Ha a terhesség alatt sok tejet ittam attól lehet tejérzékeny a baba? (tudásbázis)
A kérdés az, hogy tejfehérje-, vagy tejcukor-érzékeny?
De Olignak igaza van, az allergia tünete a hasmenés.
Amit én elképzelhetőnek tartok, az az, hogy a tejcukrot nem dolgozza fel kellőképpen a szervezete. Ha nem bontja le rendesen, a bélben erjedni kezd, gázt képez, és ettől hasfájós a pici.
Erre jó lehet a laktózmentes tej.
Nálunk alapból hasfájós és szeles volt mindkét leányzó, nekünk a Sab Simplex vált be. No és persze nem ittam sok tejet, de a napi tejeskávém azért lecsúszott.
Dorinával pl. nem ehettem joghurtot, mert bár nem volt benne élőflóra, nem bírta a pocakja.
Jah, és sajnos nem múlt el 3hónaposan, ahogy az a nagykönyvben van, Dorinánál kb. akkor volt a legrosszabb! Olyan 6hónapos kora óta szoktatom le a Sab Simplexről, most álltunk le vele teljesen. De egy ideje már csak napi egyszer kapott.
Ha tejérzékeny lenne nem lenne szorulásos, épp ellenkezőleg. Szerintem.
A terhesség alatti tejfogyasztástól nenm alakulhat ki, mert van egy tejallergiás lányom és amikor terhes voltam, a szakorvosa mondta, hogy igyak nyugodtan tejet, csak ha megszületik akkor hagyjam abba
Szia!
Inkább szoptatás alatt érdemes odafigyelni, hogy az Anyuka milyen mennyiségben visz a szervezetébe pl: fehérje tartalmú ételt/ez esetben italt!
Nálunk egy véletlen folytán derült ki, hogy fehérjeérzékeny.
Akkor 3 hónapos volt a fiam, amikor egy Apnoe-s roham miatt kórházba került.
Mivel a gasztróra vettek fel minket, a saját vizsgálataikat is elvégezték!
Akkor derült ki, hogy fehérjeérzékeny és az Én tej fogyasztásommal hozták összefüggésbe!
Míg szoptattam nagyban kerülnöm kellett a tejtermékeket, a hasfájása is elmúlt, a későbbiekben meg az Ő hozzátáplálásánál kellett figyelni, hogy milyen mennyiségű tej - tejterméket juttatok a szervezetébe!
Akkor azt mondták, hogy ez az érzékenység sok babánál előfordul, de persze nem derül ki, hisz nem kerülnek ilyen vizsgálatok alá, a mi esetünkben ez azért súlyosabb volt!
Kinőhetőnek mondták, és ez igaz is, már az Én babám is ehet már mindent :-)persze még figyelni kell és kontrollra is járunk!
Nem valószínű, a szoptatás alatt ivott/evett tej inkább befolyásolja.
Hasfájás, véresszéklet, hasmenés, puffadás... A fiamnál így jelentkezett.