Gyümölcspohár recept
A Gyümölcspohár hozzávalói:1 csomag epres pudingpor,
5 dl tej,
ízlés szerint cukor,
gyümölcs,
7 dl narancsszörp vagy narancslé,
1 csomag natúr zselatin.
A Gyümölcspohár elkészítési módja:
A pudingot a leírás szerint elkészítjük, majd 6 db, hideg vízzel kiöblített fagyiskehelybe vagy kompótostálkába szétosztjuk. Félretesszük hűlni. Elkészítjük a kocsonyát: a szörpből vagy narancsléből fél pohárral kiveszünk, ebben megduzzasztjuk a zselatint, közben a többit feltesszük melegedni. Amikor forrni kezd, beletesszük a zselatinos szörpöt, felforraljuk, félretesszük, és hűlni hagyjuk. A gyümölcsöket ízlés szerint elosztjuk a pudingon, majd a hideg (de még folyós) zselatint a gyümölcsök tetejére kanalazzuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. nov. 7. 13:41
A gyümölcspohár elkészítési módja és hozzávalói.