van, és ő kapott munkalehetőséget, ami ha bejönne, az itteni fizetésének a huh, 15-20x-át kapná. Ami háááát valljuk be nem mindegy. De egy nagyon nagy döntés mindent felhagyni itthon, és elmenni. Bevallom, az engem kevéssé izgat, hogy a magyarok milyenek kinn. Mi nem olyanok lennénk. Nem tudom eldönteni, hogy egy szebb és jobb jövőképért (ami szó szerint csak kép egyenlőre) feladni mindent itthon. Nagy dilemma. Mert sajnos a pénz nem boldogít, de ha nincs........... nem tudsz miből ételt venni..
Szóval ezért..
Szia Panka!
Gondoljátok meg, mert nagyon messze van. Ha egyszer kimentek, egyhamar nem jöttök haza, több százezer forint az útiköltség. És kint se fenékig tejfel, a férjem unokahúga 2 éve ment ki a férjével. Alig kaptak munkát, most fodrász és kevesebbet keres, mint itthon.
Sziasztok!
Fejünkbe vettük, hogy ha esetleg lesz lehetőségünk, a párommal együtt kiköltöznénk Ausztráliába. Azoknak a véleményét, tapasztalatait, élményeit, (+-) mindent (!!!!) várnám, akik éltek/élnek, ott. A rokoné/baráté is érdekelne, de a saját méginkább. Tényleg minden! A mindennapok, a munka, a történelem, az emberek, az árak, az állatok, a lehetőségek (férfinak/nőnek)..
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- A magyar ember mindent tűr?!
- Miért bolondul meg a magyar ember többsége, ha egy napot nem lesz nyitva bolt?
- Mi történt a magyar emberek helyesírásával? Egyre csapnivalóbb...
- Melyik magyar ismert ember vagy celeb gyereke lennél szívesen?
- Mennyi idő alatt érkezik a számlára a pénz, ha Ausztráliából utalnak magyarországi bankszámlára?