Ha a családban haláleset történik, akkor a kutya ezt megérzi? (tudásbázis kérdés)
Akinek volt valaha kutyája, és szoros kapcsolatot ápolt vele, az jól tuja,hogy sok dolgot megérez.
Anyukám mesélte, hogy az én kutyusom pont akkor kezdett sírni, mikor nyaralás után itthon landolt a repülőgép velünk. Pedig addig semmi nem volt vele, akkor viszont odaült az ajtóhoz, és sírni kezdett.
Annyira kis cukik :)
A kutya nagyon megérzi a vele szoros kapcsolatban lévő ember változásait, úgyhogy szerintem is simán megérezheti, ha meghal valaki. Mi is rájöhetnénk sok apróságból, de mi ezeket általában nem tudju észrevenni, az állat viszont igen.
De a bagollyal kapcsolatban: azt hittem, már rég kihalt ez a tévhit. A bagoly szereti a fényt, oda szokott menni és még huhog is rá. Régen drága volt a fényforrás, csak súlyos beteg embernél világítottak éjszaka, ezért ott huhogott a bagoly. És mivel régen a nagybeteg legtöbbször meghalt, kész volt az összekapcsolás, hogy ha bagoly huhog az ablakban, meghal valaki. De mi azért már ne legyünk babonásak!
Igen,megérzi.
..és képes a gazdája után halni.
(Anyunk 2 hete halt meg,kedvenc kiskutyája vonyított utána,majd másnap elpusztult ő is..)
Nekem 6 hete halt meg a nagypapám.A szomszédok monták,hogy mielőtt meghallt 2 napig és a halálát követő 2 napigg,minden éjjel úgy vonyított a kutya,hogy nem aludt az egész utca.A halála utáni 3 nappal abbahagyta.Se előtt se utánna nem csinált még ilyet.
A szomszédom amikor meghalt,az imádott kutyája aznap elszökött és soha többet nem látták.
Nem vagyok állatpszichológus, de az tény, hogy Apu halála után pár nappal a papagája is elpusztult, pedig -bár nagyon aranyos madárka volt- nyilván nem annyira intelligens, mint egy kutya.
Én nem lepődnék meg, ha valamit megÉRTenének a helyzetből, az általuk szeretett lény hiányából.
Igenis megerzi!!!
Meg azt is ha valaki elkoltozik>Nagyfiam eskuvoje ota hetente jar hozzam es addig nem nyugszik mig nem kapja meg a simogatats,paskolast,nem halja a hangjat!
Erzi a hianyat,mert ugy nem tudja senki mas simogatni,paskolni,es nem felejti a gazdaja -szagat-szeretgetni.
Meg mai napig is latom a szemeben /19 honap telt el /hogy varja.
Egy utcaval arrabb jart amikor mar jelezte ,jon a gazdija !
Nem csak az embernek nehez ....
Fajtaja: nemetjuhasz
Meg a bagoly olyan, állítólag, hogy ahol megjelenik egy tornácon, úgymond, de lehet ablakpárkány, fa, stb..., ott is meghal valaki...
A kutyáról ezt a dolgot már én is hallottam megtörtén eseteket feldolgozó dokumentumfilmben...
További ajánlott fórumok:
- Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban?
- Idősen, betegen családban vagy otthonban képzeled a jövődet?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Indigó gyerek a családban
- Tegnap éjjel leesett a tükör a fürdőben. Azt olvastam, ha ilyesmi történik valaki meghal a családban. Én babonás vagyok. Para van!
- Ha a családban haláleset történt, miért kérik hogy volt-e életbiztosítása? Adózni kell utána? Ha nem vallom be, akkor mi történik?