Ha 4 órában vállalok munkát is jár munkáltatói igazolás? (tudásbázis kérdés)
Irreleváns, hogy próbaidő/betanulási idő alatt vagy egy munkáltatónál alkalmazásban... ahogy az is, hogy hány órában dolgozol annak szempontjából, hogy kiállítanak-e munkáltatói igazolást.
Abban a pillanatban, hogy mindkét fél részéről aláírták a szerződést (mint munkáltató, mint munkavállaló), már kötelesek kiállítani munkáltatói igazolást... azaz kérhetsz akár annak tényéről, hogy náluk dolgozol. Kérhetsz arról, hogy mennyi a havi kereseted. Sőt... ha megszűnik a jogviszonyod (vagy kinevezésed, ha épp állami alkalmazott vagy), utólag is kérhetsz arról igazolást, hogy mettől meddig dolgoztál az adott helyen. Ha a munkáltató már nem létezik, akkor a területi nyugdíj igazgatóságról kikérhető minden adat.
Remélem a válaszom kielégítő volt! :) Ha van még kérdésed, szívesen segítek, amiben tudok.
Szia igen bocsánat bölcsihez kell majd !!!!
Most szeretnék munkahelyet váltani és nem tudom egyből kérhetek e munkáltatói igazolást vagy ha letelt egy hónap betanulási hónap 😊😊😊😊
Szia!
Először is tegyük tisztába azt, hogy mire gondolsz... mert szerintem nem a munkáltatói igazolásra. :)
Szívesen segítek, csak fogalmazd meg pontosan, mi érdekel! :)
További ajánlott fórumok:
- A bölcsődei előjegyeztetéskor is kérik a munkáltatói igazolást?
- Előfizetéses mobilhoz kell munkáltatói igazolás? Vagy csak közüzemi számla?
- Tud valaki olyan hitelt ahol nem kérnek bankszámlát csak munkáltatói igazolást?
- Milyen munkáltatói igazolás kell a bölcsibe?
- Auchan hitelt munkáltatói igazolás nélkül is adnak?
- A munkáltató 14M30 igazolást adott ki. Milyen számú nyomtatványon tudom benyújtani a bevallásomat?