Ha 9 éves gyerek messzebbre nem lát jól (kb. -1), rögtön szemüveg a megoldás, nem fog jobban ellustulni a szem? Vélemény, tapasztalat? (tudásbázis)
Most találtam ezt az oldalt. Még nem néztem meg, de azt írják, hogy a gyerekek iskoláskori szemromlását megelőző masszázstechnikát mutatják be benne. Fogalmam sincs mi ez, de hátha segít valakinek.
Én sem értem, hogy miért. Évekkel ezelőtt elkaptam egy műsor végét szerintem a szegedi tévében, ahol erről volt szó. Éppen egy nő beszélt benne arról, hogy annyira rövidlátó volt, hogy szinte már alig látott, és igaz hogy nem teljesen, de tetemesen csökkentette a dipotriái számát, nagyon kitartó és következetes tornával.
Amikor a fiam szemüveges lett, és a doktornőnél érdeklődtem a szemtorna felől, majdnem szétharapta a fejemet,nem is mertem nagyon forszírozni.
Létezik látáshavító szemüveg is, az üzlet is, ott már gyanakodhat az ember, hogy rá akarnak sózni valamit. De ennél a tornával nem tudom mi a baj.
"egész nagy dioptriás szemet is helyre lehet vele hozni. "
Akkor a szemészek miért nem azt alkalmazzák?
Nekem 9 évesen -0,5-t írtak fel nem igazán hordtam a szemcsit (szégyeltem) de romlott a szemem akkor elhatároztam mindig viselni fogom.... Úgy is romlott. Most ott tartok hogy -7,5-ös kell :(
Az érdekesség: sem a szülők sem a nagyszülök, unokatesok nem szemüvegesek.....
Mi hárman vagyunk testvérek és mind a hármunknak rövidlátásunk lett :(
ezt a rejtett kancsalságot óvónőknek észre kellett volna venniük!
akkor takarással lehet, hogy jobban lehetett volna korrigálni a látását!
Nekem is -1D-s a szemem hosszú évek óta (bár én 20 évesen kaptam szemüveget), így tökéletesen tudom, milyen szemüveg nélkül "látni" - kényelmetlen.
A gyermekednek is nagyon kényelmetlen nézni az iskolában a táblát, mert homályos. Rengeteg energiát elvesz a gyerektől, hogy próbálja követni a táblára írottakat, nem beszélve arról, hogy hunyorog, mert úgy élesebben lát, de ez meg nem jó sem a szemnek, sem a szem körüli ráncoknak!
Nem fog ellustulni a szeme, ettől ne félj. Ha nem lát, kell a szemüveg.
ű
Szia! Saját tapasztalatomat mondom. Valószínű rövidlátó a gyerek, én is az vagyok. Megkaptam kb. ennyi idősen én is a szemüveget, hordtam is és tényleg romlott is a szemem. Voltak barátnőim, akiknek szintén ilyen dipotriás szemüvegük volt, de nem hordták hiúságból (nem is láttak), de a vége az lett, hogy nekik is ugyanúgy romlott, végül is nekik is hordani kellett a szemüveget, ha látni akartak.
Valahogy mégsem vagyok szemüveg párti, pláne egy kisgyerek esetében. A fiam is rövidlátó lett, annak idején kérdezgettem a szemtornáról a doktornőt, de mereven elutasította. És valahogy az egész elmaradt. De lehet, hogy ez lenne a megoldás, még én is reménykedem, hogy javulhatna a gyerek szeme, bár ő már 18 éves lesz.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Kártyajáték / megoldások
- Kisiskolás problémák megoldása
- Kérhetek-e kártérítést, ha rossz szemüveget csináltak?
- Segítsetek megoldást találni, vészhelyzet van, hogyan tudnék kölcsönt szerezni?
- Leszámoltam a munkahelyen, mert költözök messzebbre. Sajnálom a munkámat. Hogy tereljem el a gondolataim erről?