Ha a vízdíjjal el vagyok maradva, mennyi idő után korlátozzák a szolgáltatást? (tudásbázis)
Azt nem tudom, hogy a törvény mit ír elő, csak azt, hogy a szomszédban mi zajlott. Mivel egy vagy több lakó hosszú ideje nem fizette, így elzárták a főmérőt, majd arra adtak lehetőséget, hogy minden lakó maga csatlakozzon rá a főmérőre saját költségre.
Nem tudom, hogy pontosan mi az előírás, de Édesanyám az egyik vízszolgáltatónál dolgozik, így tudok közvetlenül érdeklődni az aktuális eljárásokról.
Háztartási jellegű vízfelhasználás esetén, a fogyasztást időben, vagy mennyiségben korlátozhatja a szolgáltató. már, ha korlátozható. Mert nem mindenhol.
Mellékmérősnél pl nem. Egy lakó miatt nem fogják az egész háznak korlátozni, ez biztos, a törvény nem ad rá lehetőséget.
Elzárni egyáltalán nem zárhatják el! Csak közüzemnek.
Egyébként pedig először az ÁNTSZ-t értesítik, hogy korlátozni fogják, majd tértivevényes levélke az adósnak, ha társasház, akkor még a közös képviselőnek is.
Amíg ez nincs, nem kell aggódni. Természetesen a díjat be kell fizetni, de a topik indítónak még nem kell aggódnia emiatt.
Általában 3 hónap a türelmi idő, de szolgáltatótól függ.
Szerintem simán hívd fel őket és kérdezd meg! ;)
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a DIGI szolgáltatásairól?(internet, tv, telefon)
- Szerintetek melyik a jobb internet szolgáltató?
- Vihar miatt elment a szolgáltatás, ha nem áll vissza, akkor mi lehet a gond?
- Ki mennyi pénzt hagy havonta a kozmetikusnál és milyen szolgáltatásokat vesz igénybe?
- Albérlőm el van maradva a közüzemi számlákkal, kb.300000 Ft-tal. Mit lehet tenni? A szolgáltatókkal én vagyok szerződésben.
- Mit jelent ha a UPC korlátozza a szolgáltatást?