H1N1 mennyibe kerül egy négytagú család oltása? 2 iskolás gyerek, 2 felnőtt. (tudásbázis)
helló
A párom is be szeretné oltatni magát mivel van egy kislányunk nem sokára fél éves lesz.Szerintetek neki fizetnie kell az oltásért?
Pont ez a védőoltások lényege! Így "tanul meg" védekezni az adott vírus ellen az immunrendszer.
Tele higannyal? Mérgezést?
:DDD
Biztos, hogy a higany miatt nem kell aggódni.
Az lehet, hogy most még nincs nagy járvány, de könnyen elképzelhető, hogy január-március között fog tetőzni.
A gyerekek ingyen kapják felnőttnek ha nincs krónikus betegsége akkor 1930 ft mi be vagyunk olva ja és megjegyzem a nagyobbik fiam 6 éves és tojáallergiás kis mértékben neki is be lett adva igaz kórházban adták be mert a háziorvosunk nem adta be neki inkább beküldött mivel mondták hogy tojásban volt elöállitva .
de 1 órát maradtunk bent vagyis a váróteremben miután beoltották és nem jött ki semmi rajta .:):)
Össze-vissza beszélsz/írsz.
Utánaolvastál egyáltalán a dolognak, vagy csak a rémhíreknek hiszel???
Így van ahogy írod. A hajam az égnek áll a sok butaság hallatán!
Ez az oltóanyag is csak azokat a vivőanyagokat tartalmazza, mint az összes többi oltás. Tehát ha arra nem allergiás az illető, akkor erre sem lesz!
Lehet, hogy statisztikailag nincs járvány, de nagyon sok beteg van.
Igenis a rizikós csoportba tartozók oltassák be magukat!
Ne írj butaságokat;)
Etil-higany van benne ami kiürül a szervezetből.
Metil higany van pl. a tengeri halakban....akkor melyik is a veszélyesebb?!
Bene oltsátok már magatokat... Magába a virust beadjátok a saját testeteknek? Ám meg tele van higannyal, simán nehéz fém mérgezést lehet kapni..
Ám meg megsúgom, nincs járvány.. se akkora veszély mint ahogy felkapják
A gyerekeknek ingyenes az oltás. Sőt az eü. miniszter megkérte az orvosokat, hogy ne kérjenek pénz az oltás beadásáért!
Felnőtteknek pedig kb. 2000 Ft/adag az oltóanyag.
1930/db az oltóanyag, 1070/db az oltás legalábbis a mi egészségügyi központunkban.
Minket még a háziorvos oltott be ingyen. :)
Elvileg a középiskolásoknak is ingyenes, nem csak a 14 év alattiaknak.
DE! ha nincs a dokinál oltóanyag, akkor neked kell megvenni. Kb. 2000 Ft egy adag.
Én így jártam. A majdnem 2 éves kislányomnak és magamnak (én kismama vagyok, és szintén ingyenes kéne, hogy legyen) 4000-ért kellett megvennem az oltást. A gyógyszertárban azt mondták, hogy vannak kijelölt patikák, ahol elvileg lehet ingyen kiváltani, de a fene se tudja melyikek azok.
Így is úgy is beadattam, volna, nem a pénz a gond, csak a hiányos tájékoztatás.
Szóval erre figylejetek oda.
Viszont a háziorvosom nem kért pénzt a beadásért.
Engem az háborít fel, hogy egyes orvosok azért kérnek pénzt, hogy beadják az oltást.
Mindenkire veszélyes! Azt nem tudom, hogy az oltópontokon ingyen adják e be.
Etikat, a gyerekek ingyen oltják, ha iskolás, óvodás. Ha középiskolás és elmúlt 18 éves akkor is.
A felnőttek oltása 1830,-Ft. Ha valakinek van valamilyen betegsége, annak ingyenes. Pl. magas vérnyomás, stb. A mi háziorvosunk nem kér pénzt azért, hogy beolt, de biztos van olyan is aki kér. Úgy tudom max. 2000,-Ft kérhet.
A gyerekeknek 18 éves korig ingyenes, a felnőttnek attól függ hol oltanak.
Ha a háziorvos, akkor a vakcina ára, ami kevesebb mint 2000 ft, ha H1n1 oltó állomáson akkor 3000 ft.
További ajánlott fórumok:
- Egyedülálló szülők és ilyen családban felnőtt gyerekek
- "Harci kutyások"! Családba csak kölyköt vagy felnőttet is, nyugodtan?
- Szerintetek mennyi pénzt szokás adni a fiataloknak esküvöjük alkalmából?Négytagú család vagyunk.
- Négytagú család hány m3 vizet használ havonta?
- Győrben hol lehet megszállni pár éjszakára egy négytagú családnak, nem horribilis összegért?
- Van két felnőtt és egy kiskorú gyermekem és szeretném a családi házunk felét rájuk íratni vagy nekik ajándékozni, mi ennek a menete?