Ha a tudás nem elég... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ha a tudás nem elég...
Köszönöm kedves vagy! Én hosszú éveken keresztül tervezgettem,hogy visszamegyek és leteszem a fiam eredményeit az asztalra.De amikor a gyerekem feltette a koronát a hosszú évek munkájára,amikor kezembe adta a kitünő diplomáját, amit nem is akármilyen szakon szerzett, akkor már nem érdekelt az egész.Sőt hálát kezdtem érezni, hogy szemetek voltak velünk, mert ettől mi nagyon megerősödtünk.
Őszintén kívánom, hogy sok-sok sikert érjen el a gyermeked és biztos, hogy nem véletlen volt az egész. Valami vár rátok, valami jó, ami ezen az úton van és nem a másikon.
Anno (1994-ben engem sem vettek fel egyik elit budapesti gimibe sem,hatosztályosba.Túl éretlen voltam vagy mi...A kinézett budapesti elit katolikus gimi azzal hárított,hogy nem tudok Bibliát -Ószövetséget értelmezni (12 évesen).Tudom,hogy a szüleim nem protekcióztak.
Aztán mentem egy vidéki, négy éves katolikus gimibe,nem lett semmi bajom,hátrányom sem származott ebből.Jól éreztem magam, szuper barátaim lettek és elvégeztem utána egy egyetemet,lett felsőfokúm,multi elsőre felvett, jó állásba.
Nem kell mindig bánni,ha nem sikerül...Sok sikert a fiadnak!
Szia! Elmondok egy történetet! A kisebbik fiam egy elit általánosban kezdte az iskolát. Mivel október végén nem olvasott és írt folyamatosan "leírták" a gyermekem. Év végén azt mondták, hogy anyuka, a gyereknek korrekciós osztályba kéne járni, de jobb lenne, ha kisegítő iskolába iratja.Elvittem onnan egy gyerekbarát iskolába. A tanító néni látta, hogy nincs az eszével baj, sőt nagyon okos. Csak közepesen diszlexiás volt, amivel akkor még nem foglalkoztak. Segítséggel szépen javult.Gépészeti szakközépbe ment, ahol ötös volt fizikából (az osztályban ált. 11-en buktak), matekból, történelemből, informatikából is kitűnő volt, egy év alatt középfokú nyelvvizsgát tett elsőre, kémiából országos tanulmányi versenyen 2. lett, másodikasként megkapta az iskola által alapított érdemérmet, amiből évente egyet adnak ki és eddig csak végzős diák vagy felnőtt kapta.Érettségi után is neki szánták, de azt mondta, hogy neki már van és van még olyan diák, aki érdemes rá. Egyetemre jelentkezett, műszaki informatikai szakra. Bp-re akart menni, de 1 pont hiányzott, így a második helyen jelőlt Veszprémbe ment. 5 év alatt elvégezte a műszaki informatikát (összesen 6-an voltak, akiknek nem kellett ráhúzni) és KITÜNŐRE diplomázott.Itt felfigyelt rá egy amerikai cég,mikor kezében volt a diploma elétolták a szerződést, ami nem akármi volt. Most sokat van külföldön, luxus szállodát bíztosít a cég, taxi viszi-hozza munkába és még a pincérblokkal igazolt kólát is kifizetik.
Most mondjam, hogy 12 éven keresztül fortyogtam, hogy visszaviszem a tanító néninek és az elit iskolának a gyerek eredményeit? A tanítónővel minden szombaton találkozom,ill. látom.
Aztán az jutott eszembe, hogy inkább hálás vagyok, mert ott egy közepes,sikerélménytől megfosztott senki lett volna, aki csak kapaszkodik. Így pedig egy tehetséges, sikeres, boldog ember lett.A másik tanítőnővel azóta is tartjuk a kapcsolatot,sokszor megköszöntük már neki, hogy ő sem adta fel és segített.Azt mondta ez az igazi elismerés a tanítói pályáján.
Minden vágya a budapesti egyetem volt, de a sors másképp akarta és Veszprémben várt rá a szerencse! Igaz keményen megküzdött érte.
Hagyd a fenébe, talán nektek is tartogat a sors valami szépet és talán itt vár a fiadra a siker!
Köszönöm! Úgy lesz. A család azt mondja: hagyjam a csudába! De, amikor felvetettem, hogy ha nem csinálok semmit, az olyan, mintha egyetértenék a módszerükkel, elhallgattak. Egyetértettek.
Igazad van, mi is ezért tudtuk elfogadni a ranglista eredményét: hittük, hogy azért nem sikerült, mert így lesz jobb - valamiért, amit nekünk nem muszáj értenünk! ;)
Én most érettségizem és ilyesmivel találkoztam. Az osztálytársam gimiben 2-szer bukott és egy szintén egyházi iskolába protekcióval jutott be, pedig nem egy ész, sőt... Aki meg tényleg ott szeretne tanulni, nem teheti, mert elveszik előlük a helyeket az ilyenek.
Van olyan példám is, hogy felvételi nélkül vettek fel okos gyereket, mondjuk ezt sem értem.. Ha okos akkor miért kell protekció?! Nah mindegy.
Nem próbáltatok fellebbezni?
én szintén bemennék érdeklődni.
nem biztos, hogy ez áll a háttérben.
Szia! Sajnálom,h. a fiadnak nem sikerült amit szeretett volna. De remélem egy másik helyen és beteljesülnek az álmai.
Sajnos ilyen mindig volt és lesz is mint az általád emlitett lány és az apja:-S
Ugrás a teljes írásra: Ha a tudás nem elég...
További ajánlott fórumok:
- Nem lehetne valami szankciót alkalmazni azokkal szemben, akik a tudásbázisban élik ki fecsegő hajlamukat?
- 40. szülinapra meglepetés partit rendeznék, hogyan tudassam a meghívottakkal, hogy a fogyasztás önköltséges lesz?
- Okostelefont vásárolnék megfelelő tudással, viszont nem méregdrágát
- Normális, ha az ember kilenc éve napi 12-14 órában más nyelvet használ, akkor kopik az anyanyelvi tudása?
- Meglévő gépírás tudásomat hogyan fejleszthetem, gyorsíthatom?
- Hogy írjam le németül, ha megszeretném kérdezni, hogy: A munkához alapfokú nyelvtudás elegendő-e?