Ha a párotok "asszony"-ként emleget titeket, mit szóltok? (beszélgetés)
Hallottam már,,itt álatlában a férjének magának is azt mondja "apám" ,,
Anélkül hogy megbántanék bárkit,,inkább szólítson ,,asszonynak,,,vagy tekintetes nagyasszonynak:)))Csak ne mondja hogy,, anyukám,,,
Anyu is "párom"-ként beszélt az Apuról, pedig házasok voltak. (Vagyis régebben is volt lehetőség egy "lazább" értelmezésre.)
Engem viszont a férjem olyankor nevezett "zasszonynak", ha vicces kedve volt. (Természetesen engem sose zavartez, "megháláltam" azzal, hogy én őt "azuram"-nak mondtam.)
Megértem.
Azt is megértem, ha valakit zavar, ha a férje, ill. párja így emlegeti. (Voltak itt ilyen hozzászólások is.)
Embere válogatja, mi fér bele neki, ez nem a nyelven múlik, hanem kettőjükön.
Lapozz vissza a 4. hozzászóláshoz!
Engem az foglalkoztat, hogy a FI "azóta" a felesége lett-e annak, aki "asszonyként" emlegette.
Mert érdekes, hogy valaki a kedveséről beszél úgy, hogy "az asszony".
Régen nyilván másképp használták.
Én úgy érzem ma már egész más ízű lett a szó. Pl. olyant hallani, hogy nah, már megint ugat a "zasszony", de olyant nem, hogy nah, már megint ugat a kedvesem...
Szerinted.
Nem akarlak meggyőzni semmiről, ne érts félre, de nekem arről teljesen más a véleményem.
(Régen a feleségét szólította és emlegette így a férj, az összes többi nőre nem használta ezt a szót magában.)
Van.
Főleg a hangszín, a hangsúly és az "emlegetés" tartalmi tényezői szempontjából.
Az "asszony" szóval semmi gond, mély gyökerei vannak a magyar kultúrában. (Ahogy pl. "a zuram"-nak, "anyjuk"-, "apjuk"-nak is.)
Ma már ezek lassan elfelejtődnek, már régen kimentek a divatból.
En szivbol ruhellem, mikor a parom ugy beszel rolam a haverokkal, munkatarsakkal, hogy pl. megyek, mert jon az asszony. Azt hiszi, hogy nem tudom.
Gyulolom erte ilyenkor! Van nevem, de lehetnek a parom, a kedvesem, a barmim.
Szerintem tök helyzetfüggő, és hogy milyen hangsúllyal és szövegkörnyezetben mondja.
Engem is van, hogy asszonynak hív, de ez mindig valami vicces szituációban van, én nem érzem gáznak.
További ajánlott fórumok:
- Fogyis Barátaim! Várlak Titeket! :)
- Elítélendő az a fiatal nő vagy asszony aki abortuszra megy?
- Mivel tartjátok fenn a párotok iránt az érdeklődéseteket éveken át?
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Utált már titeket a párotok családja minden ok nélkül?
- Milyen gyakran dicsér meg titeket a párotok?